• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yusuf Kavaklı: Şamata ile geçirilen yılbaşı tatil ise müslümanların kandili de tatil edilsin

Üç ayların önemine ilişkin yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, "Rab'bimiz bize, kendimize çeki düzen verebilmemiz için 3 aylar denen Rahmet kapısını açtı. Mevlam hepimize hayırlı amel işlemeyi nasip etsin." dedi. Kavaklı öte yandan, "İçki ve eğlence ile geçirilen yılbaşı gecelerinin sabahı tatil ediliyorsa, Müslümanların ibadetle geçen mübarek gecelerinin sabahı da tatil edilsin." çağrısında bulundu.

10 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hülya

İbadetle geçen bir geceden sonra kalk işe git evet eğlenip içmek mi gerekiyor ertesi gün tatil olması için
  • 6 Yıl Önce

vatandaş

Bir zamanlarda sakız orucu bozarmı hikayesi vardı bilenler bilir.Ben merak ediyorum bu kadar önemli meseleler varken rahat koltuklarda rahat bir şekilde rahat konular konuşuluyor. Memleketin daha önemli işleri var. memleketin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Öncelikli konular var bu konulara ağırlık verin lütfen.
  • 6 Yıl Önce

Ahmet KEMERCİ

31 Aralık muhasebede sayım günüdür. Envanter tespit edilir. Muhasebede netlik en önemli ilkedir. İşletmedeki tüm mallar sayılır. Haliyle gece geç saatlere kadar devam eder. Ertesi günü de bunun için tatil edilmiştir. Herkese tatil olması saçmadır. Devlet işi aksamamalıdır. Ben buna karşıyım.
  • 6 Yıl Önce

Yetmez

Endişe ile geçen gecelerden sonraki gün de (ör. Bugün) tatil edilsin.
  • 6 Yıl Önce

Serdar

Ne yılbaşı ne kandil hiçbirinde tatil olmasın. Müslümanın çalışmasıda ibadettir. (Helal işte)
  • 6 Yıl Önce

hayri

komedi isminde yorumcu kardes, ben batida yasiyorum, ve buradan söyleye bilirimki, sizlere yilbasi adinda noel kutlatiyorlar.. yani bir alman türkiye türklerinin yilbasi kutladigini görse vallahi bu kadarmiydi diye kahkahaya bogulur! yilbasi kutluyorsunuz guya, lain süslü camagaclari, noel papaz kiyafetli eksik olmuyor ne himetse
  • 6 Yıl Önce

Vatan Evladı

Tatil devlet yönetiminin idari bir tasarrufudur. İbadet ise sizinle Allah arasındaki iletişimdir, yapıp yapmamak size kalmış, yaparsanız da karşılığında tatil vs. beklentisi içinde olmak saçmalıktır. Dinde tatil diye bir şey yoktur. 
  • 6 Yıl Önce

Naz

Bütün işi bitirdiniz şimdi bu kaldı
  • 6 Yıl Önce

Komedi

Yılbaşı ile noel tatili ayrı şeylerdir. Noel tatilinde Türkiye'de hiçbir yer tatil olmaz. 
  • 6 Yıl Önce

vatandaş

tam sırası bu haberin. Deli misiniz siz? islamda tatil var mıdır? inşirah suresini nasıl okudunuz?
  • 6 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23