--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Emirler, yasaklar; helaller, haramlar: Bugünkü halimiz!

Ahmet Maranki
Ahmet Maranki

Bir hocamızın 12 yıl önceki cuma vaazından özetle..!.

Tabii ki değişen hiçbir şey yok!

Hocam derdi ki: esas olan emirleri yapmaktır ve yasaklardan kaçmaktır !

Emirlerin başında! Namaz gelir.

1-Adam namaz kılmıyor. Dünyayı en büyük gayret, Hedef, mefkure yapmışsın ama Allah’ın emrettiği gözümün nuru dediği sabah namazını kılmamışsın!

Ağlasana, dövünsene, vursana dizlerine! Hakikati bir bilsen bak sen o kadar büyük bir şey kaçırdın ki...

2-Bir ikindi namazını bir insan kaçırırsa çoluk çocuğu, malı mülkü telef olmuş gibidir buyuruyor Efendimiz (SAV). 

3-Her gün evine ateş düşüyor senin! 

Sabah namaz kılınmıyor bir ateş düşüyor! Öğlen kılınmıyor bir ateş düşüyor. İkindin kılınmıyor bir ateş düşüyor. Bunun ateşi içinde yansana sen! Biraz yan ki pişesin! sadece dünya için değil; ahireti kazanmak için buraya gönderildiğini tefekkür et!!!

Tövbe etmen yeterli çünkü kapısı açıktır...! Haydi yeni bir beyaz sayfa aç!

Allah’ın yasakladığı büyük günahlardan kaçmaktır!

1-En basitindenbir misal verelim...!

124.000 hayvanat içinde sadece Allah’ın haram kıldığı domuz eti yemek haramdır!

Haramda son söz zurnanın kırıldığı yer diyelim artık. Domuz eti yemek haram mı? Haram. Şimdi yıllar önce biz bunları konuşmuyorduk bile çünkü böyle bir sıkıntısı yoktu bu milletin. Peki kardeşim? Şu an da Türkiye’de domuz eti üretimi ve satışı serbest! Acaba et ihtiyacımızı domuz çiftliklerinden kaçak satılan ürünlerle mi karşılanıyor!

Allah muhafaza eylesin. Burada iş sana düşüyor, bana düşüyor, halk buna dikkat etsin. Sen niçin sokuyorsun bunu? Senin görevin halkı korumak değil mi? Allah bu illet insanlardan bu ümmeti kurtarsın inşaallah. Bu bela değerli kardeşlerim ve bu belanın açısı git gide derinleşiyor bakın dikkat edin. Geçen haftalarda da söyledim burda Anti deprasan hapları sayısında muazzam bir artış var bu durduğu yerde olmuyor, bu cin işi değil, bu ruhani işi değil... Cinler şimdi insanlardan kaçıyor. 

Seni bozan, senin akli dengelerini altüst eden, ailede huzursuzluğu veren, evladını sana karşı getirttiren, ailenle arana giren, yediğin içtiğin şeylerde olan, sinir sistemlerini altüst eden o bozuk gıdalardır buna dikkat edeceksin sen. Şakası yok ki bunun ve bu git gide derinleşecek, yanıyor burası, bu yara kanıyor sürekli... İnsanda eğer iman zayıflığı da varsa yanlış yollara düşüyor, işte gidiyor bonzaiye, esrara, uyuşturucuya...!

Efendimiz (SAV) buyuruyor: İki şey fıtrat değiştirir!  1.si domuz eti 2.si süt. Bir evliyaya ver sen domuz etini 3 gün sonra namazı bırakır. Dinini yıkmaya çalışmana gerek yok ki. Yedir Hocaya dinden çıksın, insana yedir insanlıktan çıksın. Yeter de artar bile…!

Yedirmiyoruz hocam diyen var mı? Karıştırır yine verir. İslam ülkesi ya hiç olur mu bu? Hiç aklına gelmiyor. Dana eti aldım zannederek domuz yiyor olabiliriz..

Değerli kardeşlerim şu gelinen noktaya bak! Hangi İslami şuurdan bahsediyorsun sen? Hangi İslam ahlakından bahsediyorsun sen? Müslümanmış. Neyin Müslümanısın sen Allah aşkına! Nasıl bir İslam mantığı bu? Yıllardır kürsülerden bunu söylüyoruz dinleyen yok!!!

Bu işin sonu iyiye gitmiyor diye!

Cenab-ı Hak encamımızı hayr eylesin inşaallah! Neslimizi, nefsimizi ıslah eylesin inşaallah! İman üzerine daim eylesin inşaallah!”

Domuz ve süt!

Evet değerli takipçiler camii kürsüsünden yıllar önce yapılan bir vaaz domuz eti ve türevleri ve süt! Dinleyen olsaydı işler ehline verilseydi zaten bugün biz bu hale gelmezdik...!

%98’i her gün beyin kodlarımızda olmayan kimyasal terkip ile üretemediğimiz yabancılar tarafından onaylanmış ilaçları tüketilmek zorunda bırakılıyoruz! Bunun sebeplerini nedenlerini niçinlerini araştırmıyoruz.. !

Sen haram yiyerek çocuk sahibi olmuş ve o çocuğa da haram yediriyorsun!

Allah’ın haram kıldığı her şeyi sorgulamadan, üzerindeki prospektüste neler yazdığını terkibindeki Emülgatörlerde domuz katkısı olup olmadığına haram mı helal mi olup olmadığını araştırmadan yiyor ve çoluk çocuğuna yediriyorsun bırak haksızlık karşısında mücadele etmeye susuyor ve dilsiz şeytandan daha aşağı bir hale düşüyoruz!

Sonuç ne mi olacak!

Düşünemeyen mankurt, beyin kontrolunda, aptal, geri zekalı, şaşı, prematüre doğmuş ince kemikli, ilk bir yılında hastane kuyruklarında büyümeye çalışan zavallı çocuklarımız … bugünkü Türkiyemizde tablo bundan farklıysa yazın biz de öğrenelim ama acı olan gerçek…!

Önümüzdeki yıllar çocuklarımızın geleceği için karanlık gözüküyor!!

Ben yine bu işte sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin milleti için duyduğu yüksek kaygılarına güveniyorum!

Onun dışında da Devlet yönetiminde güveneceğim kişi kalmamıştır!

Cumamız; milletimizin şuurlanmasına, başımızdakilere de feraset nasip eyleyerek hayırlı işler yapmasına haksızlık karşısında sus mamalarına vesile olsun inşallah âmin. 

WhatsApp ihbar hattı: 0530 200 00 96

 

Ahmet Maranki Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle