• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Yazıcıoğlu o fotoğrafı gördü, öldürüldü'

Yeniakit Publisher
2014-09-08 19:21:00 - 2014-09-08 19:55:13
'Yazıcıoğlu o fotoğrafı gördü, öldürüldü'

Ünlü oyuncu, Muhsin Yazıcoğlu'nun Barnabas İncili'ni gördüğü için öldürüldüğü iddiasını konu alan filmin çekimlerine başlayacaklarını duyurdu.

Yapımcı, yönetmen ve oyuncu Ahmet Yenilmez, 2009'da geçirdiği helikopter kazasıyla hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, belgesel ve iki filmle beyaz perdede ölümsüzleştirecek.

MUHSİN BAŞKAN BELGESELİ

"Muhsin Başkan" belgeselinin çekimlerine başlayan Yenilmez, önümüzdeki günlerde de senaryosunu Muhsin Yazıcıoğlu ile yazdıkları "Sevdam Gözlerinde Kaldı" ve Yazıcoğlu'nun Barnabas incilini gördüğü için öldürüldüğü iddialarını ele alan "Vasiyet" filmlerine başlayacak. Yenilmez, Yazıcıoğlu'nu anlatan belgesel için kolları sıvadığını ve çekimlerin kasım ayında bitmesini, ilkbaharda da gösterime girmesini planladığını bildirdi.

ÖLÜMÜ BENİM HAYATIMI ETKİLEDİ

"Muhsin Yazıcıoğlu ölümüyle benim hayatımı 180 derece etkiledi. Hayatıma dair önceliklerim tamamen değişti" diyen Ahmet Yenilmez, yeni projelerini anlattı.

Belgeselde hiçbir dış anlatım sesi bulunmayacağını belirten Yenilmez, Yazıcıoğlu'nu, bugüne kadar televizyonlara çıkmamış sır ortaklarının anlatacağını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yazıcıoğlu'nun belgesini yapmak isteyişini ise Yenilmez, "Muhsin Yazıcıoğlu'nu bu ülke tanımadı. O hiçbir özelliğini, ülkeye, insana, dünya insanlığına, siyasete dair emin olun hiçbir düşüncesini daha söylemedi" ifadesiyle açıkladı.

Ahmet Yenilmez, "Son seçimlerde aldığı oy 400 bin civarındaydı ama cenazesinde 1 milyon insan vardı. Bunun dünyada örneği var mı, bilmiyorum. Her inanç, her ırktan insan vardı. Belgeselde de var bu sahne, cenaze arabasının önünde bir kadın, göğsünün bir tarafında Atatürk ve altı oku, elinde Muhsin Başkan'ın resmi ve ağlıyor. Bu başka bir şey, bu bir dip dalganın olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Muhsin Başkan" belgeselinde, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili iddialara yer vermeyeceğini, derdinin sadece onu anlatmak olduğunu söyleyen Yenilmez, "Bu Allah'ın bir zuhuratı, hani kalplere doğurur ya... Bu milletin kalbine Muhsin Yazıcıoğlu'nu bildirmeden başka bir şey zuhur etti Allah. Belgeselimde de kaza mı cinayet mi hiç bunda değilim ben. Cenab-ı Allah öyle bir ölüm nasip edeceğini garanti etse hangimiz şu anda ölmek istemeyiz. Allah onu derin dondurucuda tuttu ve 3-4 gün insanların kalbine onun kıymetini zuhur etti, insanlar bilmeden bu kadar ağladılar, bilselerdi ne olurdu? Ben ömrümü onu anlatmaya, onunla olan hayallerimize adadım" diye konuştu.

İLK YÖNETMENLİK DENEYİMİ ‘SEVDAM GÖZLERINDE KALDI’

Yenilmez, Yazıcıoğlu üçlemesinin ikinci yapımının Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ilk yönetmenlik deneyimi "Sevdam Gözlerinde Kaldı" filmi olduğunu belirtti.

"Öyküsünü Muhsin Başkan ile beraber kurmuştuk. Bu bir aşk hikayesi" diyen Yenilmez, filmin sloganını "Onlar hep sustular. Mamak'ta, Madımak'ta, Susurluk'ta sustular. Öylesine sustular ki sevdalarını bile söyleyemediler ve sevdaları gözlerinde kaldı. Şimdi herkes susacak, onlar konuşacak" olarak ifade etti.

Filmde modern zamanın hızlı yaşamına eleştiriler bulunduğuna değinen Yenilmez, filmde 12 Eylül dönemine ilişkin perde arkası yaşanmışlıkları yansıtacaklarını kaydetti.

‘FİLMDE HİÇ BİR İDEOLOJİ SUÇLANMAYACAK’

Filmde, Ciwan Haco'nun Cano türküsü de olacağını ve hiçbir ideoloji suçlanmayacağını vurgulayan Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü o dönemin çocukları delikanlıydı. Bu zamana kadar yapılan 12 Eylül filmlerinde hep bir taraf suçlandı. Deniz Gezmiş de delikanlıydı, Sarp Kuray da. Nasuh Mithat, Mehmet Ali Yılmaz ile Muhsin Yazıcıoğlu Mamak'ta hücre arkadaşlarıydı. Rahmetlinin bir sözü vardı: '11 Eylül'de koskoca Türkiye'yi paylaşamadık, 12 Eylül'de birileri geldi 2,5 metrelik hücreyi bize 5,5 yıl paylaştırdı."

Kasım ayında filme "motor" diyeceklerini de belirten Yenilmez, filmin 2015'te yaz öncesi vizyona girmesini planladığını bildirdi.

Ahmet Yenilmez, filmde başrolü 6 yıldır bu role hazırlanan ve bunun için de birçok dizi projesi geri çeviren Kınalı Kuzular'ın kınalı Hasan'ı, oğlu Burak Alp Yenilmez'in üstleneceğini söyledi.

ÜÇLEMENIN SONUNCUSU: BARNABAS INCILI

Üçlemenin sonuncusu olarak ise Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden 15 gün önce çekilmesini istediği ve "Vasiyet" adını verdiği filmi vizyona taşıyacak.

Yenilmez, kazadan önce Yazıcıoğlu'nun Ankara Çukurambar'da bir pastahanede bir yazarın kitabının film yapılmasını istediğini ve o gün kendisine "Biliyor musun bunu gören herkes ölmüş" diyerek telefonundan Barnabas incilinin fotoğraflarını gösterdiğini dile getirdi.

Yenilmez, o sırada yanlarında bulunan başka bir kişinin "Siz de gördünüz mü?" sorusuna Yazıcıoğlu'nun "Gördüm" yanıtını verdiğini, arkasından "O zaman siz de mi öleceksiniz?" diye sorduğunu aktardı.

Bu buluşmadan 15 gün sonra helikopter kazasıyla Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini anımsatan Ahmet Yenilmez, bu fotoğrafların kaybolan telefonda olduğunu savundu.

Yenilmez, "Vasiyet" filminin de Yazıcıoğlu'nun kendisini görevlendirdiği Barnabas incilini ve bu süreci konu edindiğini sözlerine ekledi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23