Yerel medya ‘evet’ diyecek...
Bugünlerde Cumhurbaşkanlığı Sistemi konusu, milletimizin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partileri alanda çalışmaya başladılar. Bu alanda en hızlı hareket eden sosyal medya.
Sosyal medyada hayırcılar ve evetçiler kampanya yapıyorlar. Evet cephesinde yer alanlar “ben de varım” sloganıyla kampanya düzenliyorlar. Bu kampanyayı sanatçılar ve sporcular yürütüyor. Bakanlarımız da “ben de varım” kampanyasına katıldılar.
Bu kampanyaya Anadolu Gazetecileri olarak biz de katıldık ve “evet” dedik. Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’de yeni bir sistem uygulanacak. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak ülkemizi ilgilendiren sosyal olgu ve olaylarda tarafız.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandıktan sonra milletimize gidecektir. Bu adım yönetim sistemimiz açısından tarihi bir adımdır. Bu adımla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek medya olarak görevimizdir.
1961 ve 1982 Anayasaları demokratik anayasalar değildir. Askeri darbeler sonucu hazırlandıkları için, militarist ve devletçi yönü her müessesesinde öne çıkmaktadır. Millet adına egemenliği kullanacak makam TBMM olmaktan çıkarılmış, askeri ve bürokratik vesayeti devam ettirecek “yetkili organlar” icat edilmiştir. Bundan kurtulmanın yolu Cumhurbaşkanlığı sistemidir.
‘Ülkemiz yıllarca koalisyonlarla yönetilmiştir. Daha doğrusu yönetilememiştir. Koalisyon demek ekonomik kriz demektir. Gaz kuyruğu, yağ kuyruğu demektir. Koalisyonlar döneminde ülke küçülmüş tek parti iktidarlarında ise büyümüştür. Cumhurbaşkanlığı sistemi yönetimde istikrarı getireceği için büyümeye katkı sağlayacaktır. Artık ülkemizde hükümet sorunu olmayacaktır.’
1971 Muhtırasından 12 Eylül 1980 darbesine giden yolda 12 hükümet kurulmuştur. İstikrar sağlanamamıştır. Hatta cumhurbaşkanı bile seçilememiştir. Cumhurbaşkanı seçilemeyince darbe olmuştur. Cumhurbaşkanlığı sistemi geçerse ülkemiz siyasi istikrarsızlıklardan kurtulacaktır.
Krizlerden söz edilmemesi, herkesin ve her kurumun görev ve sorumlulukları içinde hareket etmesi, taşların yerli yerine oturması, sözde değil özde demokrasinin yerleşmesi, hukukun üstünlüğünün vazgeçilmez ilke olarak hem gönüllere hem de kurumlara yerleşmesi için milletin yönetime el koyması zorunludur. Bu da ancak Cumhurbaşkanlığı sistemi ile mümkündür. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan için değil ülkemizin istikrarı için önemlidir. Erdoğan da fanidir. Kalıcı olan ülkemizdir.
Türkiye artık istikrarlı bir yönetim ile geleceği planlayabilmek istiyor, Türkiye’nin kendisine uyan bu sistemi ile hızlı kalkınmasının önü açılmış olacaktır. Muhalefet partileri bu sisteme karşı olmak yerine acaba ben nasıl seçimleri kazanırım diye düşünmelidirler. Şimdiden seçimi kaybettik psikolojisine girdikleri için hayır diyorlar. Demek ki seçmenden ümidi kesmişler.
Anadolu Yayıncılar Derneği olarak yapacağımız yayınlar ve kampanyalarla bizler de Anayasa referandumu sürecinde Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet için referandumda Yeni Anayasaya “EVET” diyoruz.







