• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye, yenilenebilir enerjide dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri! Dev hamle!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesinin gelecek 5 yıl içinde yüzde 64 büyümesini öngördüklerini belirterek, "Bu büyümeyle Türkiye Avrupa'da yenilenebilir enerjide dördüncü büyük piyasa olurken, dünyada da ilk 10'a girmiş oluyor. Yenilenebilir enerjideki bu büyümenin yüzde 75'i rüzgar ve güneşten gelecek." dedi.

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ekonomi Analisti

Yenilenebilir Enerjinin diğer Enerji Türklerine göre 4 faydası vardır. Örneğin Güneş Enerjisini ele alalım:1-Çevre Dostu, 2-Enerji Arz Güvenliği, 3-Düşük Maliyet,(Hatta Bedava), 4-Cari açık yok edici. Şimdi Örneğin Yenilenebilir Enerji, Fosil Yakıtlardan daha pahalı hatta iki katı olsaydı bile sadece Cari Açık önleyiciliği nedeniyle bile tercih edilebilir özelliktedir. Misal 2 sene önce dolar 6 TL idi. Bugün ise 18 TL. Bunun en büyük sebebi Enerjinin ithal olmasıdır. Enerji ithalata dayandığından cari açığa, dolayısı ile dövizin fırlamasına sebep oluyor. Neticede dolar 3 katına çıkıyor. Halbuki Enerji ithalatı olmasa idi cari açık olmayacağından dolar bugünde 6 TL olacaktı. Dolayısı ile Yenilenebilir Enerji maliyeti, fosil yakıtların 2 katı olsa bile Türkiye gibi enerjisi ithalata dayalı ülkeler yine tercih etmelidir. Sadece Cari açık katkısı nedeniyle. Yani Yenilenebilir enerji Maliyetleri, Fosil yakıtlarının 2 katı maliyetine olsaydı bile, dolar bugün iki katı olarak 6x2=12 TL olurdu. Halbuki 18 TL.
  • 4 Yıl Önce

Salim

Sn. Albayrak sayesinde enerjide çok önemli adımlar atıldı, kamuoyundan uzaklaşmak zorunda bırakılsa da umarım destek vermeye devam ediyordur
  • 4 Yıl Önce

mehmet

İlk 10 da neymiş. Yıllık enflasyonda ilk 4 teyiz
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23