Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kadir Gecesi, Merkez İhsaniye Camii’nde düzenlenen programla idrak edildi. İlçede bin aydan daha hayırlı kabul edilen bu özel gecede camiler doldu, dualar semaya yükseldi.
Yüksekova genelindeki tüm camilerde yoğun katılımla geçirilen gecede, en dikkat çeken adreslerden biri Merkez İhsaniye Camii oldu. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki camide toplanan vatandaşlar, teravih namazının ardından başlayan programla geceyi manevi bir atmosfer içinde geçirdi.
İmamlar eşliğinde okunan Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve kasideler, cemaate duygulu anlar yaşattı. Toplu duaların edildiği gecede, vatandaşlar hem kendileri hem de tüm İslam âlemi için ellerini semaya kaldırdı.
Yüksekova’da Kadir Gecesi, birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı, yoğun katılım ve huşu içinde geçen bir geceye dönüştü.