• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan talimatı verdi! Sigaraya vergi artışı geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında tütün kullanımının vergi artışlarına rağmen yükseldiğini belirterek, "Taviz vermeyiz" dedi. Erdoğan, sigara yasağıyla ilgili olarak bakanlara, "Gerekirse vergileri üç kat artırın" talimatını verdi.

78 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Misafir

Poşet karşılığında bizim verdiğimiz cevapta karşıdan doğru anlaşılmamış. 3 yetmez 5 kat arttırın. Hiç olmazsa hala tereddüte olanlar belki doğru yolu bulur.
  • 5 Yıl Önce

Hayriye

Marifet gibi haber mi yaptınız? Dalga mı geçiyorsunuz be? Hangi yasak? Ne yasağı? "Yasakların doğru anlatılması gerek" bu cümlede hangi yasaktan bahsediyorsunuz. 
  • 5 Yıl Önce

muro

BEN BU ÜLKEDE MAL ALIRKEN PEŞİN KDV Yİ VERİYORUM, ESNAFIN %90-95'İ FİŞ VERMİYOR. BAK FİŞ İSTE TARTIŞIYOR SENİNLE, KDV KADAR İNDİRİM YAPMAYA DA YANAŞMIYOR. NASIL DÜZELECEK BUNLAR
  • 5 Yıl Önce

XMAN

Sağlığımız düşünüyorsanız Et fiyatlarını peynir fiyatlarını düşürün o zaman...
  • 5 Yıl Önce

muro

SAVAŞTA İNSANIN KENDİNİ-AİLESİNİ KORUMASI ZOR, TAMAM... AMA ADAM SAVAŞTAN KAÇMIŞ. ÇOLUĞUNU-ÇOCUĞUNU-İHTİYARINI BURAYA GÖNDERİP ORADA KAL-MA-MIŞ... İSLAMDA SAVAŞTAN KAÇMANIN HÜKMÜ BELLİ ÜSTELİK. ŞİMDİ BU ADAMLAR ÜLKEYE 50-60 MİLYAR MASRAF OLDUĞU GİBİ, ONLARIN ÜLKESİ İÇİN DE BİZ SAVAŞIYORUZ. BENİMLE ÖLÇSEN 3 KATIM GELECEK ADAMLAR-GENÇLER BURADA, BİZİM ASKER ORADA. EEEE MADEM SAĞLAM ERKEKLERİ ZORUNLU OLARAK ÜLKESİNE GÖNDEREYDİNİZ DE BARİ Bİ SEYE YARASALARDI VATAN SAVUNMASINDA. AMA YOK, BİZ SİGARAYA ZAM YAPALIM, HER ŞEY DÜZELECEK. UÇAKLARDAN LEBLEBİ ATMIYORUZ ÇÜNKİ. BAKIN TÜRKİYEYİ SAVUNMAK BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE, AMA SURİYELİ ÜLKESİNİ SAVUNAYDI, TÜRKİYE BU DENLİ SAVUNULACAK DURUMA GELMEZDİ BELKİ. YAZIK YAHU, YAZIK.
  • 5 Yıl Önce

muro

Devlet para basıyor, pasaport 133+ yıl bedeli, noter en basit vekalet 200 küsür, tapu harçları o biçim, araç alım-satım-mtv- ötv- kdv akla ziyan, nüfus müdürlükleri para basıyor, akaryakıt istasyonları vergi dairesi gibi, tekel büfeleri vergi dairesi gibi, muayene istasyonları vergi dairesi gibi, otoyol-köprüler.... Bunlar şuan sadece aklıma gelenler, daha neler neler... DİKKAT ETTİNİZ Mİ? SADECE SANAYİCİ-SARRAF-PIRLANTACI TAKIMI VERGİ VERMİYOR. ZENGİN İSTEDİĞİ KADAR, FAKİR KENDİNDEN İSTENİLEN KADAR VERGİ VERİYOR. YETER BE.
  • 5 Yıl Önce

