• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar: MHP ile her adımı atmaya hazırız

Yeniakit Publisher
2017-11-17 07:00:00 - 2017-11-17 00:49:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar: MHP ile her adımı atmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ile ilgili değerlendirme-lerde bulundu.

3 günlük Rusya, Kuveyt ve Katar gezisinin dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye görüşmelerine PYD/YPG’nin de dahil edilme ihtimaline ilişkin, “Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız” dedi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, DEAŞ’lı militanların ABD askerleri ve PKK gözetiminde Rakka’dan çıkarılmasının sorulmasına üzerine Erdoğan şunları söyledi: “ABD, orada, bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle yok etmenin hesabı içine girdi. ‘Biz oralarda yokuz; havadan müdahale ediyoruz, sadece lojistik destek sağlıyoruz’ diyorlar ama, gerçek öyle değil. Amerikalı komandolardan tutunuz, değişik güvenlik güçlerine varıncaya kadar YPG ile o bölge içinde o mücadelenin içinde bizzat yer alanlar var. YPG elemanlarına para verdiklerine dair duyumlar var. Tırlarla sevk edilen silah, mühimmat, araç gereç hepsi oralara serpiştiriliyor. Hal böyle iken, ABD’nin, ‘Ben bu işin içinde yokum’ demesi ne kadar inandırıcı?”

“PYD/YPG, CENEVRE’DE DE ASTANA’DA DA OLAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Putin ile görüşmenizde PYD-YPG’nin masaya davet edilmeyeceği konusunda güvence aldınız mı?” şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: “Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız. Bu, Cenevre için de geçerli Astana için de. Buralara bir terör örgütünün katılmasını kabul edemeyiz. Dolayısıyla bir masada terör örgütü olacaksa, hiç kimse bizim de oraya oturmamızı beklemesin. Siyasetin namusu vardır, biz siyasetin namusundan taviz veremeyiz. Ben bu hususu Sayın Putin’e de söyledim. Ayın 22’sinde liderler düzeyinde yapacağımız toplantıda nereye varılabileceğini çok daha açık ve net biçimde göreceğiz. Tabii Trump ile Vietnam’da yaptıkları açıklamada doğrusu bu şeyleri çok açık net görmüyorum, böyle bir çağrıyı görmüyorum. ‘Siyasi çıkış yolu’ ifade olarak doğru da, peki 7 senedir bu işin siyasi çıkış yolu yok muydu? Varsa niye bu yola başvurulmadı da yüz binlerce insan öldürüldü? Birleşmiş Milletler üzerine düşeni yapsın.”

“KARABAĞ KONUSUNDA PUTİN’DE ÜMİTSİZLİK GÖRDÜM”

Erdoğan, Putin’le görüşmesinde Karabağ sorununda Astana benzeri bir mekanizma kurulması konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna da şu karşılığı verdi: “Kendisi olumlu bakıyor ama, gördüğüm kadarıyla çok umutlu değil. Tarafların tutumu nedeniyle ümitsiz. Ben kendisine, ‘Beş reyon meselesinde olumlu neticeler alınmıştı, buradan çıkacaklardı’ dedim. Bu konuda BM’nin almış olduğu karar da var, bu karara rağmen Ermeniler buraları boşaltmadı. Buraların işgal altında olduğunu BM Güvenlik Konseyi kabul etti. Buna rağmen Ermenistan oraları terk etmiyor, boşaltmıyor. Buralar boşaltılmış olsa, o zaman tabii buraların gerçek sahipleri gelip topraklarına yerleşebilirler.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“S-400’DE 22’SİNDE ÖNEMLİ MESAFE KAT ETMİŞ OLURUZ”

