• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alevi yurttaşlarımız hakkında sosyolojik bir yaklaşım

10 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Emrullah Aytac

ATATURKCU HIDIR samimi olmadigin fitneci oldugun Türklerin ve Alevilerin deger cerdigi 2 insanin ismini kullanarak Alevilige leke sicratmaya calismandan yeterince belli oluyor. Ne zaman Sunni ve Aleviler Ümmeti Muhammed yolunda adim arsa senin gibiler ortaliga cikiyor bu cok ilginc. Ben Yozgat Imam Hatip Mezunuyum ve Allah(cc) sahidimdir hakkinda köfüt kelam edebilecegim tek bir Aleviye rast gelmedim. Hz.Muhammed (S.A.V) Efendimizin bir ricasinadami saygin yok?
  • 4 Yıl Önce

Bir ehlibeyt sevdalisi

Ataturkcu Hidir kardesim, güzel bir seyler yazmissinda düsünmeden yazmissin. Evet bugün dinden islamdan sogumus insanlar varsa tarihten Bu yana gördükleri ve yasadiklari zulümlden ve baskidan dolayi marxist leninist veya atatürkcu olmuslar. Pir sultanlar osmanlida asildi, Aleviler sivasta yakildi marasta ise baslari kesildi cinayete ugradilar. Degerli yazarin okuduklarini anlamamissiniz belli ki. Aleviler bugüne kadar her türlü siddete ve baskiys maruz kalmislar. Halaretlere iftiralara ugramislar. Asirlardir dinlerini gizli ve sakli yasamaya mecbur kalmislar. Analar babalar cocuklarina alevi olduklarini söylmediler. Bundan dolayi ki aleviler bugün ya islam dan sogumus ve kendilerini atatürkcülüge veya kommünizme vermisler veya aleviligin asil degerlini unutmuslar. Kitap yazmak münkün degilidi tekkeleri kaptildi ocaklari söndürüldü. Ancak deyisleri ile (nefesler ve türküler/ siirler) bir kac, alevilige özgü, degerlerini bu güne kadar getirebilmisler. Size soruyorum. Sizin aileniz Bir kac nesil dinini saklamaya mecbur kalmis olsa, siz bugün ne kadar müslüman olurdunuz? Size örnek vereyim. Balkanlarda komünizm üc nesilden fazla kalamadi. Simdi ordaki milletin cogu islamdan kopmus bir durumda. Aleviler ise yüzyillardir ilimden ve bilimden mahrum olmuslar. Ama yüce allaha hamdolsun ki özünü unutmamislar ve yine ilim ve bilim sahini olmak üzereler. Allahin izniyle her alevi-islam mezhebine mensup olanlarda yine özüne kurana peygambere ehlibeyte dönecektirler. Sizden ricam, önce tarihi arastirin ögrenin ondan sonra elestiride bulunun. Allahin selami ve rahmeti üzerinize olsun. Saygideger yazarimizada sonsuz saygilarimi iletiyorum. Vesselam
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Önce allahın laneti yezite ve onun izinden giden başar esata ve irandaki ırkçı sahte mollalara olsun . Sayın yazar anlattığın aleviliğe can kurban başımızın üstüne . Türkiyede islam kuran karşıtlığının ana merkezi karargahı chp dogrumu? Araştırmalara göre de Alevilerin 100%70 de chp oy veriyor siyasetle dini inanç aynı paralellikte hareket eder . Devlet imamlara nasıl eğitim veriyorsa alevi dedelerinide KURAN ve HZ ALİ yaşam doğrultusunda eğitim verip imamlar (memur ) gibi maaşınıda vermesi lazım . ALLAH KURAN HZ MUHAMMED 4 halife ve ehlibeyt ortak noktamız olduktan sonra sıkıntı ne anlamakta güçlük çekiyorum . Sıkıntı 3 halifeyi camiyi ezanı namazı orucu gusül abdestini kabuletmeyenler var örnekmi tuzluçayır , ege mahallesi , keçikıran mah , durali alıç mah buralarda bir sürü örneği var hepsimi hayır en az yarısı . Ha aynı şekilde sünniyim diyenlerde'de var . Dünyaya islam çerçevesinden bakanlarla din kardeşiyiz islama düşman gözüyle bakanlarada düşmanız. Allahtan başka nizam koyucu yoktur gerisi şirktir .
  • 5 Yıl Önce

Buda benden olsun.Hıdır oku.

