• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nurettin Topçu’nun gözünden Mehmet Âkif

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Kanber

Allah'a hamd, Resulüne salat ve selam olsun. Mehmet Akif ve Nurettin Topçu gibi üstadıklarımıza da Allah'tan gani gani rahmetler diliyorum.
  • 1 Yıl Önce

Vatansever

Büyük bir iman abidesi..İstiklal marşı her ne kadar O na ait olsa da, zamanın devlet yoneticileri tarafından takibata ugratilmış ve hatta mısıra kaçmak zorunda bırakılmıştır. Yani cumhuriyetin ilk yıllarında tehlikeli olarak görülmüş ve izdirap cektirilmistir.Vefatinda yaşananlar ise herkesin malumudur. Rabbim bu güzel insana rahmet eylesin.
  • 1 Yıl Önce

Teyo

Rahmetli Akif,Arnavut idi,İ.T.P de,23 sonrası aldatıldığını anlamış kavmiyetciliği ret eden muvahhid biri idi,siyasiler ve gazeteler kör olmuşlar bu yönünden hiç bahsetmiyorlar.
  • 1 Yıl Önce

Bahis ediliyor

Lafın tamamı salağa söylenir,anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az,okursan.Saltanatcı ve ırkcı değil İslam milletinden.

bahsedilmiyor

şiirlerinde o devirde İslam ulemasının başı olan Sultan Abdulhamite karşıdır Örnek mısra: "ortalık şöyle fena böyle müezzeb işler ...ah o yıldızdaki baykuş ölüvermezse eğer akibet çok kötü.." veya.. "müvekkel eyleyip casusu her vicdana her hisse düşürdün milletin evladını yeise"..tabi bundan çok daha ağır mısraları var buraya yazmak istemedim..internette var. Sonradan Bunlardanda pişman olduğu bir şiirinide görmedim

İ Tuncer

Allah razı olsun Hocam Ne güzel anlatmış N.Topcu. Bu günleri görseydiler sanırım çıldırırlardı.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23