• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Çözüm Sürecini Kim Bitirdi?

02 Ağustos 2015
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

7 Haziran seçimlerinden hemen önce PKK’nın tutumu dikkat çekiciydi. Terörün örgütü, HDP’nin şer medyasınca parlatılmasıyla batıdan alacağı oyların hatırına askerle-polisle çatışmaktan imtina ediyordu. Arşivlere bakarsanız korucu ve muhtar gibi yerel halktan insanlar hariç kimseyi katletmediğini görürsünüz.  Çünkü üst akıl şehit cenazelerinin HDP’nin oylarını düşüreceğini biliyordu.  PKK da onların telkiniyle, seçimin hatırına güvenlik güçleriyle çatışmadı. 

Diğer yandan Kürtlere mikrop muamelesi yapan paralel yapı, Doğan medyası ve kendisi de seçimlere giren CHP, HDP barajı geçsin diye sınırsız destek verdiler. PKK’nın ortaya çıkış sebeplerini oluşturan bu güruh onu tasfiye etmek isteyen AK Parti’yi devirmek için PKK ile aynı safa geçti. Mezkur gruplar PKK’yı adeta kendi silahlı kanadı gibi kullandılar. Fırsatını bulsalar Kürtleri tükürükleriyle boğarlardı ama sırf AK Parti gitsin diye hem oy verdiler hem de oy topladılar. Onlara da batılı medya, STK’lar, devletler ve onların finanse ettikleri yerli maşalar destek veriyorlardı. 

Yukarıda saydığım kişi ve gruplar sırf seçim için PKK’ya arka çıktılar.  Bu birlikteliğin sonucunda alınan yüzde 13 oy PKK’yı doğal olarak kibre soktu.  PKK artık nerdeyse tüm Kürtleri temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda Türklerce de meşru kabul edilmiş oluyordu.  Ayrıca Suriye’de Amerika’nın da desteğiyle bir devlet hediye ediliyordu.  Yerel bir etnik örgüt, ulusal-uluslar arası bir güç haline getirildi. Türkiye’de ve dışarıda bu kadar büyük bir desteğe sahip, bu kadar taltif edilmiş, bu kadar himmet verilmiş bir örgüt zirve yaptığı bir dönemde kendini tasfiye edemezdi. Hem bu kadar desteği kendini değil hükümeti tasfiye etmesi için vermişlerdi.  Bunun için de çözüm sürecinin bitirilmesi gerekiyordu.

Nitekim PKK yöneticileri ve arkasındaki güçler süreci bitirdiler. PKK’lılar sürecin bittiğini daha önce ilan etmelerine rağmen hainlikte sınır tanımayan çevreler ısrarla hükümeti suçladılar.  “2 polis şehit oldu diye çözüm süreci bitmez. Hükümet seçim intikamı alıyor” diyecek kadar alçalanlar oldu. Eğer evinizde bir yılan varsa ve sizden birinizi sokmuşsa yılanı öldürmek için başka birilerini de sokmasını mı beklersiniz?  Hükümet seçim için süreci bitirmek isteseydi geçen yıl ki yerel seçimler öncesinde, olmadı Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, o da olmadı 7 Haziran seçimlerinden önce bitiremez miydi? 2 polisin şehadetinden önce öldürülen 11 korucu,  6-8 Ekim olaylarında katledilen 50 vatandaş ve milyonlarca TL’lik zararla süreci bitirdiğini ilan eden örgüte hala barış eli uzatılması ne kadar doğru olurdu?  Sorun zaten uzatılan elin havada kalması ve devletin acizliği olarak görülmesi değil mi?  Hem madem hükümetin seçim yatırımı yaptığını düşünüyorsunuz, bu durumda PKK hükümetle işbirliği mi yapmış oluyor? PKK polis ve askeri katletmeyerek hükümetin süreci bozmasına engel olabilir. Böylelikle AK Parti’nin seçim planları boşa düşmüş olur.  PKK neden bunu yapmadı? Bu aklı da verseydiniz ya PKK’ya?

Kimin seçim yatırımı yaptığını herkes biliyor.  Amerika’da Demirtaş’a verilen akıllar biliniyor. Paralellerin HDP için kapı kapı dolaşıp oy topladığı da biliniyor.  Doğan medyasının gizli desteği neyse de açık desteği herkesin malumu. Yabancıların seçim yatırımı da biliniyor. Tüm bu çabalar birer sosyal faaliyet miydi yoksa? Ya da HDP barajı aşsın diye hayır mı işleniyordu? 

Açık konuşalım; Ülkede bir yalan rüzgarı estiriliyor ve bu rüzgarla Erdoğan devrilmek isteniyor.  Bu uğurda PKK dahil herkesle işbirliğine gidecekler.  Allah sevgilerini iki dünyada daim eylesin o zaman.  Bu dünyada madem birbirlerini bu kadar çok seviyorlar, Allah ahirette de birlikte haşr etsin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23