• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yurt dışına çıkacak olanlar corona virüsünden nasıl korunur? Korona virüsten korunmak mümkün mü?

Yeniakit Publisher
2020-02-04 19:04:00 - 2020-02-04 20:09:20
Yurt dışına çıkacak olanlar corona virüsünden nasıl korunur? Korona virüsten korunmak mümkün mü?

Yurt dışına çıkacak olanlar corona virüsünden nasıl korunur? Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan şimdiye kadar yüzlerce can alan corona virüsü tüm dünyayı tehdit ediyor. Taylandlı doktorlar tedaviyle ilgili bir yol bulduklarını açıkladı. İtalya ise virüsü izole ettiğini duyurdu. Yurtdışına çıkacak olan pek çok kişi "Virüs hangi ülkelerde var?" , "Yurt dışına çıkmak güvenli mi?" sorularının cevabını araştırıyor. Peki, korona virüsten korunmak mümkün mü?

Yurt dışına çıkacak olanlar corona virüsünden nasıl korunur? Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan şimdiye kadar yüzlerce can alan corona virüsü tüm dünyayı tehdit ediyor. Vürüsün kesin bir tedavisi yok. Ancak Taylandlı doktorlar tedaviyle ilgili bir yol bulduklarını açıkladı. İtalya ise virüsü izole ettiğini duyurdu. Bütün bunlara rağmen 14 günlük kuluçka süresi bulunan bu virüs seyahat edecekleri telaşlandırıyor. Yurtdışına çıkacak olan pek çok kişi "Virüs hangi ülkelerde var?" , "Yurt dışına çıkmak güvenli mi?" sorularının cevabını araştırıyor. Peki, korona virüsten korunmak mümkün mü?

Tüm dünya corona virüsü paniği yaşıyor. Adeta hayalet ülkeye dönen Çin, virüse karşı bir tedavi geliştirmeye çalışıyor. Her gün ölenlere bir yenisi daha ekleniyor. Virüs Çin sınırlarını aşıp pek çok ülkeye de sıçradı. Hal böyle olunca yurt dışına çıkacak vatandaşlar “Virüs hangi ülkelerde var?” , “Yurt dışına çıkmak güvenli mi?” sorularının cevabını araştırıyor. İşte, detaylar…

Corona virüsü hangi ülkelere sıçradı?

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleriyle Tayvan'da görülürken; bölgede Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Sri Lanka, Kamboçya, Nepal, Hindistan ve Filipinler, ülkelerinde virüsü taşıyanların bulunduğunu doğruladı. Yeni tip corona virüs, çoğunlukla Çin'den giden kişiler yoluyla Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya, İsveç, İspanya, Finlandiya, Rusya, Kanada, ABD, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) de sıçradı.

Corona virüsü belirtileri nelerdir?

İştahsızlık ve kilo kaybı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ateş

Halsizlik ve durgunluk

Karın bölgesinin şişmesi

Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi

Solunum sorunları ve nezle

Denge sorunları

Yurt dışına çıkacak olanlar corona virüsünden nasıl korunur? Korona virüsten korunmak mümkün mü?

Maske takılması, ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda mendil kullanılması, yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekmektedir.

Hasta kişilerden ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması hem bu virüsün hem de diğer solunum yolu virüslerinin bulaşmaması için etkili bir yöntemdir.

Son 2 hafta içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti seyahat öyküsü olup, ateş, nefes darlığı veya grip semptomları olan kişilerin hekim kontrolü önerilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23