• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Erbaş'tan 'Atatürk' ve 'Ayasofya' açıklaması

Ayasofya Camii'nin açılışında yaptığı dua nedeniyle bir takım çevrelerin hedefi haline gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş yapılan saldırılara sitem etti. Yaptığı dua ve kılıçla hutbe vermesi konusunda yapılan eleştirilere cevap veren Erbaş "Bizim inancımızda aslolan vefat edenlerin ardından dua etmektir. Kılıçla hutbe okumak bizim tarihimizde ve geleneğimizde var olan, yaygın bir uygulamadır ve geçmişi Hz. Ömer dönemine kadar uzanır." dedi. "Atatürk'ten hiç bahsetmiyor" eleştirilerenede cevap veren Erbaş "Diyanet Atatürk'ün kurduğu bir teşkilattır" ifadelerini kullandı.

24 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ömer

Mehmet soylu beyin yorumuna katılıyorum . Asıl hedef din ve diyanet ve cami . Bir bahane bulacaklardı . Sonra size ne camideki hutbeden kılıçtan . Ali erbaş hoca bunlara cevap vermesin .
  • 4 Yıl Önce

KEMALİST

ZATEN DİYANET NEDEN KURULDU ? HİLAFET MAKAMI YERİNE YANİ ÖĞRENELİM(ŞERİYE VE EFKAF VEKALETLERİ YERİNE”DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU YANİ ESKİDEN BU TEMBEL HANELER HALİNE GELEN TEKKELER VE ZAVİYELER KAPATILDI ATATÜRK DEVLETİN DİN İŞLERİSİYASAL OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR ....ATATÜRK NEDEMEKTE ? EVET HİLAFET OLMAYA BİLİR ANCAK “DİNSİZ DEVLETLERİN DEVAMIDA OLMAZ...! O SEBEPLE DİN DEVLET İŞİNDEN AYRI ÖNEMLİ BİR KURUMDUR...
  • 4 Yıl Önce

ali

Birileri istedi diye M.Kemal'den bahsetmek zorunda mı?
  • 4 Yıl Önce

Yavuz 1517

Sayın prof. ALİ ERBAŞ, kimseye hesap vermek zorunda değilsin
  • 4 Yıl Önce

Yasib

Bir kerede sözünün arkasında dur ne dediğini biz çok iyi anladık
  • 4 Yıl Önce

Gerçek.

Yemezler. Ayasofya Cami'nin ibadete açılmasında hutbede daha iyi daha yapıcı, daha gönül alıcı, halkı birleştirici dini konulardan konuşsaydın. Lanetmiş. Aman ağzınıza hayırlı, güzel sözler olmasın.
  • 4 Yıl Önce

Amorti Kâzım

Bazı yorumlarda cehalet ve riyâ zirve yapıyor adeta.M.Kemâl hutbelerde hiç bir şahsın adının anılmasını istemedi diyenler,şimdi adı neden anılmıyor diye akıl fukaralığı yapıyorlar.Anılsın mı anılmasın mı ? 
  • 4 Yıl Önce

Tolga

Böyle biri nasil diyanet işleri başkanı yapılır anlamış değilim.
  • 4 Yıl Önce

Gerçek müslüman

Hiçbir zaman hak gizli kalmayacak.... Sadece bekleyin
  • 4 Yıl Önce

Selman

Ali hoca sen dik dur! Takma kafanı bu ataputçu müşrik ve münafık takımına. Sen Hak neyse hakkıyla söyle, Allah svt dan başka kimseden de korkma! La havle vela kuvvete illa billa aliyhil azim. HasbünAllah ve niğmel vekil...
  • 4 Yıl Önce

Hakperest

Nerde olduğunuza iyi bakın Ayasofya Açıldığı için seviniyorsanız gerçek müslüman Üzülüyorsanız kemalist, hıristiyan, BDP'li Olsa da olmasa da farketmez diyorsanız cahil müslüman, ırkçı, din onun için ikinci planda olan sahte müslüman... Eğer iki ve üçüncü gruptansanız ila cehenneme zümera... Tabiki sizi bu hale getirenler, Ayasofyayı çevirenler, laik bir sistemle aslınızdan bozanlar da bedduaya layık. Yani isminiz hasan yaşantınız Hans... Nerede olduğunuza iyi bakın.
  • 4 Yıl Önce

Dadas

Kemalistler burdan defolun gidin. Bu ülkedeki cahil müslümanlar Atatürk ü müslüman bilip seviyor. Gerçek materyalist kimliğiyle de Kemalistler seviyor. Birkısım ülkücü geçinen ve dinden nasibi olmayan ırkçı kibirli insanlar ise Onu dindar bilip sevmeye çalışıyor. Sevdiğiniz insanlarla diriltilince gideceğiniz yere iyi bakın...
  • 4 Yıl Önce

Mehmet SOYLU

Saldıranların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. İnbeci hepsi, lgbt severlerin diyanet başkanı ile ne işi olur yoksa
  • 4 Yıl Önce

