Gastroenterolog Dr. Saurabh Sethi, kanser riskini önemli ölçüde etkileyebilecek sekiz güçlü içeceğe dikkat çekiyor. Yeşil çay, kahve ve nar suyu da dahil olmak üzere bu içecekler antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikler açısından zengindir. Bunları dengeli bir yaşam tarzına dahil etmek, çeşitli kanser türlerine karşı korunmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir. YEŞİL ÇAY Dr. Sethi, yeşil çayın sağlık yararlarının çoğundan sorumlu bir polifenol türü olankateşinlerinin güçlü bir kaynağı olduğunu vurguluyor. Instagram gönderisinde, "Düzenli yeşil çay içenlerin meme ve kolorektal kanser riski -30 daha düşük," diye açıklıyor. Gastroenterolog, antioksidan özelliklerinin vücuttaki serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olarak hücre sağlığını desteklediğini ve potansiyel olarak kanserli hücre oluşumunu azalttığını da ekliyor.