• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Darbecilere merhamet mazlumlara zulümdür’ diyen hukukçular: İdam edilmediklerine şükretsinler

Türkiye’deki vesayet odaklarının sesi Sözcü’nün, 28 Şubat’ta yüz binlerce Müslümanın hayatıyla oynayan, onların eğitim ve çalışma hakkını gasp eden, demokrasiyi tank paletleriyle ezen, milli iradenin temsilcisi konumundaki iktidarı deviren cuntacı Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak’ın “ileri yaş” bahanesiyle tahliye edilmesi çağrısına hukukçular sert çıktı.

22 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ali Bey, siz de iyi hukukcusunuz, yarin da bir zahmet su karari yorumlarmisiniz lutfen?

Adil olduğundan emin oldukları icin Reisiniz ve Hayrinüsa Gul'ün de basvurduğu, iclerinde bizim gonderdigimiz de dahil muhafazakar, hatta dindar hakimlerin de bulunduğu AIHM'nin türban kararı: AİHM Leyla Şahin davasında oybirliğiyle aldığı gerekçeli kararında İstanbul Üniversitesi’nin türban yasağının laiklik ve eşitlik ilkeleri üzerine kurulu olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin laikliğe ilişkin içtihatlarının AİHM tarafından da benimsendiğini vurguladı. AİHM böylece, Refah Partisi kararında olduğu gibi, laikliğin korunmasının Türkiye’de demokratik sistemin muhafaza edilmesi için gerekli olduğunu bir kez daha kararlarına yansıtmış oldu. Mahkeme ayrıca üniversitelerde türbanın yasaklanmaması halinde türban takmayanlar üzerinde baskı oluşabileceği yorumunu getirdi ve Türkiye gibi nüfusunun çoğunluğunu Müslümanlar’ın oluşturduğu, ancak kadın haklarına ve laikliğe derinden bağlı olan bir ülkede bu yasağın ”acil sosyal bir ihtiyaç” oluşturduğu görüşünü savundu. Mahkeme kararında, Türkiye’de türbanın son yıllarda politik sembol olarak kullanıldığı ve dini kurallar üzerine kurulu toplum modellerini ve sembollerini tüm topluma dayatmak isteyen aşırı politk hareketler bulunduğu da not edildi.
  • 2 Yıl Önce

İlkeli Olmak Lazım

27 Mayıs 1960 darbesinin bildirisini radyoda okuyan şahıs hiçbir şekilde cezalandırılmadı. Hatta adı caddelere verildi. 28 Şubat sonrası 1 Milyon meslek liselinin hayatını katsayı ile karartanlar bugün iktidarın küçük ortağı. Onlara da bir sözünüz var mı?
  • 2 Yıl Önce

Ilkeli ol

Bir bir uzerindeki yorumu oku, adamsan olu taklidi yapmadan, bel kivirmadan, kalca oynatmadan cevap yaz.

www

kodeste gebersinler
  • 2 Yıl Önce

ASABI

Hükümet laikçileri mutlu etmek için bunları serbest bırakırsa hiç şaşırmayın inanın böyle olacak Çok üzgünüm bir hiçbir zaman iktidar olamadık
  • 2 Yıl Önce

Kemalist Nefer

Uzulmeyin arkadaslar, Türkiye'de 1938'den beri iktidarın %90'ı Anıt Kabir ve Heykellerdedir. Kagıt ustunde secimle iktidar olanlar % 10'luk ıvır zıvır ayak islerini yapar ve o heykeller her meydanda tepenizde durdugu surece herkes seve seve heykelin kurdugu duzeni surduremek zorundadır. Bu sadece bize ozgu de degildir, kurucusunun heykellerinin dikili oldugu tum ülkelerde bu boyledir.

cumhur

tosunum ..bu memlekette yüz yıldır iktidarda kim olursa olsun, kendisi de ister iktidarda ister muhalefette olsun chp iktidardır.bunu öğren. orduda öğretmende hukuk camiasında doktor mühendis memur vs vs vs kesimlerinde bizde yüzde kaçız,chp imparatorluğu personeli yüzde kaç.bir asırdır kırılamayan bu acı zicirden haberin bile yok. vay halimize.bir işyerinde ak partiliyim de bakayım. daha önce de refah,anap,dyp,ap,dp... hepsi dönemi için diyorum.çocuğun sıkıysa ak partiliyim,hatta ipliyim desin bakayım arkadaş arasında.