Erman

komple yasaklansın olsun bitisn 
  • 5 Yıl Önce

musa

poşette paralı uygulamasına geç bile kaldık. geleceğe yaşanılır bir çevre bırakmalıyız. sigara ise bence 500 tl olsa azdır neden mi içenler bir tek içmiyorlar ki içmeyenler de pasif içici konumunda kalıyor.
  • 5 Yıl Önce

ahmet

ahhhh sayın erdoğan ahhh ,hala inatlaşarak yoluna devam etmeye çalışıyorsun.eyt diyoruz yok diyorsun,mahkeme suçsuz diyor yok diyorsun,zam diyoruz yok diyorsun,bakın onca güzel hizmetlerinize rağmen bu inat yüzünden yok olacağız.kararlı olmak doğru fakat sizinki artık inatlaşma oldu.inşaallah geç olmadan uyanırsınız.
  • 5 Yıl Önce

selim usta

sigaraya vericeginiz parayi ac yoksul, fakir toplumlara verin, böylesi sizin icin daha hayirli olur
  • 5 Yıl Önce

misafir

herkesin bırakamayacağı bilindiğine göre göre bütçeye ne kadar gelir sağlayacaklar acaba, birde kendi sarıp içenler, poşetlerde satan (merdiven altı) tütün dükkanlarının da karı katlanır ve kaçak sigara pkknın gelir kapısıysa pkk ya mali destek olunmuş olur. Kısacası yasakla zamla zumla bu işler yürümez
  • 5 Yıl Önce

Maraşlı

Devletlü padiaşahım ferman buyurdu ,tiz sigara içenlerden ekstra vergi alına hatta her sigara dalı başına 1 tl havayı kirletme bedelü tahsil edüle , duyduk duymadık demeyün eyyy ahalü
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Sigara, akaryakıt, alkol vs gibi ürünler devletin vergi gelirinin önemli bir kısmını teşkil ediyor olabilir. Ama sigara ve alkol ikilisinin meydana getirdiği zarardan dolayı gelirden daha fazla gideri vardır. Ayrıca devlet vergi konusunda çok beceriksiz, bugün kayıt dışı çalışan bir çok iş yeri var. Zincir marketler harici bakkal, market gibi yerlerden fiş alamazsınız. Fırından alamazsınız. Kuyumcudan alamazsınız. Halı yıkamacıdan alamazsınız. Büfeden alamazsınız. Emlakcıdan fatura alamazsınız. Cep telefoncudan alamazsınız. Kuaförden alamazsınız. Yani liste uzar da uzar. Devlet neden buralara denetim yapmıyor ortalıkta kaydı kuydu olmadan çalışan bir yığın iş yeri var. Yazar kasanın üzerinde 2 parmak toz var adamda nasıl çalıştığını bile unutmuş. Veya binlerce lira kazanan hangi müteahhit size vergi veriyor. Adam bina dikiyor kum, çakıl, tuğla, demir hepsi faturasız. Eeeee siz bunları görmezden gelip sigara, alkol, akaryakıt vs. gibi şeylere vergi koyarsanız sonucuna da katlanırsınız. Ne bileyim sizler böyle yaptıkça iyi yönetilmediğimize dair bir his doğuyor içimde. Yaptığınız her şeyi kendi rızanızla yapıyorsunuz. Yazmayacaktım ama yazayım; işsizlik maaşı meselesinde, evde bakım parası meselesinde, özürlü parası meselesinde ve elektrik yardımı meselesinde devleti öyle bir dolandırıyorlar ki akıl alır gibi değil. Ve emin olun para verip beslediğiniz bu topluluk içinde size oy verenlerin oranı % 30 bile değil. Devlet / hükümet kendine kimin sahip çıktığını bilmiyor ve şu aralar nalına da vuruyor mıhına da.
  • 5 Yıl Önce

