• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiliz uzman: Olabilecek en kötü senaryo yaşandı

İngiliz deprem bilim uzmanı Dr. Stephen Hicks Kahramanmaraş merkezli çifte depremi "olabilecek en kötü senaryo" olarak değerlendirdi.

4 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Vatandaş

İngiliz Kaf ir i sevinin
  • 3 Yıl Önce

KEMALİST

Maalesef sabaha doğru 00:4'civarları uykuda baskın yapar gibi, 7.4 yetmedi aylardan kış,yetmedi gündüz 7.6 yetmedi tekrar büyük artçılar dayanıksız binaları yıktı ve 10 il sanki deprem adeta bizi dinlemiş İstanbul İstanbul derken siz öyle zannedin demiş? Bütün enerjiyi buraya saklamış; Sonra Hipotermi Uğraşalım dua edelim? Hukukta ,adli tıp derslerinde şöyle bir şey anlatılırdı; Hipoterminin ilk aşamalarında Vücut titrer ve ısı üretmeye çalışır .Buda başarısız olur üşüme devam ederse,eller ve ayaklar kan akışını azaltır,,Metabolizma yavaşlar artık ölüyorsunuzdur ama donmaktan bunu anlayamazsınız, son aşamanızda ölürken 1 yada iki kez nefes alırsınız ve de geciktirilmiş canlılık haliniz başlar vücut ısınız 30 derece altına inmeye başlar ve kalbiniz atmayı durdurur, belki erken kalp masajı yada 5 saniye kuralı ile şoklama yapılırsa bir şans, göz bebekleriniz şoklamaya cevap veririrse o sevinç işte onu görmenin mutluluğu daha öncesi umudu kesmeyelim, 9 gün kurtulanlar vardı depremde bunlara dua edelim kurtulanlar çıksın...!
  • 3 Yıl Önce

okur

Yüksek binalara izin verilmemesi konusunda tavır koyan Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda yasa düzenlemesi yapılması için bir harekete geçmesi gerekmiyor mu? Bir yerden Ülkeyi kurtarmak sadece dış güçlerden olduğu gibi insanımızın yaşam kalitesinin de yükseltilmesi değil midir?
  • 3 Yıl Önce

Fikri

İkinci deprem iki sene sonra olsa daha mı iyi olurdu. Enkazdan insan çıkmasını sevinç olarak görüyoruz da onca çürük evi yapan müteahhit, inşaat mühendisi, mimar, bunlara izin veren belediye görevlileri, denetimini yapmayan yetkilileri sorgu sual olmadan tutuklu yargılarsanız belki millet sevinir. Veli Göçer ismini körfez depreminde ne çabuk unuttuk. Yaşadığım şehirde 3 kat üzeri imara izin yoktu 1. Deprem bölgesinde şimdi inşaat teknolojisi gelişti diye altı katlı briket ev yapıyorlar. Bu arada felaketi fırsata çevirecek karaborsacısı, hırsızı iki gün sonra oralara doluşur. İki büyük deprem yaşayan biri olarak devletin askere vur emri vermesi gerekir. Millet can derdinde iken parasını düşünen empati yoksunlarını da Allah'a havale ediyorum.
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23