• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Kenan Alpay
Kenan Alpay
TÜM YAZILARI

Kemalizm’in Yeni Yanaşmaları

23 Şubat 2018
A


Kenan Alpay İletişim: [email protected]

Kimdir bunlar?” sorusunu sormaya hiç hacet yok. Hemen herkes gayet iyi tanır haysiyet cellatlığını iş edinmiş trolü, troliçeyi, yalıyı, pelikanı, duvardibi’ni. Hemen herkes yakından bilir daha düne kadar tam kadro Fetullahçı çeteyle iç içe faaliyet gösterdiklerini. Yine hemen herkes tanıktır kiminin Fetullah’la beraber ağlaştığına, kiminin Fetullah’a şiirler yazdığına, kiminin aşkını ilan ettiğine vs. Ancak iş kendilerini temize çıkarmaya ve vazgeçilmez kılmaya gelince bu kirli ve karanlık mazilerini hatırlatan herkesi Fetöcü diye suçlamak üzere seferber olduklarına da defalarca şahit olduk.

Muktedir olma hırsı, zengin ve şöhretli olma tutkusu onları sahih bir itikada ve de salih bir siyasi mücadeleye inanmaktan daima alıkoymuştur. Doğru veya yanlış, iyi veya kötü tamamen duruma göre tespit edilir. İlah edindikleri nefislerini hoş tutacak her yol mubahtır bunlar için. Bir dönemin yükselen değeri Fetullahçılığın kanatları altında Kemalist kadrolara karşı mücadele veriyor modundaydılar. Şimdilerdeyse tam aksi kampa geçip Kemalizmin kanatları altında Fetullahçı kadrolara karşı bir kavga veriyor pozlarındalar. Ancak geçmişte Kemalist ideoloji ve teamüllere karşı kavga veremedikleri gibi bu dönemde de Fetullahçı ideoloji ve teamüller karşı bir mücadele veremiyorlar. Çünkü bir mücadelenin ideolojik muhasebesini yapabilecek ne kapasiteleri var ne de böyle bir muhasebeyi önemseyecek ahlaki kaygılara sahipler. İnandıkları bir değer, bir dava yok sadece doyumsuzca peşine düştükleri menfaatleri var.

Askeri Darbeleri Kim Yaptı?

Son dönemin önemli tartışma tezlerinden biri askeri darbelerle Kemalizmi/Atatürkçülüğü tamamen birbirinden ayırmak üzerine kuruldu. Askeri darbelerle resmi ideoloji olarak Kemalizm/Atatürkçülük arasında mutlak bir ayrım yapıldığı gibi eşzamanlı olarak Atatürkçü/Kemalist kadrolar arasında da mutlak bir ayrım yapılması propaganda ediliyor. Bu anlatıya göre Türkiye’deki askeri darbeler geleneğinin Atatürk ilke ve inkılaplarının güvencesi, Cumhuriyeti koruma ve kollama vazifesini kanunla deruhte etmiş Türk Silahlı Kuvvetleri’yle hiç ilgisi alakası yoktur. 

Tersyüz edilerek zihinlere nakşedilmek istenen algı şudur: Askeri darbeleri Kemalist/Atatürkçü subaylar değil NATO’ya bağlı subaylar yapmışlardır. 27 Mayıs’tan 28 Şubat’a değin bütün darbe kararları Washington’da planlanmıştır. Hatta Dışişleri Bakanlığı mı, Pentagon mu hepsi planlamaya katılan CIA ve FBI ajanlarının hangi katta toplandıklarına kadar sinematografik bir anlatımla hikâye edilir. Amerikan emperyalizminin darbe kararlarını aldığı salonları, toplantıya katılan aktörleri sol-Kemalizm son derece detaylı bir şekilde işlemiştir öteden beri. Ancak Aydınlık-Perinçek örgütlenmesi bu anlatılarda bütün sol örgütlere nal toplatacak kadar geniş bir komplo literatürüne sahip olmuştur. Tabii Atatürkçü/Kemalist subayların aynı zamanda NATO’cu olduklarını çabucak unutan, balık hafızaya sahip bir kesimin bu teorilere müşteri olması hatta bu teorileri kendi mahallelerine pazarlaması işten bile değildir. 