istifa ediyorum

yazıklar olsun.ak partiyi başından beri destekledim, garip insanları bugüne kadar teşvik ettim.üst üste gelen her hatayı sineye çektim.ama bu haber kafamın tasını attırdı.bu kadar saygısızlığı yapanlar veya buna ses çıkarmayanlar benim vekilim olamaz.yanılmışım.artık sigara içki bedava yapsanız, suriyeyi türkiyeye katsanız, ekonomiyi uçursanız , yine de ak parti ye vermemeğe ahd ettim..ya kafalarınızı yediniz, ya ne yaptığınızı bilmiyorsunuz, ya milletten haberiniz yok, ya da sizi birileri konu mankeni olarak kullanıyor, idare ediyor.sigara zammından değil, yaptığınız akla ziyan işler, nasihat kabul etmemeler ve size oy veren yoksul halkı dinlememeniz , gözetmemeniz, soymaya devam etmeniz nedeniyle reddediyorum.sizden adil idareci olmaz. anladık ki bu memlekete fayda da gelmez.canımız burnumuza geldiği halde, son seçimlerde ehveni şer diye, yine ak partiye verdik ve verdirdim.ama artık, hiçbir siyasetçiye oy yok..türkiyede siyaset meydanı eşkiyalar meydanına dönmüş.biz yanlış bilmişiz.kör tuttuğunu şey edermiş.zenginler servetleri katladı, çakallar hiç yoktan zirveye atladı, hırsızlar tüm sülalesini akladı. olan, gittikçe fakirleşen size güvenen dipteki halka oldu.haysiyetlice halka dönmeyi, yorulduk beceremedik demeyi bilebilseydiniz, halk sizi anlardı.artık inanacak ve savunacak birşey kalmadı.aklın mantığın sükut ettiği yerde, ümit de kalmadı.ferasetsizliğin dip yaptığı nokta, benler için kırılma noktasıdır.hissiyatlarınızı yitirdiğiniz gerçeği nedeniyle, zayiatı hissetmeniz biraz zaman alabilir.ümitleri kahra boğulanlara geçmiş olsun.yolları köprüleri binaları yiyelim hepimize afiyet olsun.
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Sigara içilmesini savunmuyorum sağlık açısından, madden büyük kayıp tamam. Ama millet içiyor içilmemesi adına daha etkin çözümler atılması şart. Eğitim en önemli adım olur, mahalle mahalle dolaşıp bilgilendirme toplantıları yapılabilir. Bırakanlar için cazip uygulamalar olabilir ödül, indirim, tatil vs.gibi. Bir şeye zam yaparak millet ondan vazgeçmiyor aksine merdiven altına yöneliyor. Belki dikkat etmişsinizdir tütüncü diye tabir edilen dükkan çeşitleri ortaya çıktı belki önceden de vardı ama şimdi çoğu yerde görme imkanınız var ve bu adamlar merdiven altı sarma sigara satıyorlar ve hem de ne satıyorlar. Vergi yok, kayıt yok bir şey yok. Bunu bu devirde bilmemek doğru olmasa gerek, yasaklanan veya alım gücü zayıflatılan her şeyin merdiven altı, yasa dışı olanı mutlaka çıkıyor. Ayrıca EYT meselesi AK Parti nin sonunu getirecek gibi, bu konuda çalışma yapılmıyor olması, bir adım atılmıyor olması bizlerin hiç hoşuna gitmiyor. Hani buralara bakan oluyorsa haberleri olsun.
  • 5 Yıl Önce

dürüst

Lütfen sigarayı birinci sıra gündemden düşürün,Bir sürü ana hayati iç ve dış sorun varken sırası mı şimdi???Bence bu da bir hedef saptırma dır.!!!!
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Tamamen yasaklansın. Sigaradan kaynaklı hastalıkları sigorta karşılamasın. Kendilerini zehirlemeleri umurumda değil, yeter ki içmeyenleri zehirlemesinler. Her köşebaşında açılan "Tütüncü" adı altında ki zehir dükkanları kapatılsın. Nargile içilen yerler masum gösterilmeye çalışıyor buralara yasak gelsin. Başkan'a tam destek Allah yardımcısı olsun.
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Akpartiye oy kaybettiren tek bir kişi var bu kişi Tayyip Erdoğanın ta kendisi abuk subuk inatlar yok sigaraya 3 kat vergi yok paralı poşet yok suriyelileri yedirip içiricez beyanları yok ne kadar ülke varsa vizeleri kaldırmak saçmalık yani
  • 5 Yıl Önce

tolga

çok iyi olur.içmeyin kardeşim, sizin keyfiniz bize keder veriyor
  • 5 Yıl Önce

ümit

Ev hanımı yorumcusu 20 sene geriye döndük öylemi ? Elinde telefon internette geziyorsun 20 sene öncede öyleydin herhalde ? Geçinemiyoruz diye ağlıyorsun ? Sigarayı savunuyorsun lan senden ev hanımı olsa ne olur ..
  • 5 Yıl Önce

