• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Tek suçlu Faruk Koca mı? 

14 Aralık 2023
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

 

Ankaragücü ve Rizespor arasında oynanan maçta, Ankaragücü bir kırmızı kart gördü, ayrıca uzatmalarda son dakikada bir gol yedi. Maç berabere bitti. Bunun üzerine sinirlenen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler’e bir yumruk attı. 

Peşinen belirtelim bu yumruğu kınıyorum. Hakem hatalı kararlar verse bile şiddet asla kabul edilemez. 

Bu vahim olaydan hareketle bazı gerçekleri ortaya koymamız lazım. Bu üzücü olay Türk Sporunun kurtuluşuna vesile olmalı. 

Kıymetli okuyucularım Faruk Koca’yı uzun yıllardır tanırım, son yıllarda görme imkanım olmadı. Aslında sağduyulu ve iyi bir insandır. Nasıl oldu bu yanlış davranışı yaptı, anlamak mümkün değil. 

Gelelim bizim konumuza.. 

Size soruyorum; iki ünlü eski futbol hakemi var. Bu hakemler her hafta Türk Hakemlerini programlarında yerden yere vuruyorlar. Düdüğünü assın diyorlar. Öyle çirkef bir üslupları var ki… Programda belden aşağı espriler almış başını gidiyor.  

RTÜK Başkanımız en sonunda isyan etti. “Bu yayınlar cezalandırılacak.” noktasına gelindi.. Başkan Ebubekir Şahin çok duyarlı bir insan. Ancak sorunları iyiniyetli ve ikili ilişkilerle çözmeye çalışıyor. Buradan ben kendisine sesleniyorum. Bizler Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak arkanızdayız. Kim suç işliyorsa basın cezayı. 

Biz adaletle ayakta kalmış bir milletin çocuklarıyız. Peygamberimiz adaletsizlik yapan kızım Fatma da olsa ceza veririm diyor. 

Artık yeter. Bir başka sıkıntı ise dört büyükler, hakemler tarafından her zaman kollanıyor iddiası. Eğer böyle değilse bile Anadolu takımları böyle düşünüyor. Bize haksızlık yapılıyor deniyor. Bu duygunun sosyo psikolojik yönleri araştırılmalıdır. 

Yine  Fenerbahçe’nin otobüsü yıllar önce Trabzon’da kurşunlandı. Kim kurşunladı. Bilen yok. Yıllardır bu soruşturma tamamlanmadı. Yıllar önce Rizespor eski Başkanı Hasan Kartal bir maçta haksızlığa uğradıklarını belirterek, iyi ki elimde silahım yoktu dedi. Bu duyguların nedeni nedir ? 

Hasan Kartal da yakından tanırım, düzgün birisidir. Ancak neden çileden çıktı. 

Bir başka skandal; bahis ve şike. 

İddia oynanıyor, “Maçın ilk yarısında iki gol olur. Şu golü atar” vb. iddialar var. Siz nasıl biliyorsunuz? Şu çok net; şike yapılıyor. Futbol kara paranın adresi olmuş durumdadır. Vergi kaçırılıyor. 10 milyon Euro transfer parası alıyor kulüp 500 bin Euro gösteriyor. Futbolda arınma şart. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “hakemleri AVM’de görseniz, tepkinizi koyun” diyor. “Bizden birisi TFF’den birisini tokatlarsa, şaşırmayın” dedi. Bu memlekette 6 ayda bir MHK Başkanı seçiliyor. Avrupa’dan hakem ithal etme fikri bile var. Sorunu sadece Faruk Koca ile sınırlamak çok yanlıştır. Yapısal sorunlar vardır. Bu sorunları aşmak gerekir. 

Sahalarda seyircilerin küfür ve argo konuşmaları ayrı bir dert. Hakemler futbolcular sürekli küfre maruz kalıyor. Seyircinin de bilinçli olması gerekir. 

Bir başka acı gerçek ise şudur. Biz sadece Halil Umut Meler’e uygulanan şiddeti biliyoruz. Oysa alt liglerde, amatör liglerde onlarca hakem küfür ve şiddete maruz kalıyor. 

O nedenle bir bütün olarak meseleye bakmalıyız. Yıllar önce Galatarasay’da oynayan ünlü futbolcu Hagi, hakemin ayağına bastı yüzüne tükürdü. Onları da unutmamak lazım. Sadece bir kişinin yaptığı hataya bakmak yeterli değildir. 

Önemli olan resmin tamamını görmektir. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sahi

Ne var yani basit adlı bir olay.adami yargısız infaz ettiler.hepimizin başına gelebilecek bir olay.faruk koca seninleyiz.

Yargı

Seninde suratına bir yumruk gelebilir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23