İHYA

DÜŞMANLIKLARI DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA DEĞİL DİNİN BİZZAT KENDİSİNEDİR İSLAM DİNİNİN EN BÜYÜK DÜŞMANI TÜRKİYE DE YAŞAMAKTADIR DİNSİZLİKLERİNİ MÜNAFIKLIKLARINI ATATÜRK ÜN ARKASINA SAKLANARAK GİZLEMEKTEDİRLER BİZLER ANNELER BABALAR OLARAK MÜSLÜMAN DİNDAR NESİLLER YETİŞTİREREK MÜNAFIKLARIN KİMYASINI BOZALIM GECE UYKULARI KAÇSIN ONLARA VERİLECEK EN İYİ CEVAP BU OLACAKTIR EN ÇOK DİNDAR NESİLLER YETİŞTİRMEMİZ ONLARA AĞIR GELECEKTİR DERT SAHİBİ OLACAK IZDIRAP ÇUKURUNDA KIVRANACAKLARDIR
  • 4 Yıl Önce

Abdullah Putkıran adli %10-12lik YOBAZ Grubu mensubu ZAT, 5816 kalksın, sen o zaman gör %83 betonkafayı deyu SOYLAMIS:-)

Sen dua et ki o yasa var, kalkarsa ve icinizdeki kini eyleme dokerseniz Sizleri bizden once cogunluk, ama normal dindar olan AKP Secmeni sizi tukrukle bogar ve sonunuz dedeleriniz Dervis Mehmed, Dervis Vahdeti, Seyh Said gibi olur. Bak kim normal musluman kim yobaz Istanbul Sozlesmesinde aciga cikti. En basta reisiniz Ataturk dusmani degil ki 5816ya dokunmuyor ve asla da dokunmaz. Kac kere Anayasa degisti, Kemalizm hala 28 Maddede var, napacaksiniz, Reisi de mi halledeceksiniz?
  • 4 Yıl Önce

Pislikleri ortaya çıkmasın hizaya gelmesin diye kanunla korunuyor

Chp nin oyu kaç bir baksınlar. Niye koruma kanunu var. Yaptığı işler belgeleriyle ortaya çıkacak. Devrimlerle kime hizmet ettiği ortada. Bu boğukluk bir açılsın onun yüzüne tükürecekler putuna
  • 4 Yıl Önce

Atamin din hakkinda yaptigi tum devrimler YOBAZLARIN onunu kapatip NORMAL Dindarlarin onunu acmak icindir.

Bu nedenle de cok basarili olmustur. PEW gibi dunya capindaki guvenilir kurumun arastirma sonucuna gore Turkiye Seriat ozentisinde %12 ile Dunyada sondan ikincidir. Misir'in ornegin bir Ataturk'u olmadigi icin bu oran %74tur. Yani Atam Sizi Turkiye'de ebediyen AZILI AZGIN AZINLIK olarak yasamaya mahkum etmistir. Bence yuzlesin bu aci gercekle artik ve NORMAL MUSLUMAN olun bence:)
  • 4 Yıl Önce

Seni sevmiyorum...

Ebedi Başkomutanımız ulu önder Gazi M.Kemal ATATÜRK'ün sana bahşettigi bir makamda oturuyorsun... Bugüne kadar ATATÜRK ismini ağzına bile almadın, almıyorsun... Allah seni bildiği gibi yapsın.. amin..
  • 4 Yıl Önce

İngiliz telkiniyle açılan teşkilat

Hilafeti kaldıran medrese ve tekkeleri kapatan zihniyet diyaneti ve ilahiyat fakültelerini açıyor. Niye acaba?? Çokmu seviyordu islamı yoksa müslümanları kontrol altında tutmak tebliğ irşadsız bir teşkilat olmak müslümanlara bırakmamak mıydı işi? Allahu Teala istediklerini tam yaptırmadı. İmam hatipleride öyle açmışlardı istedikleri gibi olmayınca kendileri kapatmaya çalıştı.
  • 4 Yıl Önce

Ha soyle normal aralik hizaya geeeeelll:)

Turkiye'de Ataturk'e dusmanlik besleyen hic bir partinin degil iktidara gelmek, iktidarda kalmasi da mumkun degildir. Bu nedenle zaten Reisiniz asla ve kata Atam elyhine konusmaz. Cunku Turk Milletinin %83u Kemalisttir.(Bknz. Taha Akyol, 24 Kasim 2012, Hurriyet) Kalan %17 YOBAZ+PKK+LIBOS ittifakidir. Burdaki Yorumcularin cogu hangi gruptadir bilemem, kendileri daha iyi bilir ama Istanbul Sozlesmesindeki ayrismada da ortaya ciktigi gibi bunlar AKP icinde bile AZINLIKTIR!
  • 4 Yıl Önce

Anonim

Ah safım benim... Chp sizin gazınızı atatürk ile alırken Ak Parti yoluna bakıyor boş işler ve kişilerle muhatap olmuyor. 

murat

hee

Abdullah Putkıran

5816 kalksın, sen o zaman gör %83 betonkafayı....

hatırla

Hocalarım daha iyi bilir de Nisa Süresi 102 no lu ayette savaş zamanında namaz kılınırken "Silahlarını da yanlarına alsınlar, düşman sizi silahlarınız dan ayrı bir zamanınızı bekleyebilir" demiyor mu? Açsın Herkez Okusun Nisa Suresi 102. ayeti
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23