ümit

Şu sigara içeceğim diye savunun oyla tehdit edenler yazıklar olsun size. Her ay 600 tl sigaraya haybiye veriyorsunuz sizin aklınızda sorununuz var ülkeyi bir paket maltepeye satarsınız lan siz
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Toprak

Bu sigara sizide yakar. Koca cumhur reisi garibanın sigarası ile işin ne. Sağlık bahane vergi şahane.
  • 5 Yıl Önce

Allahın izniyle

hdp yi kapatma terörist diye oy toplamaya çalış,sigarayı içkiyi yasaklama her türlü vergisini al zam üstüne zam koy halkı bezdirmek için, incirliği-küreciği kapatma her gün abd ye aklın sıra dayılık yap... geçin bu işleri artık. İstanbul gitti elinizden hala uyanmadınız sıra da saray var o saray üniversite olacak Allahın izniyle.
  • 5 Yıl Önce

cetin

Gerçekten AK Parti rayından cıktı ya Allah aşkına sigaradan vergi alıyorsun milleti soyuyorsun yalandan sağlık ha sağlık bu halkın psikolojisini biliyor musun geçim sıkıntısı okul sıkıntısı çocuk sıkıntısı doğal gaz sıkıntısı ve diyorsun ki sigara içmeyin içmeyen senin gibi hayat yaşayanlardır ekonomik sıkıntı olmayanlardır 2000 tl ile çocuk okut ev kirası ver doğal gaz parsı ver elektrik parası ver ve her gün zam yeter artık çek elini milletin zevkinden Militan AK Partiliyim ama asla oy vermeyeceğim bu kaprisleriniz yüzünden secime giderken acemi bakan poşet ücreti çıkardı AK Partiyi ne hale soktu şimdide sigaraya başladılar bu bakanların hepsi acemi eğer sigarayla bu kadar uğraşırsanız inanın % 20 bile alamayacaksınız
  • 5 Yıl Önce

aliço

Bu neyin kafası Allahaşkına..Cumhurbaşkanı talimat veriyor, damatta ezberlemiş bir cümle "EYT gündemimizde yok" diyor...Allah sizleri bildiği gibi yapsın...İnsanların duygularıyla alay etmeyin... Sigara ile ilgilide ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz...Siz böyle yaptıkça millet daha çok içiyor bizden söylemesi....( İsterseniz paketini 100 tl yapın ve izleyin) NOT: Damat beyin açıklamalarını ciddiye almıyor ve EYT ile ilgili Cumhurbaşkanımızdan müjdeli haberi bekliyoruz.
  • 5 Yıl Önce

MUHAMMET YILDIZ

SİGARAYI ZAMLA BIRAKTIRAMAZSINIZ.ZAM OLUYOR YİNE BIRAKMIYOR İNSANLAR.AMA SİZ OY KAYBEDİYORSUNUZ.SİGARAYI EGİTİMLE BIRAKTIRABİLİRSİNİZ.KASADA PARA KALMADI.PARA KAZANMAK İCİN FULL ZAM YAPIN BAKALIM.AYRICA EYT BU AKPNİN SONUNU GETİRCEK...
  • 5 Yıl Önce

Nejmi

Bı zevkimiz sigara .bununda içine ettiniz.bunlar size geri dönecek secimlerde
  • 5 Yıl Önce

Fabrikaları kapatin

Sigara urettirmeyin o zaman sigara fabrikalarini kapatın. Onlari yapamiyorsunuz milletin cebine göz dikiyorsunuz. Asıl üreten ile uğraşan.
  • 5 Yıl Önce

muro

MUHAFAZAKAR KESİMİN BÖYLE GİDERSE TEK TUTAR DALI YENİDEN REFAH PARTİSİ OLACAK....
  • 5 Yıl Önce

muro

... yazdıklarım dost ikazı çünki
  • 5 Yıl Önce

Metin

Sigara ile ilgili hastaneye başvuran kişinin tedavi masrafları kendisinden tahsil edilsin.
  • 5 Yıl Önce

salim

sigaracı fetöcüler üşüşmüş buraya, bıktık sigaranızdan trafikte yasaklandığı gibi sokakta da yasaklansın.
  • 5 Yıl Önce

