• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekşi maya nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2015-04-12 12:12:00 - 2015-04-12 12:19:17
Ekşi maya nasıl yapılır?

Evde kendi ekmeklerinizi yaparken kullanabileceğiniz ekşi maya tarifi...

Malzemeler:

200 g tam buğday ya da tam çavdar değirmen unu
200 g içme suyu (43 C)

Yapılışı:

Tam buğday ve suyu elinizle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Plastik bir kap içinde üzerini streç veya bir bez ile hava almayacak şekilde kapatın. 3 gün odanızın en soğuk yerinde bekletin. 3. günün sonunda mayanızın göz kararı 4/3'lük kısmını atın. Attığınız miktar kadar un ve su (43 C) ilave edin. 1 gün daha oda sıcaklığında bırakın.

Kaynak: mutfakkitap

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23