• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Akgün
Mustafa Akgün
TÜM YAZILARI

Gençlik Muharrem İnce’ye oy verir mi?

22 Haziran 2018
A


Mustafa Akgün İletişim: [email protected]

Malum seçimler iyice yaklaştı. Eli kulağında seçimlerin.

Her partinin cumhurbaşkanı adayı vaadlerini sıralıyor. 

Hele CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin vaadlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Muharrem İnce’nin gençlere vaadleri çok cazip. 

Yurt dışında eğitim yapacak gençlere on bin adet burs vereceğini vaad ediyor.

Hemen her gence vereceğinden bahsediyor.

Ve daha başka pek çok vaad. Bu vaaadler elbette çok güzel.

Ancak önce şunu hatırlatmak lazım. Meşhur sözdür. “Âyinesi iştir lafa bakılmaz” denir. Acaba Muharrem İnce bu vaadleri gerçekleştirebilecek mi? Muharrem İnce’nin partisi CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’dı. Malum Türk politika tarihinde insanı küçük düşüren bir iş yaptı. FETÖ çetesince gerçekleştirilen bir kumpasla alaşağı edildi. Bu başka bir mevzu. Deniz Baykal; Belediye, Valilik ve bazı resmî kurumlarca üniversite öğrencilerine verilen bursları kestirdi. Binlerce, on binlerce üniversite öğrencisi burstan mahrum kaldı.

Bunlar ikisi de yani Deniz Baykal da, Muharrem İnce de CHP’nin üst kesimdeki idarecilerinden. Uygulama bu iken vaadler ne derece inandırıcı olur?

İşin bir diğer yönü tarihini ve maneviyatını iyi bilen bir gençlik; tarihine ve maneviyatına karşı olan CHP’ye oy vermez. Muharrem İnce’ye değil batının atölyesinde şekillendirilmiş herhangi bir CHP’liye oy vermez.

Bundan 150 yıl önce Osmanlı Devleti bir Jön Türkler macerası geçirdi. Bu devirde Sultan Abdülaziz, V. Murad ve Sultan II. Abdülhamid Han peş peşe padişah olmuşlardır.

Jön Türklerin meşhurları Agâh Efendi, Şair Ziya Paşa, Ali Suavî, Ebuzziya Tevfik Bey gibi şahıslardı. Daha başkaları da vardı. Jön Türklerin çoğu masondu. Bunlar padişah Beşinci Murad’ın mason olmasında da asıl rolü oynamışlardır.

Derin güçlerin maddî desteğiyle gençler Fransa’da, İngiltere’de eğitiliyor, Osmanlı Devletini nasıl yıkacakları öğretiliyordu.

Jön Türklerden sonra zamanla 1889 yılında İttihat ve Terakki Partisi kuruldu. Yahûdi Emmanuel Karasso İttihat ve Terakki Partisini en fazla himaye edenlerdendi. Bilcümle Siyonist Yahûdi ve Masonlar İttihat ve Terakki Partisinde temerküz etmeye başladılar. 

İttihat ve Terakki Partisinin en başta gelen isimleri ve çarpıcı hususiyetleri şunlardı:

Enver Paşa’nın Polonya’dan göç edip İstanbul’a gelen bir göçmen ailesinin çocuğu olduğunu Mim Kemal Öke, Saraydaki Casus adlı eserinde belirtmektedir.

Talât Paşa Masonlukta 33. dereceye ulaşabilmiş ileri gelen ittihatçılardandır. Ettiği Masonluk yemininin metnine internet aracılığıyla kolayca ulaşmak mümkündür.

Cemal Paşa da karısı Yahûdi olan bir masondu. 

Bu üç İttihat ve Terakki idarecisi zamanında Osmanlı Devleti zorla I. Dünya Savaşına sokulmuştur. Devlet sahip olduğu topraklarının en azından dörtte üçünü kaybetmiştir. Bu parçalanış, İttihatçıların başta bulunduğu 1909’dan 1918 yılına kadar sadece dokuz sene süren kısacık bir sürede olmuştur. Kan ağlamamak mümkün mü?

İttihat ve Terakki Fırkasının kalıntıları Cumhuriyet kurulduktan sonra Cumhuriyet Halk Fırkasının ana gövdesini meydana getirdiler. İttihat ve Terakkinin tortusundan Cumhuriyet Halk Fırkası meydana geldi.

Jön Türklerden İttihat ve Terakki’ye, ondan da Cumhuriyet Halk Fırkasına derinden derine geçiş olmuş. CHP tâ o zamanlardan bugüne kadar vazifesini hassasiyetle, takva ile yürüttü, yürütüyor. CHP idarecilerinin “Afrin’e girmeyelim”, “Apoletlerini sökerim” cıyaklamaları Osmanlı Devletini yıkan o günün İttihatçılarının seslerinin bugünkü yansımalarından başka bir şey değildir.

Muharrem İnce inceden inceye nağmeler düzüyor. Onun o ince nağmelerini gençlik bütün inceliğiyle kavrıyor.

Son 150 senenin tarihini sorgulayan, değerlerine bağlı gençlik CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye oy verir mi? 

Elcevap, “elbette hayır”.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23