muro

İŞADAMI FABRİKATÖR TAKIMINDAN VERGİ ALAMAYIP, GÖZÜNÜ MİLLETİN ANASINA DİKMEYECEK KARDEŞİM... Bİ TANE CUMHURİYET ALTINI ALMAK İSTEDİM Bİ VAKİT... YEMİNLE EN AZ-EN AZ 10 YA DA 15 E YAKIN SARRAF GEZDİM. FİŞ İSTEYİNCE ALTIN SATMIYORLAR. SİGARA İÇEN KADAR SARRAF VERGİ VERİYORSA BEN BİŞEY BİLMİYORUM.
  • 5 Yıl Önce

muro

Bİ ARA KARI SİGARA İÇMEME TAKTI, YOK İÇME, KOKUYON, EVDE İÇME, BALKONDA İÇME FALAN.... Bİ GÜN TARTIŞTIK. BANA ''YA SİGARA, YA BEN'' DEDİ. KESİN-KATİİ Bİ ŞEKİLDE ''KESİNLİKLE SİGARA'' CEVABINI ALDI, KUYRUĞU KISTIRDI, OTURDU. ŞU AN ALDIĞIM TÜTÜNLERİ KENDİ ELİYLE SARIP İÇMEM İÇİN HAZIRLIYOR KARICIĞIM... Bİ İNSAN KENDİ TOPUĞUNA TOPUĞUNA SIKMAYACAK KARDEŞİM, İTİBARINI- GÖRDÜĞÜ DESTEĞİ YERLE YEKSAN ETMEYECEK.
  • 5 Yıl Önce

muro

BU ARADA 2 AYDIR TÜTÜN İÇİYORUM, SAĞLIK AÇISINDAN İNSANIN HAYATINI S2YOR TAM MANASI İLE... AMAÇ SAĞLIK İSE 2 AY TÜTÜN İÇMEK 2 SENE SİGARA İÇMENİN ZARARINA DENK NEREDEYSE. BELİMİ DOĞRULTAMIYORUM, BİTKİNLİK ZİRVEDE. dOLAYLI YOLDAN PKK-KAÇAKÇI TAKIMINI DESTEKLEMİŞ OLMAK DA CABASI.... MİLLET HAFTADA BİR İKİ SEFER ÖDEDİĞİ 25 KURUŞLUK POŞET YÜZÜNDEN ÇAKTI TOKADI, HERGÜN VERDİĞİ 15-20 LİRALIK SİGARA YÜZÜNDEN SİLER BU İKTİDARI, DEMEDİ DEME İBRAHİİİİİİİİMMMMMM.
  • 5 Yıl Önce

muro

ezcümle meali: akp yi dümdüz edin, baraj sorunları ile uğraşsın, hatta meclise giremesin, hükümetin küçük ortağı olabilmek için didinsin dursun, bi darbe girişimi daha olursa millet arkamda durmasın vs vs demeye çalışıyor galiba. Ben kesinlikle öyle anlıyorum çünki. Haaa, bir de PKK yı abat edin, zengin edin, tütüncülerde ki kuyruk 5 katına çıksın da demiş olabilir.
  • 5 Yıl Önce

Salih

İnsan önce kendinden başlamalıdır öğüt ve karar vermeye bu işte tezatlık var tamam ben katılıyorum bir paket sigara 300 tl olsun ama önce tekeli kapatsın türkiye sigara üretmesin bu seferde tütün üreticileri hoplar
  • 5 Yıl Önce

yazık

reisim bu artışın arkasında sigara içen yöneticiler var. yönetici tama kıriterine sigara içmemeyi getir bak gör. özellikle doktor imam öğretmen atamasına içmeme kırıtei getir bak gör neler oluyor. yok sa başarlı olmak mümkün değil.
  • 5 Yıl Önce

Ömer

Niye bu kadar milletle uğraşiyarsunuz sadece zengini kuruyorsunuz poşet parası ne hem reklamını yapıyorlar bizde parasını veriyoruz zam yapacağına eğit inatlaşma
  • 5 Yıl Önce

Önder

Sen de pahalı pahalı ödersin bedelini.
  • 5 Yıl Önce

Gene cok buyuk yanlis yapiyor

Sigarada vergiyi 3 katina cikarmak buyuk yanlis. 3 katina cikinca da icilir. Hali hazirda Sivas'tan otesi çay sigara mazot benzin ihtiyacini iran ve Kuzey irak'dan katsiliyor ve devlet bir kurus vergi alamiyor! Sigara vergisini 3 katina cikarmak demek Turkiyenin tamamini kacak sigara kullanmaya mecbur birakmak demektir! Bunlar uyuyor mu?
  • 5 Yıl Önce

