• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zirve hırsı pes dedirtti: Küçük oğlunu dağda yalnız bıraktı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Zirve hırsı pes dedirtti: Küçük oğlunu dağda yalnız bıraktı

Japonya’nın en yüksek dağı Fuji’de bir babanın yaptığı akılalmaz hareket tepki çekti. Tırmanış sırasında yorulan 7 yaşındaki oğlunu bir bankta tek başına bırakan baba, diğer çocuğuyla zirveye doğru ilerledi. Küçük çocuk saatler sonra bir görevli tarafından fark edilince polis devreye girdi.

Japonya'da tırmanış sırasında yorulan 7 yaşındaki oğlunu Fuji Dağı'nda tek başına beklemeye bırakan bir baba, polis tarafından uyarıldı.

Açıklamaya göre küçük çocuk, perşembe günü deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikteki bir dağ kulübesinde, Japonya'nın en yüksek dağının yaklaşık yarı yolunda bir görevli tarafından tek başına otururken fark edildi. Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Çocuğun babası ve ağabeyiyle birlikte tırmanışa çıktığı, yorulup yürümek istemeyince babası tarafından Fujinomiya parkurunun altıncı istasyonundaki bir bankta beklemesinin söylendiği öğrenildi.


Baba ve diğer oğlu tırmanışa devam ederken, yaklaşık beş saat sonra döndüklerinde polisi küçük çocuğun yanında buldu. Sağlık durumu iyi olan çocuk babasına teslim edildi.

Polis ekipleri, babaya davranışından dolayı cezai sorumluluk doğabileceği yönünde uyarıda bulundu. Şahsın olaydan dolayı pişmanlığını dile getirdiği belirtildi.

Rakımı 3 bin 776 metre olan yanardağda daha önce de yükseklik hastalığı nedeniyle kurtarılmak zorunda kalan dağcılar olmuştu. Bölgedeki hava koşullarının da oldukça değişken olduğu biliniyor.

Yetkililer son yıllarda günlük dağcı sayısına sınır getirilmesi ve güvenlik eğitimi alma zorunluluğu gibi yeni kuralları devreye sokmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23