MHP’den “açıklama” geldi
Köşe yazısı sınırlarının el verdiği kadarını yansıtalım:
“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Yeni Akit Gazetesi Yazarı Sayın Serdar Arseven’in köşe yazısındaki partimize yönelik ithamlarına karşılık kendisine verdiği yazılı cevap”
“İç Güvenlik Paketi konusunda MHP’nin tutumunu eleştirdiğiniz yazınızda AKP’yi kayıran ifadeleriniz, sizin de bu algı operasyonuna hizmet ettiğinizi ortaya koymaktadır.
Hem ön yargılı değiliz diyor hem de MHP’yi söz konusu paketle ilgili olarak bilhassa HDP ile aynı safta göstermek istiyorsunuz. Bununla da yetinmeyip bir de ‘paralel’ mevzuuna girerek MHP’ye leke çalmaya çabalıyorsunuz.
İç Güvenlik Paketi’ndeki en zararlı ve tehlikeli düzenlemeler, jandarma teşkilatının siyasetin emri altına sokulmasını sağlayacak maddelerdir.
İç Güvenlik Paketi’nde Jandarmanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden koparılarak siyasete alet edilmesini hedefleyen düzenlemeler, Genelkurmay Başkanlığı’nın bütün itirazlarına rağmen kasıtlı olarak hazırlanmıştır.
Hükûmetin amacı, jandarmayı Genelkurmay’dan kopararak daha etkin hâle getirmek değildir. Aksine Genelkurmay’ı yani orduyu terörle mücadelede biraz daha tesirsiz duruma getirme planının bir parçasıdır.
Türkiye’nin iç ve dış tehdit açısından en riskli olduğu dönemde, jandarmanın TSK’dan koparılmasının gerçek amacı bellidir. Kırsalda teröristlere göz açtırmayan jandarma sivil otoriteye bağlanarak pasifize edilecek, böylece PKK’nın önce özerkliğe sonra da bağımsızlığı giden yolda işi kolaylaşacaktır.
Jandarma; askerî yapısından kaynaklanan güçle her zaman kendini yenileyebilen, dinamik, genç, en zor doğa ve iklim şartlarında görev yapma kabiliyetine sahip askerî statülü bir kolluk kuvvetidir. Böyle bir kurum emniyet ve güven kaynağıdır. İç Güvenlik Paketi ile jandarma yokluğa atılmakta, ülkeye kıyılmaktadır.
Saygılarımızla...”
•
Evet...
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sn. Semih YALÇIN’ın açıklamasının bir bölümünü sunduk.
Diğer bölümlerde de özetle, AK Parti’nin bu düzenlemeyle temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmayı hedeflediği belirtiliyor.
Şimdi, birkaç satırla düşüncelerimizi dile getirelim:
MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanımıza çok ağır ifadelerle hücum etmişti malûm.
Sayın Semih Yalçın ise, “Hükûmetin amacı, jandarmayı Genelkurmay’dan kopararak daha etkin hâle getirmek değildir. Aksine Genelkurmay’ı yani orduyu terörle mücadelede biraz daha tesirsiz duruma getirme planının bir parçasıdır” diyor...
MHP yönetimi Genelkurmay’a bu kadar güveniyorsa, Sayın Bahçeli’nin hücumlarının mânâsı ne?..
İkincisi...
Açıklamada bizim “art niyetli” hareket ettiğimizi belirtiyor.
Kastettikleri, Türkiye’yi krizlere sürükleyen “koalisyon” tecrübesini yeniden yaşamak istemediğim ise...
Bunun anlaşılır tarafı var.
Bununla birlikte, herhangi bir muhalefet partisinin projeleriyle ortaya çıkması, eleştirilerinin sağlam verilere dayanması bir “vatandaş” olarak işime gelir.
Zira, muhalefet ne kadar “proje” üretirse iktidar da o kadar iyi olmak mecburiyetinde kalır.
İktidar ya bu tempoya ayak uydurmak mecburiyetinde kalır ya da yerine çok daha iyi çalışan bir iktidar gelir.
Rahmetli Erbakan Hoca’nın çok sınırlı imkânlarla ne büyük projeler ürettiğini hepimiz hatırlarız...
Ne yazık ki, bugünkü muhalefet proje üretmiyor...
İç Güvenlik Yasası’na ilişkin itirazlar da, geniş kapsamlı çalışmalara değil de “klişelere” dayanıyor.
“Paralel Yapı” meselesine gelince...
Sayın Bahçeli’nin “Paralel Yapı” tartışmaları başlamazdan evvelki tutumuyla bugünkü tutumu arasında bariz farklar var mı yok mu?..
Bu konudaki değerlendirmeyi kamuoyuna bırakalım...
Son olarak...
Haziran 2015 seçimlerde “milletin hukukuna sahip çıkan” bütün partilere başarılar dilemiş olalım.
Sayın Semih Yalçın’a buradan bir selam göndermeyi de ihmal etmeyelim.


