• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ üyeleri himmet (!) toplamada Deli Dumrul'u geçmiş!

Yeniakit Publisher
2016-11-08 08:42:00 - 2016-11-08 08:45:38
FETÖ üyeleri himmet (!) toplamada Deli Dumrul'u geçmiş!

Gününmüzün Deli Dumrul'luğuna soyunmuşlar! Kayseri’deki FETÖ davasının iddianamesinde örgüt sorumlularının yurtlardaki himmet toplantılarında psikolojik baskıyla nasıl para topladığı anlatıldı.

Kayseri'de ilk duruşması yapılan 68 sanıklı FETÖ davasının 768 sayfalık iddianamesindeki mağdur ifadeleri FETÖ'nün, nakit parası olmayan işadamlarından, pos cihazıyla kredi kartından himmet parası çektiğini de ortaya çıkardı. 

İddianamede yer alan ifadesinde, işadamı Şükrü Taner B, 2005'te davet üzerine bir öğrenci yurdundaki sohbet toplantısına katıldığını belirterek şöyle konuştu;

"Toplantıda Boydak Holding yöneticilerinden Erol Boydak'da vardı. Tanımadığım ve hoca dedikleri birisi önce dini sohbet yaptı. Ardından bize yemek yedirdiler. Sonra da sohbet hocası bizden yurda bağış yapmamızı istedi. 

500 TL nakit para yardımında bulundum. Hiçbir belge verilmedi. Bu hocanın elinde pos cihazı da vardı. Nakit parası olmayanlardan kredi kartıyla para alınıyordu. Ben bu toplantılarda toplamda 50 bin lira bağışta bulundum"

CEHENNEMLE TEHDİT!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İddianamede eski Kayseri Erciyesspor Başkanı ve İşadamı Ziya Eren'e Melikşah Üniversitesi'ne fakülte binası yaptırması için yapılan psikolojik baskı da yer aldı. 

İfadesinde, 2009- 2010 arası kendisini ziyarete gelen FETÖ'nün Mustafa isimli Kayseri sorumlusu ve Boydak Holding'den bir yetkilinin önce, üzerinde "Melikşah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi" yazılı bir tablo hediye ettiğini anlatan Zeren şu ifadeleri kullandı;

"Fakülte binasını yaptırmamı istedi. Ben de okullarda garibanların çocuklarına hizmet etmediklerini, paralı eğitim veren bir yere yardım yapamayacağımı söyleyerek tekliflerini kabul etmedim." 

Zeren, para vermeyi reddedince örgüt sorumlusunun "Cehennemlerde zebaniler mezarında tepişecek" diye kendisine beddua ve tehdit yağdırdığını söyleyerek "Bana 'Sen devlete okul yapıyon. Ateist hoca görevlendiriyor. O hocalar da ateist yetiştiriyor' dedi" diye konuştu.

"DİNK'İN ÖLDÜRÜLECEĞİ İSTİHBARATINI GİZLEDİLER"

Hrant Dink cinayeti davasında tutuksuz sanıklardan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler savunmasında o dönem Ramazan Akyürek'in başında olduğu Trabzon Emniyeti'ndeki ekibi suçladı. 

Güler, trabzon emniyetindeki FETÖ'cü ekibin Dink'in öldürüleceğiyle ilgili istihbaratı veren F4 (muhbir görüşme raporunu gizlediğini, sanık müfettişler Şükrü Yıldız ili Mehmet Ali Özkılınç'ın da cinayeti manipüle eden raporlar yazdığını öne sürdü. 

POLİSLERİN BYLOCK ÜSSÜNE OPERASYON

İstanbul'da FETÖ'cü bir polisin itiraflarında, 'telefonlara ByLock yüklenen merkez' olarak bahsettiği Denge Platformu Derneği'ne yapılan baskında 29 dernek üyesi gözaltına alındı. 

FETÖ'de faaliyet gösteren ve telefonunda ByLock çıkınca itirafçı olan bir polis memurunun anlattıkları doğrultusunda soruşturma başlatıldı. İtirafçı polis, Avcılar'daki dernekte kendisi gibi birçok polisin cep telefonuna ByLock yüklendiğini söyledi. 

Dernek Başkanı S.F. aramalarda bulunamazken, gözaltına alınan kişilerden 6'sının ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Adreslerinde bulunamayan dernek üyelerinin darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçtıkları tespit edildi. 

Gözaltına alınanlardan 13'ünün mühendis diğerlerinin ise iş adamı, avukat ve öğretmen oldukları öğrenildi. Dernekte, FETÖ'ye himmet toplandığı da ileri sürüldü. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23