• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Namaz psikolojisi

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

mustafa

Cok guxel bir yazxi trsekkurler.
  • 4 Yıl Önce

A. H

Salat kelimesi, herkesin içeriğini ya eksik ya da yanlış bildiği bir kavramdır. Arapçada fiilin geçmiş zaman hali salle, şimdiki zaman hali yusalli'dir. İsim olarak as salatü (as salah) tekil halidir. İsmin çoğul hali ise salavattır.İsim Türkçeye namaz, fiil ise namaz kılmaz olarak yerleşmiştir. Fiil ve ismin Türkçedeki içeriğine gelince, bir davranış, söz ve eylemle bedeni ve ruhu nurla (ışık) doldurma ameliyesi (işlemi) olarak tercüme edilebilir. Zira özellikle namaz kılarken veya Kuran okuma, tespih, peygambere methiye, dua yaparken Müslüman'ın yanına çok melek gelir, etrafını sarar, ruhunu ve bedenini nurlandırır. Meleklerin gıdaları sürekli ibadet, namaz, zikirdir. Nerede ibadet varsa melekler oraya yönelirler. Çünkü değişik gıdaları oradadır. Ayette, "Allah ve melekleri peygambere salat ederler! " derken Allah ve melekler, peygamberin bedeni, ruhu ve mekanını sonsuz derecede nurla doldururlar denilmektedir. Yoksa Allah namaz kılmaktan münezzehtir. Yıllar önce tercüme dini bir kitapta Rasulullah (s.a.s) , "Vefat ettiğimde Allah ve melekler namazımı kılacak." demiş. Açıklama olmadığından kafam uzun zaman karışık kalmıştı. Kıldığım namazlar, ettiğim hatimler ilhamla olayı aydınlığa kavuşturdular. Arapçayı da kendim öğrendim. Kusura bakmayın. Teşekkürler!
  • 4 Yıl Önce

Salat

Sen kafanı yorma ben neyin ne olduğunu zaten biliyorum. Salat,salata, salla, salavat, musallat aynı kök kelimelerdir. Buradan din anlatamam şimdi.
  • 4 Yıl Önce

Necati

Yazar hanım SALAT namaz demek DEGİLDİR. Salat destek, destek verme demektir. Ya değil de Allah ve meleklerini peygambere namaz kildirtirsin güzel kardeşim.(Allah ve melekleri peygambere salât eder ... Ayeti ) bunu diyemeyecegine göre de cevirirsin işi salavat boyutuna. Sonra uydur gelsin salavat çeşitleri. Sen önce salât kelimesin gerçek anlamını bir öğren, sonra bu kelimeyi gerçek anlamından niye carpitildigini sorgula ve sonuçta İslam aleminde açtığı derin yaraları ve sonuçlarına bir bak önce,,,
  • 4 Yıl Önce

Zeki ASLAN

"Salat" rumuzlu okur, "salat"ın anlamını bilmek için tek ayete bakılmaz. Kur'an'da 70 küsûr ayette "salat" var. Yani salat, sadece Hz.Nebî'ye salavat getirmek anlamı taşımıyor.
  • 4 Yıl Önce

Salat

Arapça da her kelimenin sadece tek anlamı vardır. Kelimenin lügat mugat anlamı yoktur. Yoksa Ahzap 56 da çakılırsın. Kuranda namaz, oruç, abdest gibi ritüeller bulunmaz. Ha dersen ki ben namaz kılarım oruç tutarım sana kimse bir şey demez. Editör eksiksiz yayımla
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23