Tortumlu

Bu gazetelerin ne zaman?bu ülkenin dertleri ile dertlendiki? her zaman bu ülkenin hep karşısında oldular.15 temmuzdan önce Zaman gazetesini ellerinden düşürmeyenler bugün devlete karşı yalan ve iftiralar ile kin kusup terör güzellemesi yapan sözcü,cumhuriyet,birgün,karar ve bunun gibi gazetaleri ellerinden düşürmüyorlar.
  • 2 Yıl Önce

Vahap Kalyoncu

Çocuklarım hep İHL li ama büyüğünün hayatını çaldı bu 28 şubat çılar acaba neyle ödeyecekler binlerce gencin hayatını karartmayı.
  • 2 Yıl Önce

Murat

Hükümlü eski generallere Ömür boyu infazlar dilerim, Allah kurtarsın.
  • 2 Yıl Önce

Ateist

öbür tarafa ait tek bir tane bilimsel delil yazarsan IBAN da yaz, seref sozu, sana 100.000 TL Gondercem. Ama yazamazsan bana 1000 TL gonderirmisin:-)

öbür tarafta laikliğin yılmaz bekçileri var mı..

Allah ın hesabından cezasından bakalım nasıl kutulacaklar öbür tarafta.. sahi orada kemalizm çağdaşlık laiklik sekülerizm ve bunların yılmaz bekçileri var mı.??????

Yaşar

SAYIN YAZARA SEN ÇOK GÜZEL BİR ŞEYE ÖNCÜLÜK YAPIYORSUN.BENCEDE HEMEN İDAM ETSİNLER VE GENELKURMAYIN ÖNÜNDE 45 GÜN SALLANDIRSUNLAR.SENDE GİT ORADAN HABER YAP ÜNLÜ OLURSUN....
  • 2 Yıl Önce

Şeyh Şamil bu

Darbe ysparkdn kan dökenler kan dökmeyi gıze alanları af etmek kanını kurtarmak bu millete zuldür. Millete soraydınız madem akıbetlerini.
  • 2 Yıl Önce

Muzaffer Bayrak

Sozcu pacavrasi yazmis: En mukemmel adalet vicdandir". Sizin Allah (cc) .... versin. Bu zalimler o kadar insanin hatatini karartirken nerdeydin. Hapiste gebersinler...
  • 2 Yıl Önce

putsever yanlış yazmışsın..

putsavar, bu ülke için birinci tehlike bölücülük,mezhepçi bağnazlık ve ateizm. .. iltica derken irtica yani gericilik yani size göre islamiyet ,onu kasdetmişsin,Allah tan korkmaz.. onu bile yanlış yazmışsın,putsever..

alkış tutuyorlardı mel unlar.

o zaman alkış tutuyordu Allahsız ahlaksız vicdansız dinsizler.

İ. Keskin

Hepisi de 12 Eylülün genç işkencecileri! Ne hikmetse bir sürü mağdur bunları savunuyor!
  • 2 Yıl Önce

Halid Varol

idam olmadığı için bu af teklifleri sürekli gelmeye devam eder. bu hainler derhal idâm edilmeli
  • 2 Yıl Önce

resat

birinci tehlike bu ülke için pkk değilde irtica diyerek bu vatana ve millete hainlik yapanlar cezalarını çekmelidir,
  • 2 Yıl Önce

Putsavar

Bu ülke için birinci tehlikenin iltica olduğunu 20 senedir anlamadınız mı ?

şüayıp

Bunları demokrasi anlayışları bu kadar
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23