Sayın yazar yazdıkların bir yere kadar doğru.Kerbeladan sonra ehlibeyt soyu sürgün edilmiş ve Anadoluya gelmişlerdir. O sırada Arabistanda neler oluyordu ben yazayım.Muaviye ve yezid tüm camilerde ehlibeyte hakaret ettiriyor ve ona biat edenleri ibadethanelere almıyorlar ve selefilik gibi bir inancı dinimizin içine yerleştirmeye çalışıyorlardı. Bu memlekette bir çeyrek asıra yakın imamlar maaşlarını Arabistandan ve irandan almıştır.Aleviliğe pislik diyeceğim yakıştırmaları yapanlar bunlardır. Hıdır gibilerde bunlardandır. Doğru söylemişsin sayın yazar.Devlet Aleviyi görmedikçe bu böyle gider.Alevi Vali kaymakam olamadıkça ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördükçe zor ancak ale vi vatanına milletine çok düşkündür ve sabırlıdır kaç asırdır görülmeyi beklemektedir ve birkaç asır daha bekler sıkıntı yok.
  • 5 Yıl Önce

İsmail AGAR

Yorum yapan Alpaslan rumuzlu yezid takipcileri olduğu sürece kerbelalar bitmiyecektir.Gerçekten hakikatleri yazmanızdan dolayı teşekkürler ediyorum.Allah hepimizi doğruluktan ayırmasın,saygılar.
  • 5 Yıl Önce

Alparslan

Atatürkçü Hıdır çok doğru söylüyor. Sayın yazar işgüzarca bir anlatım yapıyor. Bütün İnsanlığın , Biz Müslümanların Rehberi Kur'an-ı Kerim ,Peygamberimizin (S.A.V) Sünneti, Dört Halifemiz, Sahabelerimiz dir. Bunun dışındakileri Misal vermek Şirinlik yapmak olur ,fasa fisodur ,hakikatları gizlemedir.
  • 5 Yıl Önce

Ali rıza

Dün Abdullah Şanlıdağ bu konuyu işledi bu gün siz işlediniz dilinize kaleminize sağlık ben Dilipak hocamdan bekledim bu konuyu işler diye ama nafile , o kadar güzel yazmışsınız ki gönül ister herkes okusun ve bu ayrılık bitsin başta diyanet hocaları okusun devlet erkanı okusun din dersi hocaları okusun en önemlisi köşe yazarları okusun başta akittekiler , sevgi en tesirli ilaçtır nefret en tesirli zehirdir bu böyle biline,
  • 5 Yıl Önce

Ebu Yusuf

KESKE MÜSLÜMANLAR BIRLIK OLSA, HEP BERABER ALLAHIN IPINE SARILSA, HER ZAMAN HER YERDE KÜFRE KARSI TEK YUMRUK OLSA. KIM BILIR BELKI BUGÜN BELKI YARIN. ÜMIT EDERIM ALLAHDAN ÜMMET YARINLARI GÖRÜR, BIRAKIR ÖTEKELESTIRMEYI. HEP BERABER MESCÜDÜL AKSADA VE MESCÜDÜL NEBI DE HER SENE HACCDA MESCÜDÜL HARAM DA VAHDET NAMAZLARI KILMAK ÜZERE ...... VESSELAMUN ALEYKUM VE RAHMETULLAH VE BEREKATUH
  • 5 Yıl Önce

ATATURKCU HIDIR

Ey yazar,Aleviligi oyle bir anlatmissin ki sanki uzaylilar gibi geldi bana,cunku senin anlatimindaki bu Aleviler sunnilerden daha dindar ve Allaha ve kitabina ve kurallarina daha fazla uyan insanlar.Oysa gercek yasam da oyle mi? Gercek yasamda bizim gordugumuz Alevileein cogu islam dusmani( daha dogrusu herhangi bir din dusmani) materyalist cogu marxist lenininst yada Ataturkcu,aydinlanmaci kisacasi dinin karsisinda ne varsa onunla kendini ozdeslestirmis ve bu yasam felsefesine sadece bagli degil bu materyalist felsefeye ve aydinlanmaciliga karsi olan butun dusunce ve hareketlere karsi fanatik bir sekilde savasan bir sosyolojik grup bunlar.Ben belki yaniliyorumdur ancak Aleviler hakkinda benim gozlemlerime yakin izlenimleri olan milyonlarca insanla karsilasabilirsiniz sokakta.Dolayisiyla bu toplumsal sinifla ilgili daha derin,detayli ve objektif arastirmalara ihtiyacimizin oldugu ortada bu insanlari daha fazla anlayabilmemiz icin.
  • 5 Yıl Önce

Bir Yolcu..

Böylesine önemli bir konunun Yeni Akit'de ele alınması çok önemli. Bundan dolayı gazetenize ve sizlere teşekkür ediyorum. Bu ülke hepimizin. Birlikte barış içinde yaşayalım.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23