• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Erdoğan ve TSK, Karlofça’ya dur dedi...

24 Mart 2018
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sonuçlandı. Afrin şehir merkezi ele geçirildi. Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri muhteşem bir başarıya imza attı. 1699 Karlofça Antlaşması’yla başlayan Osmanlı’nın çöküşüne neden olan süreç son buldu. Sürekli gerileyen, içe kapanan bir Türkiye yok artık. Avrupalılar Karlofça Antlaşması’yla birlikte Osmanlı’ya ve onun akabinde genç Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırdılar. Bu anlaşmayla neler oldu? Bir kere Osmanlı Devleti’nin Orta Avrupa’daki egemenliği büyük ölçüde sona erdi. Osmanlı Devleti batıda ilk kez toprak kaybetti. En önemlisi Osmanlılar Avrupa’dan geri çekilmeye, Avrupalılar karşı saldırıya geçmeye başladı. Avrupa’nın askeri bakımından üstünlüğü ortaya çıktı.  Balkanlar, Kafkaslar, Trablusgarp ile devam eden yıkım ve gerileme dönemi Osmanlı’nın sonunu getirmişti. Batılılar ve ABD hâlâ saldırıya devam ediyor. Hedef Türklerin Anadolu’dan tekrar Orta Asya’nın steplerine sürülmesi.

Bu büyük imparatorluğun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’tan sonra Afrin’e girerek büyük zafer elde etti. Elbette Afrin topraklarında ülkemizin gözü yok. Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana. Ancak planları bozmayı da bilmek gerekir. Ruslar kendi yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taarruz kabiliyeti yok. Türk ordusu savunma savaşı yapıyor. Türk ordusu hücum edemez, ilerleyemez, intikal ve taarruz edemez diyorlardı. Çok şükür kahraman Mehmetçiklerimiz aylarca ve hatta yıllarca sürecek dedikleri Zeytin Dalı Harekâtı’nı iki ayda sonuçlandırdı. Bu zafer sıradan bir zafer değildir. Kabuğuna çekilmiş, sürekli gerileme içinde olan bir devlet geleneğimiz vardı. Bu atalet artık son buldu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında çok büyük bir zafer elde edildi. Bu zafer öyle kolay elde edilmedi. Bu zaferin hikâyesi AK Parti’nin iktidara gelmesiyle başladı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğindeki Türkiye her alanda büyük yatırımlar yaptı. Daha düne kadar savunma sanayinde dışa bağımlıydık. Kendi İHA’larımızı ürettik. Kendi SİHA’larımızı ürettik. Eskiden bu insansız hava araçlarını ABD üretiyordu. Doğru istihbarat verilmiyordu. Artık kendi İHA’larımızla doğru istihbarat alıyoruz ve teröristlere göz açtırmıyoruz. Afrin zaferi milletimize moral verdi. Artık kabuğuna çekilmiş bir Türkiye olmayacak. Oyunbozan bir ülke olacağız. Bölgede adalet için, özgürlük için Türkiye’nin sesi daha gür çıkacak.

Kendi helikopterlerimizi yapıyoruz. Kendi otomobilimizi yapıyoruz. Kendi tankımızı yapıyoruz. Savunma sanayiinde çok büyük adımlar atıldı. Ülkemiz ekonomik olarak büyüdü. Yapılan dubleyollar, havaalanları ülkemize çağ atlattı. Kişi başına düşen milli gelir on kat arttı. Ben Kayseri Ebiç Köyü doğumluyum. Eskiden köyümüze Almancıların gelmesini beklerdik. Bin Euro para versin de düğün yapalım diye. Bir paket sigara, bir paket çikolataya muhtaçtık. O günler geride kaldı. Almancı dediğimiz gurbetçilerimiz Türkiye Almanya’yı geçti diyorlar. Burada para yok. Eskisi gibi para biriktiremiyoruz diyorlar.

Demem o ki ülkemiz ekonomik olarak, sanayi olarak çok büyüdü. Bu Afrin zaferi kolay olmadı. Üreten Türkiye olmasa, zengin Türkiye olmasa bu harekâtı yapamazdık. Eskiden IMF kapılarında dilen bir Türkiye vardı. Bu Türkiye bu harekâtı yapamazdı. Ay sonu maaşları nasıl ödeyeceğiz diye düşünen hükümetler dönemi bitti. Şimdi Erdoğan önderliğinde büyüyen bir Türkiye var. O yüzden 17-25 Aralık darbesini denediler. O yüzden 15 Temmuz darbesini denediler. Erdoğan’ı devirmek için yapmadıkları kalmadı. Halen de bu sevdadan vazgeçmiş değiller. Ama milletimizin duası Cumhurbaşkanımızın yanında. O nedenle başaramayacaklar. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23