öz ak partili

reis!! böyle böyle ineceğine, dürüstçe bittim de in...anlarız seni...ama devlet yönetimini eşkiya sıfatına sokma..devlet yıpranmasının sonu vahim olur..sana ümit vermiş milyonları daha fazla mahcup etme..kim seni bu tür ucuz ve mantıksız şeylere yönlendiriyorsa, davana düşmandır, hata payı kalmadı bilesin...
  • 5 Yıl Önce

Yusuf

Paronayak, hasta bu adam. Ama birşey olmaz buna. Bu kadar yalaka varken çevresinde. Salam sucuk sosis gibi bekletilmis gıdaları yiğenlere de sağlık hizmeti vermeyin. Kanserin en büyük sebebi bu yiyecekler.
  • 5 Yıl Önce

VEKALETİN HADDİNİ AŞMAK

İFRAT VE TEFRİT İŞTE BÖYLE BİRŞEYDİR. HALKI DÜŞMAN SEÇMEK YANLIŞTIR..DÜNYANIN ÇİVİSİNİN ÇIKTIĞI NOKTADA , HALKIMIZA BUNU YAPMAK CEHALET VE ZULMDÜR..BENİ İKTİDARDAN İNDİRİN, BEN ZAFİYET GEÇİRİYORUM, DENGEMİ KAYBETTİM, MELEKELERİM BENİM ELİMDE DEĞİL DEMEKTİR...BEYİNLER VE KALPLER SUSTURULAMAZ KONUŞUR...vekaleti suistimal suçtur..
  • 5 Yıl Önce

ulsoy

coca cola sigara kadar belkide daha zararlidir, bu neden yasaklanmiyo ?
  • 5 Yıl Önce

Basri

Gündemde o kadar çok önemli konular sıkıntılar olmasına rağmen sigaraya bile vakit anırıyorsanız daha ne diyeyim....
  • 5 Yıl Önce

Ev hanimi

Yazık ya başka bir şey mi kalmadı işçiye memura zam verselerdi hepsi pul oldu fazlasıyla çok yazık 20 sene önceye geri döndük bir ev geçimi ne biliyormusunuz yakında ev hanımları cinnet geçirecek bırakın sigaraya uğraşmayı lütfen şu dogalgaz elektrik kira pazar benzin market zamlarını düşünün ben ev hanımım 50 yaşından sonra çalışmayı düşünüyorum üç kaynak kitap 300tl olursa ne bu gençlik okuyabilir ne biz ev hanımları evlatlarımıza birşey veremeyiz bunlara çözüm bulunsun istiyorum
  • 5 Yıl Önce

komünist

hazine tam takır kuru bakır, halen sigaraya yapılan zamların sağlık düşünüldüğü için yapıldığını savunan andavallar var burada, bunu söyleyip ben buna inanıyorum diyenler zahmet olmazsa cevap versinler bana
  • 5 Yıl Önce

Zelzeris

Ülkede Sigara satışını yasaklasa daha doğru olur bağımlılar bir şekilde alacak evin rızkını kısmada ortak olursa dünyadan göç edince kul hakkıyla gidecek bence yazık
  • 5 Yıl Önce

Murat gözükara

Reis yanlış... Kaçak sigara satışları arttı..... Fabrikaları kapat... Yanlış reis yanlış....
  • 5 Yıl Önce

Kayaman

Sigaranın sağlığa zarali olduğunu bildiği halde içtiginden ,sigaradan dolayı hastalanınca yardım alamasın. Sigara zammı bir fonda toplansın, içen yüzünden hasta olanın tedavisinde kullanılsın. Sigara,içki ve petrol vergileri bütçeyi ayakta tutan gelirlerdendir. EYT olan kişiler ellerini vicdanına koysun 40 yaşında günümü doldurdum diye devleti yok edecek eski bir uygulamayı o ne sürenler iyi düşünsünler. ETT lerede emekli maaşı verilirse kaç sene maaş alırlar? En fazla 5 yıl. Sonra kasa boşalır hiç kimse ne emekli maaşı nede diğer yardımları alır. Ben 40 yaşındayım bana iş vermiyorlar diyenler yalan söylüyorlar. Ben 65 yaşındayım, 66 yaşında emekli olacağım 42 senedir çalışmaktayım, yurt dışındayım emekli olunca ev kirasını gelemiyeceğim diye Turkiyeye temelli döneceğim. Yunanistan gibi bir devlet , Hollanda 40 yıl çalışana 1250 euro verirken bizdeki eski usulden emeklilik ile 1750 euro vererek devlet iflasa gitti . Almanya ve IMF den alınan borç ile ayakta duruyor. Ikinci bir eksiklik ise Hollandada emekli ikramiyesi yoktur. Devletimize fazla yüklenmeyin. Kasa boşalmasın herkese hakkaniyetle verilene kanaat getirin. Allah büyüktür.
  • 5 Yıl Önce