28 Şubat davasının görüldüğü, 103 sanığın yargılandığı ve 60’ı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiği bir vasattayız. Birçok sanık için istenen ağır cezalar eşliğinde 15 Temmuz davası da halen görülmekte. Lakin tam da bu süreçte 15 Temmuz darbecilerini doğduklarına pişman etme söylemleri eşliğinde 28 Şubat darbecilerinin asli kusurlu olmayıp esasen “kullanılmış ve kandırılmış” oldukları propaganda ediliyor. 

Fetullah’la Ağlaştın, Perinçek’le Yoldaş Oldun!

“Her şey Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın yedinci katında kararlaştırılmış”mış. Genelkurmay Karargâhı, TÜSİAD, Yüksek Yargı, YÖK, Türk-İş, ÇYDD, Perinçek’in İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği filan yok tabi bu post-modern darbe sürecinde. Hayret, sol-Kemalizmin hassaten Perinçek-Aydınlık örgütlenmesinin “1000 yıl süreceği” ilan edilen fakat tepetaklak devrilince 28 Şubat darbesini CIA komplosu olarak pazarlama manevrası enteresan mümessiller buluvermiş. Mümessillik burada bitmiyor elbette. “Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır” ulusalcı hamaseti üzerinden, Nutuk’tan kısa pasajlara atıflar yaparak, Atila İlhan’ın efsaneleştirdiği Gazi Paşa figürüne hasret ve muhabbet belirten denemelerle Kemalist gençliği hakiki Atatürkçüler olmaya davet eden söylemleri de görebiliyoruz, aynı kesimde.

Sıkıntı şurada: Hem Fetullahçı çizgi hem de Perinçekçi çizgi en temelde cunta faaliyetlerine önem veren örgütlenmelerdir. Her ikisinin de asli hedefi İslami/İslamcı veya İslami mücadeleyi gayrı meşru yöntemleri kullanarak bu coğrafya ve toplumdan söküp atmaktır. 

Piyasayı haraca kesen biri çıkıp, “İslamcı manyaklar” diyor PKK’dan tam 13 yıl cezaevinde kalıp Fetullahçı Taraf üzerinden piyasaya sürülen travmatik diğer biri ise, sistematik iftiraları “İslamcı münafıklar” diye sürdürüyor.

Çetenin bir diğer mensubu ise, Soros’un temsilcisinin İngiliz bayraklı teknesinde boğaz turları atıp yalıların bahçesinde rakı içip ve havana purosu yakarken Putin’in katliamlarını aklamaya, bu katliamları protesto eden Müslümanları başka bir ülke hesabına istihbarat faaliyeti yürütmekle suçluyordu.

Ağır başlı abi pozları kesip “duvardibi”nden iftiralar örgütleyen, tıpkı Fetullahçılar gibi rakip gördüğü isim ve çevreleri tasfiye etmek üzere manipülatif dosyalar yayınlatan şef neler yapıyor, neler söylüyor? 

NATO’cu İslamcılar” iftirası en çok başvurulan psikolojik harp silahı mesela. “Deist/nihilist İslamcılar” iftirası bir diğer ahlaksız edepsiz taarruzu. “İslamcı sokağa iteklenen profesyoneller, toplumu zehirlemek üzere operasyon çeken İslamcılar, İŞİD tip tekfirciler, taşralı İslamcılar” türü psikolojik savaş söylemleri hiç dilinden düşmüyor zaten. 

Hiçbir isim ve çevre zikretmeden sözünü güya ortaya söylüyor ama başta özel ve gizli temaslar sayesinde “odatv” başta olmak üzere tüm ulusolcu-Esedçi sitelerde isim, resim ve logolarla hedef gösteren haberler yaptırıyor. 

Edepten, haysiyetten, delikanlılıktan, namustan bahsedenler, önce aynaya iyi baksınlar!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23