• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
3
Yeniakit Publisher
Yeni eğitim uçağı ilk kez sahneye çıktı! "HÜRJET" detayı dikkat çekti
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Yeni eğitim uçağı ilk kez sahneye çıktı! “HÜRJET” detayı dikkat çekti

Yeni nesil eğitim uçağı TX’in kavramsal modeli kamuoyuna tanıtıldı. TUSAŞ’ın milli imkanlarla geliştirdiği HÜRJET de TX'le aynı sınıfta bulunuyor.

#1
Foto - Yeni eğitim uçağı ilk kez sahneye çıktı! "HÜRJET" detayı dikkat çekti

Japonya’nın önde gelen savunma ve havacılık firmalarından biri olan Mitsubishi Heavy Industries (MHI), Chiba’da düzenlenen DSEI Japan 2025 savunma fuarında yeni nesil eğitim uçağı TX’in kavramsal modelini kamuoyuna tanıttı. TX, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (JASDF) envanterinde bulunan Kawasaki T-4’ün yerine geçmek üzere tasarlandı ve MHI’nin tamamen yerli bir eğitim platformu geliştirme hedefini yansıtıyor. TX, TUSAŞ’ın milli imkanlarla geliştirdiği HÜRJET, İtalya üretimi M-346, Güney Kore’nin T-50 ve ABD’nin Red Hawk uçaklarıyla da aynı sınıfta yer alıyor. Ancak, çift motorlu olmasıyla dikkat çekiyor.

#2
Foto - Yeni eğitim uçağı ilk kez sahneye çıktı! "HÜRJET" detayı dikkat çekti

Tanıtımı yapılan TX konsepti, MHI’nin karakteristik “kozmik tasarım” renkleri olan beyaz, siyah ve mavi ile sergilendi. Uçak, Japon askeri pilotlarının yeni nesli için özel olarak geliştirildi. TX projesi, Japonya’nın artan bölgesel güvenlik endişeleri çerçevesinde savunma modernizasyon sürecinin bir parçası olarak ortaya çıktı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yerli malı yurdun malı....

Milli savunmada Altay tankimizin aktarma organları ve motorları bu haber ardından Batu motor ve aktarma organları geliştirilminin tamamlanmasına hız verilmeli haber kanalındaki haberdeki gibi stratejik onemde savunma saynayinin özele ait tedarikci firmalar ykonkirdsta veya iflasına asla izin verilmemeli ya konuyla ilgili bir kamu savunma kurum olarak kamulaştırılması yapılmalı bizzat devlet veya başka bir firmayla ortaklık yaptırılarak kurtarilmali kritik özellikteki hiçbir firmaya asla iflasına izin verilmemeli...asla Almanya ABD İngiltere kanada son haberdeki gibi Kore'ye muhtacligimuz asla kalmamalı işte böyle döneklik yapabiliyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23