Hercai

Amaç İnsanların sağlığı değil, dengesi bozulan bütçeye kaynak bulmak , önümüzdeki ilk seçimde biz ne yaptık diyebilirsiniz.
  • 5 Yıl Önce

Ergin Yaşar

Reis, bu lüzumsuz inatların sandığa gömecek seni.Boş işler ile uğraşıyorsun.
  • 5 Yıl Önce

Abdülhamid 1876

Sigaraya bağlı hastalıklardan kaynaklı devlete yük milyarlarca dolar. Sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı 100.000'lerce insan boşu boşuna hastahaneleri meşgul ediyor. Hiç kimsenin buna hakkı yok. Her birey kendi parası ile vücüduna zarar verebilir. Ama, diğer bireylerin vergilerini gasp edemez. Sigara içenlerle, içmeyenler arasında bir fark olmalı. Devlet, milletin sağlığından mesuldur ama aptalların sağlığından mesul değildir. Bu işin özgürlüğü yoktur. Sigara en kısa zamanda, geri dönülmemek üzere YASAKLANMALIDIR.
  • 5 Yıl Önce

Vatandaş

Her kalemin kaleminden suyun suyundan kat be kat aldığınız öşür yetmiyor herhalde sultanım has adamlarınız puro içiyormuş millet 50sinden sonra tütün sarmaya cebinde alışveriş torbası taşımaya başladı yakında akşamları mum sobada bulabilirsek tezek yakacaz. 
  • 5 Yıl Önce

Ali ihsan

Sayın Reis-i cumhurum size bu aklı verenler sizin düşmanınız sigara içenlerle uğraşacağınıza şu uyuşturucuyla uğraşsanız cola ile uğraşsanız sevdiklerinizi kaybediyorsunuz
  • 5 Yıl Önce

Erz

Kalitesiz kömür yardımı yaparak insanlar sigaradan dahaçok zehirleniyor zaten...
  • 5 Yıl Önce

metehan

yıllardır akp ye oy veriyorum.fakat aile bakanlığı,kadem zırvaları,anlamakta zorlandığım danışmanlar, bülent arınça paye verilmesi,özel araç ta sigara yasağı vs.vs. tiksinmeye başladım artık.Genede akp ye oy vermeyi düşünüyorum. Fakat nereye kadar devam ettiririm bilmiyorum.Oyum AKP ye değil,recep beyin şahsınadır. Korkarım bindiği dalı kesiyor.
  • 5 Yıl Önce

Volkan

Milleti kaçak sigara kullanmaya teşvik ediyor.sigaranın paketi 20 lirada olsa iran üzerinden getirilen sigara 4-5 lira
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Ak parti kendi sonunu hazırlıyor
  • 5 Yıl Önce

Hüseyin

Bu gidişle bizde kendisine mendil sallayacağız istemiyerekde olsa
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Niye yasaklanmıyor? Sigara karşıtları niye sigaranın yasaklanmasını talep etmiyor? Bana sigara içme diyeceksiniz ama her yerde sigara satılacak. İçinde Allah korkusu veya kuldan utanma olan bir vekil yok mu ki sigaranın yasaklanması için kanun teklifi versin. Ama anlaşılan Allah'tan çok kapitalistlerden korkuyorlar.
  • 5 Yıl Önce

