• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
23
Yeniakit Publisher
 Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

2017-07-07 16:12:56
Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Balıkesir Gömeç'teki pirina satış tesisinde zeytin küspesinden mangal kömürü üreten İzmirli iş adamı kurduğu fabrikada patentini aldığı bu ürünün seri üretimine başladı.

#1
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

İktisat Fakültesi mezunu Çağrı Kaplan (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal gazın yaygınlaşmasının ardından yakıt olarak kullanılan pirinaya talebin azaldığını, bu nedenle alternatif ürün geliştirmek için çalışmaya başladıklarını anlattı.

#2
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Yürüttüğü çalışmalarından olumlu sonuç alan ve zeytin küspesinden kimyasal madde içermeyen doğal mangal kömürü üreten Kaplan, ürünün patentini alarak İzmir'in Torbalı ilçesinde fabrika kurdu ve üretime başladı.

#3
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Pirinanın içinde bulundurduğu enerjiden dolayı kömür üretimine elverişli olduğunu tespit ettiklerini belirten Kaplan, buradan hareketle mangal kömürü ürettiklerini söyledi.

#4
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Kaplan, piyasadaki mangal kömürlerinin üretiminde ağaçların kullanıldığına, kendi ürünlerinin ise ağaç kesilerek değil ağacın meyvesinin atığından elde edildiğine dikkati çekti.

#5
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Ürünlerinin zaman içinde piyasadaki ithal mangal kömürünün yerini almasını amaçladıklarını ifade eden Kaplan, "Şu anda satışlarımız çok iyi. Son tüketiciden toptancısına kadar herkes çok memnun.

#6
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Çünkü farklı ve yerli bir ürün. En önemlisi de diğer kömürlere kıyasla enerji ve sağlık anlamında çok önde bir kömür." diye konuştu.

#7
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Ürettikleri kömürün çok iyi yandığını, diğer kömürlere nazaran mangalda çok az kül bıraktığını söyleyen Kaplan, şunları kaydetti:

#8
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

"Mangal kömürü kullananlar en çok kömürün tozlu olması ve hızlı sönmesinden şikayetçi. Bu üründe hiçbir şekilde toz yok ve iki kat daha güçlü.

#9
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Diğerleri 3 saatte biterken bizim ürettiğimiz kömür yaklaşık 5 saate kadar yanıyor. Isı vermesi de çok iyi. Ayrıca diğer ürünlere göre karbon salınımı da düşük olduğu için sağlık anlamında da iyi."

#10
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

Kaplan, gelecek dönemde fabrikanın kapasitesini artırarak dış pazarlara açılmak istediklerini de sözlerine ekledi.

#11
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#12
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#13
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#14
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#15
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#16
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#17
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#18
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#19
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#20
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#21
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

#22
Foto - Zeytin atıklarından mangal kömürü üretiyorlar

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23