• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan değil Zulümistan! Dalgaların arasında hayatta kalma savaşı

Yeniakit Publisher
IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Yunan Sahil Güvenliği'nce Türk karasularına itilen 32'si çocuk 76 kaçak göçmen, Çanakkale açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, Yunan Sahil Güvenliği tarafından Türk karasularına geri itilen 32'si çocuk toplam 76 kaçak göçmen, denizin ortasında ölümle burun buruna kaldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden lastik bot ile denize açılan ve umuda yolculuk için Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen kaçak göçmenler, iddiaya göre Midilli Adası'na yaklaştıkları sırada Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince durduruldu. Can salı ve lastik içindeki aralarında çocuklarında bulunduğu kaçak göçmenleri Yunan Sahil Güvenliği, Türk kara sularına geri iterek, ölüme terk etti.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında iki farklı noktada can salı ve lastik bot içinde kaçak göçmenler olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik Gemisi 'TCSG-84', Sahil Güvenlik Botları ‘KB-119' ve ‘KB-20' tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen can salı ve lastik bot içindeki toplam 32'si çocuk, toplam 76 kaçak göçmen kurtarıldı.

Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi. Sahil Güvenlik ekiplerince paylaşılan görüntülerde, can salı ve lastik bot içindeki 32'si çocuk toplam 76 kaçak göçmenin dalgalar arasında deniz ortasında mahsur kaldığı görülüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İşsiz

İsrail tanklarının Şam'ın grişine park ettiği söyleniyor. Yeni Şam yönetimini kutluyor zahir.

İ. Keskin

2013 yılında Türkiye ve AB arasında 'Geri Kabul Anlaşması' imzalanmıştır. Vizesiz dolaşım için üçüncü ülkelerden kaçak yollarla AB sınırlarını geçen göçmenlerin Türkiye'ye geri kabul edilmesi ve 72 kriteri yerine getirmemiz şartıyla “Türkiye ile Vizesiz Rejime Yönelik Yol Haritası” da anlaşma mucibince uygulamaya konulmuştur. Yani Yuanistan 'Adriyatik'ten bile topladığı göçmenleri' geri itecek yani Ege Denizi'ne dökecek, biz de denize dökülenleri kurtaracaz ve kabul edecez. Anlaşmanın fıtratı bu. Yalandan durup durup bu tarz haberlerle insanlık dramı storileriyle vicdanları rahatsız etmeyiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23