• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ’nün siber saldırılarına çok dikkat edelim!!!

04 Eylül 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

2016’nın 3. ayında, darbeden 5 ay önce FETÖ’nün uygulayacağı 3 darbe metodundan bahsetmiştim.

Askeriyedeki uyuyan hücreler, yurtdışına kaçan FETÖ üst düzey elemanlarının, uluslararası gizli servisler ile yapacağı iş birliktelikleri, Ermeni ve Yahudi lobisinden aldığı destekler ve strateji ile Türkiye’yi bütün dünyada itibarsız ve yaşanmaz bir ülke olduğunu anlatarak, algı operasyonlarıyla, uluslararası bütün medya kanallarını kullanarak karalayacaklarını ve en son siber saldırı metotlarını kullanarak, Türkiye›nin itibarını ve ekonomik durumunu sarsacaklarını anlatmıştım. 

Köşe yazımda belirttiğim bu uyarılarımdan sonra, 15 Temmuz 2016’da askeriyenin içerisindeki uyuyan hücreler eliyle, birinci uyarımız olan FETÖ stratejisi ve ihaneti bütün fecaatiyle dünyanın gözleri önünde gerçekleşti. Bu uyarım darbeden 5 ay evvel olmasına rağmen, bu hususta gerekli önlemler alınmadı. 

17-25’ten sonra FETÖ elemanlarının önemli isimleri, başta ABD ve Avrupa ülkelerine yerleşmek üzere kaçtılar. Yerlerine FETÖ’yü devam ettirecek yedek kadroları doldurarak, 15 Temmuz için hazırlıklar ve projeler yaptılar. 15 Temmuz’daki yapılan darbe hadisesinde istedikleri neticeye ulaşamayınca, ikinci omurga yapıdaki FETO’cular, geride kalanlar için taktikler üretip talimatlar vererek, Türkiye’de işin devamını sağlayacak, deşifre olmamış kamu kurumlarındaki ve üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasının kesintiye uğramaması için himmet ve eleman devşirmesinde, yurtlar, okullar, üniversite hazırlıklar ve üniversitelere el konulmasından sonra, deşifre olmamış ağabeyler ve ablalar, tıpkı örgütün ilk başta kullanmış olduğu metodu olan Işık Evleri ve Hijyen Evleri ile yer altı faaliyetlerine tekrar döndüler.

FETÖ video üzerinden vermiş olduğu talimatlarla, Asya, Avrupa, Afrika, Balkanlar ve ABD’ye kaçmış olanlara da, yerlerini değiştirmelerinin talimatını verdi

Daha önce Türkiye’de iken bölge imamlarının da 3 yılda bir yerlerini değiştirerek, rotasyon sistemini uygulardı. En son konuşmasında FETO, hiç kimse yalnız dolaşmasın, sizi yollardan toplayıp geriye götürürler, Türkiye’deki eşkıyaya teslim ederler diye, video talimatlarıyla örgüt elemanlarına kaçma ve saklanma emri veriyor. 

Youtube ve MC TV’de yapmış olduğu yayınlarla, aynen Türkiye’de daha önce STV ve diğer örgüte ait televizyonlarla yaptığı yönetim gibi, örgütü dünya çapında yönetmeye devam ediyor. 

En son yapılan ve gözden kaçan siber saldırı olayı, hâlâ daha tam manası ile tedbir alınıp önlenmiş değildir. 15 Temmuz darbe hadisesinin üçüncü kademesi olan siber saldırı olayı, 12 Ağustos gecesi bütün para piyasaları ve bankaların kapalı olduğu bir sırada, akşam 21:20’de Dolar’ın % 30,5’luk bir artış yaparak, Türkiye’yi şoka sokması, siber saldırının ilk ve en açık uygulaması olmuştur.

Türkiye ertesi gün bu şoku nasıl atlatacağına, devlet ve millet olarak kara kara düşünmeye başlamış ve hemen acil tedbirler paketi hazırlanmıştır. Ancak bütün çalışmalara rağmen, Dolar 7 TL, EURO ise 8 TL’de durdurulabilmiştir. Türkiye hâlâ bu büyük çalkantıyla mücadeleye devam ediyor.

1 Eylül itibariyle, ikinci olarak yaşadığımız siber saldırı olayı ise, yine gecenin bir vaktinde, Halk Bank’ın internet sitesinde, gece yarısı dolar kurunun satış fiyatının 3.52 TL seviyesine düşmesiyle ilgilidir. Bu hususta yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan bir hata nedeniyle, Dolar kurunun kısa bir süreliğine, olması gerekenden farklı gözüktüğü, hataya anında müdahale edildiği belirtildi.

2016 yılında Akbank’tan yapılan bir siber saldırı açıklaması da, (10 binlerce kredi kartı hesabının çalındığı ve döviz transferi yapıldığı) yönündeki haberler hakkında, bir basın açıklaması yapıldı. 

FETÖ’nün 20 sene önce yetiştirdiği Dünya Olimpiyat Şampiyonasında, Sydney ve Kamberra şehirlerinde yapılan yarışmada, bilgisayar ve diğer dallarda birincilikler alarak, Pentagon’da ve uluslararası bilgisayar şirketlerinde, siber saldırı yapabilecek uzman kişiler olarak, şu anda yerleşmiş durumda ve dünyadaki bütün siber sistemleri kontrol edecek noktalara ulaşmışlardır. 

Daha önce ilgililere, bu ajanların ileride siber saldırı ve yabancı ülkelerdeki lobiler ile işbirliğine gidebileceklerini, fotoğraflarını Genelkurmay’a götürüp, bu ihtimale binaen bu hususta uzmanlaşmış FETÖ kadrolarının yetiştirdiği bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini, A Haber’de resimleri ile beraber anlatmıştım.

İsmail Hakkı Karadayı paşa, Yekta Güngör Özden ve pek çok üst düzey siyasilere, FETO’nun yetiştirdiği bu çocukların, ileride bu tehlikeleri yapabilecek seviyede geliştirilmiş ve hazırlanmış olduğunu anlattım.

Hatta bu konularda böyle bir siber saldırının bütün bankalara, Merkez Bankası’na, borsaya ve hisselere yöneldiğini düşünürsek, korkunç bir manzara ile karşı karşıya kalırız, gerekli bütün tedbirler alınarak yapılabilecek bu siber saldırıların, Türkiye’nin ekonomisine ve güvenilirliğine zarar vermeden önce, bütün tedbirlerin alınması gerekir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23