• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak’taki KYB ve Goran Hareketi'nden Süleymaniye ve Halepçe’de "öz yönetim" talebi

Yeniakit Publisher
2020-05-02 00:00:06 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
 Irak’taki KYB ve Goran Hareketi'nden Süleymaniye ve Halepçe’de "öz yönetim" talebi

BAĞDAT (AA) - Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Partisi, Goran Hareketi ve bazı İslami partilerin il meclisi üyeleri, Süleymaniye ve Halepçe'de "öz yönetim" çağrısında bulundu.

KYB Parti üyesi Geyyath Surçi, KYB, Goran Hareketi ve bazı İslami partilerin Süleymaniye Vilayet Meclisi üyelerinin bir araya gelerek aldığı kararı, basın açıklamasıyla duyurdu.

Surçi, Süleymaniye ve Halepçe’nin idari ve mali olarak öz yönetim statüsüne kavuşturulması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) talep yazısı gönderdiklerini söyledi.

Talepte bulundukları öz yönetimin IKBY’nin bu kentlerin varlığıyla ilgili uyguladığı merkezi yönetim anlayışından kurtulmak anlamına geldiğini ifade eden Surçi, bu yöndeki talebin gerekçesini ise “IKBY hükümetine karşı güvensizlik” olarak açıkladı.

KYB’li Surçi, IKBY hükümetinin bütçe konusunda da Süleymaniye ve Halepçe’ye karşı adil davranmadığını savundu.

KYB’nin Süleymaniye ve Halepçe kentlerinde güçlü olduğu bilinirken, Erbil ve Duhok’ta ise Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) aktif konumda.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23