• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezayir Genelkurmay Başkanlığına Said Şangariha getirildi

Yeniakit Publisher
2020-07-03 15:59:23 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
 Cezayir Genelkurmay Başkanlığına Said Şangariha getirildi

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Genelkurmay Başkanlığına Korgeneral Said Şangariha'yı atadı.

Cezayir Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklama, Cumhurbaşkanı Tebbun'un, Korgeneral Şangariha'yı resmen Genelkurmay Başkanlığına atadığı belirtildi.

Said Şangariha'nın Cezayir Genelkurmay Başkanlığına resmen atanması, dün tümgeneral rütbesinden korgeneral rütbesine terfi ettirilmesinin ardından gerçekleşti.

1967 ve 1973 yıllarında İsrail'le yapılan Arap-İsrail savaşlarına katılmış ve orduda kritik görevler almış en eski subaylardan biri olarak bilinen Said Şangariha (75), Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih'in vefatının ardından 23 Aralık 2019'dan bu yana vekaleten bu görevi yürütüyordu.

Başkomutan unvanına sahip aynı zamanda Savunma Bakanlığı görevini de yürüten Tebbun, Cumhurbaşkanlığı makamına resmen geçtiği 19 Aralık 2019'dan bu yana ordunun tüm kademelerinde ve Savunma Bakanlığı merkezi yönetiminde art arda önemli değişiklikler yapıyor.

Analistler Tebbun'un bu girişimlerini, ordunun siyasi işlerden uzak olacağı "yeni bir döneme" hazırlık şeklinde değerlendiriyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23