Cumhurbaşkanı, S-400 alımı konusunda son durumun sorulması üzerine şunları ifade etti: “Anlaşma imzalandı, detaylar üzerinde savunma sanayi müsteşarımızla muhatapları görüşmeleri sürdürüyor. Avanslar meselesi var, kredi meselesi var. Ödemelerdeki faiz noktasında bu görüşmemizde biz kendisiyle mutabakat sağladık. Hatta bakanlar olarak da mutabık kalındı, teyit ettik. Alttaki bürokratların yaklaşımı ile ikimizin ortaya koyduğu yaklaşımın farklı olduğu ortaya çıktı. Arkadaşların yoğun çalışmaları olursa, 22’sinde de bir araya geldiğimizde önemli mesafe katetmiş oluruz. Akkuyu ve Türk akımı da iş birliğimizin önemli konuları arasında yer alıyor. Türk akımında Rusya’nın çok çok hızlı bir şekilde giderek 448 km’yi tamamlamış olması manidardır. Şimdi artık bizim kara topraklarındaki adımları Kıyıköy’den itibaren atacağız” dedi.  Erdoğan, vizelerle ilgili bir soru üzerine de, “Vize meselesinde ciddi anlamda bir yumuşama söz konusu. Bunları da o noktada ele aldık” diye konuştu.

 “İSLAM İSLAM’DIR, BİZ ILIMLI HIRİSTİYANLIK DİYOR MUYUZ?”

Suudi Arabistan’daki güç kavgaları ile ılımlı İslam tartışmalarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine Cumhurbaşkanı, şu değerlendirmede bulundu: “Biz ılımlı Hristiyanlık, ılımsız Hristiyanlık gibi ifadeler kullanıyor muyuz? Kullanmıyoruz. İslam için de bu tarz ifadeler kullanılması; dinimizin şiddetle özdeşleştirilmeye kalkışılması yanlıştır. Bu açıdan, ılımlı İslam, ılımsız İslam tarzındaki ifadeleri doğru bulmuyoruz. İslam’ın ilkeleri bellidir; İslam, İslam’dır.”

“HALKIMIZ İÇİN MHP İLE HER ADIMI ATMAYA HAZIRIZ”

Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’nin son grup toplantısında yaptığı “MHP AK Parti ile sonuna kadar birlikte mücadele edecek” açıklamasıyla ilgili görüşünü soran gazetecilere, şu karşılığı verdi: “Ben Bahçeli’nin şu cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır. Bundan sonraki süreçte de ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddütümüz dahi yoktur.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim barajının düşürülmesi tartışmalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Bu konuda bir çalışma yok. Bana göre şu an için bu, erken sayılabilecek bir tartışma. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir.”

“FAİZ LOBİSİNİN DE FAİZLERİN DE ÜZERİNE GİTMEKTE KARARLIYIZ”

Cumhurbaşkanı, faizlerin düşmemesi ve enflasyonun yükselmesi konusunda sorulan soruya da şu cevabı verdi: “Enflasyonla faiz arası ilişki sebep netice ilişkisidir. Sebep faizdir netice enflasyondur, bugüne kadar bu dediğim de hep çıkmıştır. Bugün de aynı tezi savunuyorum. Belki önümüzdeki hafta sayın başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip bu konuda çok kararlı adım atıp, bu faiz lobisinin de bu faizlerin de üzerine gitmekte kararlıyız.”

10 KASIM’DA BAŞLAYAN ATATÜRK TARTIŞMALARI

Erdoğan, 10 Kasım’la birlikte Atatürk tartışmalarına ilişkin ise şöyle konuştu: “Atatürk’ü sevmek başka bir şeydir, Atatürkçülük yapmak başka bir şeydir. Maalesef böyle bir durum yaşanıyor. Mesela neymiş, efendim ben Atatürk ifadesini kullanmıyormuşum! Ya, yok öyle bir şey. Kullandığım yerler vardır, kullanmadığım yerler vardır. Düşünün artık, kimlerin eline diline düştü. Marksistlerin, PKK’lıların, HDP’lilerin, şunların bunların eline düştü. Sözde Atatürkçü Kılıçdaroğlu beraber bunlarla yürüyor. Önce işine bak. Ülkeye ne kazandırıyorsun.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23