• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni anayasa için ilk adım atıldı! Erdoğan 10 hukukçuyu görevlendirdi!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Yeni anayasa için ilk adım atıldı! Erdoğan 10 hukukçuyu görevlendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa hazırlıkları kapsamında 10 hukukçunun çalışmalara başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm partilere birlikte yeni anayasayı oluşturma çağrısı yaptı.

Erdoğan, "27 Mayıs'a giden yolun taşlarını döşeyen dönemin CHP liderliğidir. Sokakları karıştırarak, ülkemizi darbe atmosferine sokan yine CHP'dir." dedi.

Erdoğan, "27 Mayıs 1960 darbesiyle açılan parantezi, 15 Temmuz gecesi yazılan milli irade destanıyla bir daha açılmamak üzere kapattık." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli bir gelişmeyi duyuran Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Dün itibarıyla 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim. Bu çalışmayla birlikte yeni anayasa hazırlıklarını yürüteceğiz. Cumhur İttifakı olarak inşallah bu defa Meclis'teki diğer siyasi partilerin de katkılarıyla ortak bir zeminde buluşabilmeyi ümit ediyoruz. 1982 Anayasası darbe döneminin tortularını taşıyor. Yeni ve sivil bir anayasa bu tortulardan temizlenme, ölü toprağını tamamen atma imkanını sunacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk siyasetinin rüştünü ispat etmesine vesile olacak anayasayı, eksiksiz bir hürriyetler listesi olarak aziz milletimizin envanterine katmakta kararlıyız." diye konuştu.

"Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, DEM Parti'nin sorumlu üslup kullanmasının önemli gördüklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Terör hiç bitmesin diyen muhterisleri zaten muhatap almıyoruz. Edirne'ye Enver gireceğine düşman girsin diyenlerden farkı yoktur. Bunların sayıları belki az ama etrafa yaydıkları cüruf rahatsız edicidir. Onlar yine kaybedecektir.

Cumhur ittifakının iki güçlü tecrübeli lideri olarak ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Terörsüz Türkiye hedefine ulaşıldığında ülkemizin ekonomi, özgürlükler alanında şahlanış yaşayacağını görüyoruz. Devletimizin tüm kurulları kadroları ne yaptıklarını çok iyi biliyor. Terörsüz Türkiye menziline varınca sadece bir kesim değil 86 milyonun tamamı kazanacak. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile vatan uğruna bedel ödeyen herkes kazanacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23