Hakkı Alacak

Kanun hükmünde kararname ile işine son verilen memurun çalışmasına engel olanların Yüce Allah iki cihanda müstehaklarını versin.
  • 5 Yıl Önce

tayfun

tamam sigarayi yasaklada, ama birseyleride selbest kil, yada ucuzlat... kenevirden farkli alternatif bir tütün ürünü üretin satin... bir cok devlette selbest ve gittikce özgürlesiyor,, sagliga cok faydalari var, esrarin yasaklanma hikayesi bir arastirin isterseniz, sirf petol ürünlerine rakip oldugu icin böyle bir propagandayla basladi amerikada.
  • 5 Yıl Önce

iBRAHİM AKKUŞ

Aldığımız her ürün poşetli ,taşıyacağımız poşete para istenince mi çevreci olacağız ? Aldığımız ürünlerin poşetlerini de yiyelim bari
  • 5 Yıl Önce

Cabir

Sigaraya zam yaparak insanların sigara içme özgürlüğüne müdahale etmek Ak Parti'nin gidişini hızlandıracaktır, zaten ekonomik çöküşle birlikte yolun sonuna gelindi.
  • 5 Yıl Önce

Aga

Sigara 110 lira olmalı. Çok ucuz . Lütfen fakirin parasina göz dikmeyin
  • 5 Yıl Önce

sami

Allah razı olsun, devlet kurumlarında içiliyor, merdiven aralarında lütfen üzerine gidilsin konunun.
  • 5 Yıl Önce

Aziz Metin

Nedir bu sigara düşmanlığı? Sigaraya karşı verilen mücadele, madde bağımlılığına, dolandırıcılığa, hırsızlığa ve hayasızlığa karşı da verilmiş olsaydı, ülkemiz bugün bu hallerde olur muydu? Dinde sarahaten haram olmayan bir şeyi haram saymak da küfre götürmez mi? 
  • 5 Yıl Önce

İrfan

Okul önlerinde sigara içen yeni nesil artıyor. Beş liraya kaçak tütünün paketi tabiki artar
  • 5 Yıl Önce

Köylü

Devletin cesareti varsa sigara fabrikalarını kapatsın. Toptan tütün ve alkol yasaklansın.
  • 5 Yıl Önce

Köylü

Milletin sigara alışkanlığına başlamamasına çözüm bulunuz. Yasaklar cezbeder veya sizden soğutur. Bizim davamız başka yerlere gider.
  • 5 Yıl Önce

abdrhmn

2023 yılında göreceksin poşetleri sigaraya içkiye yaptığın zamların karşılığını hiç merak etme. 
  • 5 Yıl Önce

YENİ TÜRKİYE*Lİ

Çok iyi bir karar. Vergiler %500 artsın. Yine de içen olursa bu tiplere sağlık hizmeti verilmesin. Parası varsa tedavi olsun, yoksa ...
  • 5 Yıl Önce

Yavuz 1517

BAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞANın her konuda yanındayız. Sen, bizler için ÖZEL bir insansın. Kıymetini bilenlerden olacağız. Seni, mandacı cehape, fetö'cü ip, İngiliz sp, terör örgütü pkk'nın siyasi ayağı hdp tayfasına teslim etmeyeceğiz. AND OLSUN.
  • 5 Yıl Önce

termin

EYT,,, insanlar sigarayı biraz da derdinden içiyor... belki ölüm derdinin ilacı olur diye :((,,, zam yapmaktan başka yöntem olmalı,, zam yapsanız kaçak içer,,,45-60 yaş arası işsiz insanlar var bunlara genç diyorsunuz... devlette özel sektörde yaşlı diye işe almıyor... bu insanlar çalışmak istiyor,,, emekli aylığı zaten yetmez,, ama belki derdinin ilacı olur,,,bir çözüm olursa seviniriz,,,
  • 5 Yıl Önce

Emre

Paralı poşet uygulaması ciddi oy kaybına yol açtı. Sigarada vergilerin artırılması daha çok tepki çekecektir. Bazı şeylerin eğitimle halledilmesi lazım.
  • 5 Yıl Önce

nostalji

sigarayı bırakmak ıradı bır tasarruftur ve g onul ışidır. Baskı ıle zorlama ıle olmaz. Istersenız 10 katına cıkarın vergılerı bunun anlamı ekonomin nanay olduğu ve tuketım vergılerıne bel bağladığıdır. BU Erdoğanın ,halkın sağlını du sunduğu falan anlamına gelmez. Umurunda olduğunu da sanmıyorum ayrıca. 
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23