• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Türk Milliyetçileri Derneğinden; Ülkü Ocaklarına..! (1)

10 Ocak 2023
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

 

Son günlerde Türkiye yüzyılı, söylemleri yanında biz de bugün Türkiye düşmanı belli mihraklarca gündeme getirilen menfaat üzere dönen siyasetçilerin diline de pelesenk olan Türk ve Türkiye düşmanlığı yanında, Türk milliyetçiliğinden; Ülkü Ocakları’na kadar bu ülkede milliyetçi ve mukaddesatçı gençliğin yetişmesinde iz bırakan hareketi tarihe kayıt düşsün diye “dünden bugüne Türkçü’lük, Türk milliyetçiliğini” kronolojik olarak tarihi gelişimini birkaç yazıda sizlerle paylaşmak istedim!

1961 yılında ilkokuldayken Adnan Menderes’in idam sehpasındaki resimleriyle siyasetin ne olduğunu anlamazken; seçilmiş insanlara yapılan müdahaleyle başbakanların asıldığını, daha sonra da yine seçilmiş insanlara Türk ve İslam Mefkûresini ortaya koymak isteyen kişi kuruluş dernek ve partilere müdahaleler günümüze dek giderek artan bir dozda son 15 Temmuz 2016 tarihine kadar devam etmiştir!

Demokrasiye müdahale hâlâ tartışılıyor!

Bugün de; yüzyıllardır insanların demokrasiye Cumhurun yönetimine karşı dış güçlerin baskısıyla her dönemde bu müdahalelerde eli olan güçlerin etkisiyle insan özgürlükleri kısıtlanmış gönüllü teşekküller başta siyasi partiler, sendikalar, dernekler ocaklar, vakıflar.. Vs kapatılmış mallarına el konmuştur...!

Medyanın gücü!

Yıllardır Türkiye’de Türk milliyetçiliği faaliyetleri içinde yayın hayatındaki medyanın gücü Türk milliyetçiliği kronolojisi üzerine araştırmasındaki kaynaklar ve o günleri sahada yaşayarak her nefesini soluyan mücadelede her aşamasında imzası bulunan yaşayan biri olarak son günlerde “Türk adına ve Ülkü Ocaklarına yapılan saldırı mahiyetindeki spekülatif açıklama ve yorumlara bir girizgah yaparak tarihe bilinmesi gereken kronolojik kayıt düşmek istiyorum!

Türk yurdu dergisi!

Yıllardır Türkiye’de faaliyet gösteren Türk kültür hayatında “Türk yurdu dergisi”nin kronolojik kaynak olarak şüphesiz dün olduğu gibi bugün de çok önemli bir yeri var.

Özellikle 1976 yılında stajımı tamamlayarak başladığım devlet görevimde ve üniversite-öğrenimi yıllarını geçirdiğim İstanbul’daki sahada olayları yaşayan birisi gibi, benim yaşadığım ve muhatap olduğum kişi ve kuruluşları ve yerleri de ekleyerek MTTB’den ambleminde Bozkurt’la, Hilal’le ve Kur’an’la başlayan gençlik hareketi yıllar içinde gizli ellerin hareketi ile günümüze kadar bölük pörçük edilerek; Türk milliyetçiler derneğinin kronolojisini ve bugüne kadar gelen Milliyetçilik-Türkçülük-Ülkücülük ruhunun ne kadar derin ve sağlam temellerle ve mücadelelerle bugüne gelebildiğinin zorluklarını çıkararak “bu davanın devamcılarına” da örnek olması dileğiyle tarihe kayıt düşmek istiyorum!

Üniversite öncesi, üniversite yılları ve üniversite sonrasında fikir hayatımıza ve ruh dünyamıza yüzde yüz tesir etmiş bugün hepsi de rahmete kavuşmuş olan büyük ilim ve fikir adamlarından bazılarını o çevrelerde tanımış olmaktan, onların yakınında bulunmaktan yahut sohbetlerini/ konferanslarını izlemekten, bu vesilelerle genç insanlara ümitler saçan gözlerindeki parıltılara şahit olmaktan dolayı iftihar ediyorum.

Cumhuriyetimizin son 50 yıla yön veren ilim ve fikir adamları!

