• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
ATM ve şubeler tarihe karışıyor! Nakit dönemi bitiyor
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

ATM ve şubeler tarihe karışıyor! Nakit dönemi bitiyor

Avustralya’nın en köklü finans kuruluşlarından Westpac, bankacılıkta radikal bir dönüşüm sürecine giriyor. “Nakitsiz toplum” vizyonuyla hareket eden banka, ülke genelinde ATM ve şube sayılarını ciddi oranda azaltma kararı aldı. Dijitalleşmeye odaklanan bu yeni model kapsamında yaklaşık 1500 çalışanın işten çıkarılması da gündemde. Alınan karar, finans sektöründe köklü değişikliklerin habercisi olarak yorumlanıyor.

#1
Foto - ATM ve şubeler tarihe karışıyor! Nakit dönemi bitiyor

Kökleri 1817 yılına uzanan ve 1982'de Commercial Bank of Australia ile birleşerek bugünkü adını alan Westpac Banking Corporation, artık geleneksel bankacılık anlayışını geride bırakıyor. Banka, dijital hizmetlerin artması ve müşterilerin büyük çoğunluğunun işlemlerini mobil ya da internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirmesi nedeniyle fiziksel altyapısını gözden geçiriyor.

#2
Foto - ATM ve şubeler tarihe karışıyor! Nakit dönemi bitiyor

ŞUBE VE ATM SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ Westpac’ın aldığı bu karar sadece bankayı değil, ATM alanlarını kiraya veren işletmeleri ve banka şubelerinde çalışan binlerce kişiyi de yakından ilgilendiriyor. Şube ve ATM sayısında yaşanacak düşüşün ülke geneline yayılması bekleniyor.

#3
Foto - ATM ve şubeler tarihe karışıyor! Nakit dönemi bitiyor

NAKİTİN SONU MU GELİYOR? Bankanın bu stratejik hamlesi, küresel çapta tüm bankacılık sistemlerini etkileme potansiyeli taşıyor. Nakit kullanımının giderek azalması, bankaları dijital çözümlere yönlendirirken, Westpac’ın bu yöndeki radikal adımı sektörün geleceğine dair ipuçları veriyor. Finans uzmanları, bu sürecin diğer büyük bankaları da benzer kararlar almaya yöneltebileceğini ve ilerleyen yıllarda fiziki paranın iyiden iyiye gündemden çıkabileceğini belirtiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bahauddin

Küreselcilerin tüm uğraşısı ve çabası bunun için zaten. Nakiti yok edip tüm parayı kontrollerine almak.

İsmet

Allah onları bildigi gibi yapsın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23