Edebiyat âlimleri Prof. Ali Nihat Tarlan’dan Prof. Mehmet Kaplan’dan Ahmet Kabaklı’ya, hepsi de hemen hemen sahalarında bir numara ve akademik unvanlara sahip kürsü Necmettin Hacıeminoğlu, Mustafa Kafalı, Sevgi Kafalı, Ayhan Songar, Cemil Meriç, Nevzat Yalçıntaş gibi gençliğe ve hükümetlere yön vermiş mümtaz şahsiyetler yanında; gibi sosyolog Ord. Pof. Z. Fahri Fındıkoğlu’ndan tarihçi Ord. Prof. Zeki Velidi Togan’a, kendisine Türk edebiyat vakfında üç defa elinden tutarak kürsüye çıkardığım gazeteci/şair-“üstad” Necip Fâzıl’dan; N. Nazif Tepedelenlioğlu’na, yine bir defa Türk Edebiyat Vakfında kendisine sohbet verdirme imkanı ile elinden tutup yaşlı halinde merdivenleri elinden tutarak çıkardığım ve duasını aldığımız Osman Yüksel Serdengeçti’ye, “ilimciliği” ile şöhret yapmış Prof. Mümtaz Turhan’dan tarihçi Ziya Nur Aksun’u ve sosyal-psikolog Erol Güngör’den Dündar Taşer’e; nihayet tarihçi-edip, “Türkçü” Hüseyin Nihal Atsız’dan daha sonraları Isparta DP milletvekili Ali İhsan Tola ile beraber Bediüzzaman Said Nursi’nin avukatlığını üstlenen son yıllarında hastahanede kendisiyle hasbıhal edip pek çok meseleleri konuşabilen biri olarak avukat Bekir Berk yanında, mütefekkir/filozof – aynı zamanda “Hareket Okulu”nun fikir önderi – “Anadolucu-milliyetçi” Nurettin Topçu’ya varıncaya kadar nice büyük mümtaz şahsiyet yanında daha pek çok ilim ve bilim adamları bugünkü milliyetçi ve mukaddesatçı gençliğin mimarıdırlar!

Bu insanlardan bazılarının çıkardıkları ya da yazı yazdıkları dergiler: Türk Edebiyatı Dergisi, Yeşilay Dergisi, Hareket, Büyük Doğu, Yol, Ötüken, benim de yayın kurulu içinde bulunduğum 1980 sonrası gençliğe yön veren Yeni Düşünce Dergisi, Büyük Ülkü Dergisi gibi dergiler o dönemde gençlik üzerinde boşlukta olan insanlara güvenli yolu gösterebilecek milli manevi değerleri dolduracak çok önemli işler görmüşlerdir !

Emanet devralınmıştır ve emin ellerdedir.

Bu büyük insanlardan herhangi birisinin bir sohbet toplantısından, bir konferansından ya da katıldıkları açık oturumundan belki o zaman için bir avuç üniversiteli genç vakıf yurtlarında birkaçı mestureli bir tanesi de daha sonraları çocuklarımın annesi olan ve hayatı üniversitede büyük mücadelelerle olaylarla geçmiş eşimle birlikte birkaç vatanperver milliyetçi mukaddesatçı ve mücadeleci kızımız ve yürekleri vatan millet bayrak sevgisi ile dolu gençlerimizle toplantılardan konferanslardan çıkarken duyduğumuz heyecan ve artan ümitlerimizle vardığımız kesin hüküm bugün hâlâ gerçektir o da “Nice şer odağı ve işbirlikçileri dün olduğu gibi bugün de, ne tuzaklar kurarsa kursun, bu ülke batmaz, bu millet ölmez ve bu vatan asla bölünmez..!

Diyerek o gün atılan bu sağlam temellerle bugünlere sağ salim gelinebilmiştir! 

Vesselam

devam edecek…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Herdem.

Degerli Hocam Allah razi olsun .Yazida Isimlerini zikrettiginiz Hocalarimizin tamamina yakinini okumak Nasib oldu .Allah mekanlarini cennet etsin Nur icinde yatsinlar.Gosterdikleri yolda Allahin izniyle yurumeye devam edecegiz.

Yağlama işlerini bi bırakın

Milliyetçileri yağlama işleride nereden çıktı böyle....milliyetçilerin kimsenin yıkama yağlamasına ihtiyacı yok....birbirinizi yağlayın..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23