• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Yatırım teşviki sürerse büyüme devam eder”

Yeniakit Publisher
2018-03-21 13:46:00 -
"Yatırım teşviki sürerse büyüme devam eder"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul'da düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayı’na katıldı.

Yatırımların artışı için önemli girişimlerde bulunuluyor.  Girişimlerin artacağını belirten Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Yerli ve yabancı yatırımların teşviki halinde büyüme olumlu anlamda devam eder” dedi. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayı’nda söz alan Akdağ, şirket adedini arttırmak için önemli adımlar attıklarını da vurguladı.

HEDEF İLK 20

Akdağ, iş yapmayı kolaylaştırmaya odaklandıklarını kaydederek, “Bu anlamda 60. sıradayız. Biz buralarda kalmamakta kararlıyız. 2018’de 30., 2019’da da 20. sırada olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT İŞLEMLERİ KOLAYLAŞACAK

İnşaat ile ilgili işlemleri basitleştirmeyi amaçladıklarını aktaran Akdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Başvuruları ve onayları dijital imkânlardan yararlanarak daha da kolaylaştırabiliriz. Şu anda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ve Maliye’nin çevrimiçi olarak bilgileri göndermesi mümkün. İş, belediyelerimize kalıyor. Belediyeler de yazılımları ile sürece adapte olmalı. Bunun için ağır yazılımlara gerek yok, bir modül yeterli
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN REFORM VURGUSU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, inşaat sektörünün dertlerine deva bulmanın; firmaların bürokrasi sorununa çare üretmenin ülke ekonomisine yapılacak en önemli katkı olduğuna temas etti. Yapı ruhsatları ve iskân onaylarının alımının kolaylaştırılması gibi reformların olumlu adımlar olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu,İnşaat izinleri başladığı takdirde ülkemiz iş yapma kolaylığında ilk 20 ülke arasına girmeyi hedefleyebilir” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal inşaat izinleri ile ilgili olarak “Daha evvel onay almak için 18 prosedürden 12’si belediyelerimiz üzerinden yapılıyordu. Bize gelen yeni genelgeyle bu sayı 5’e indirildi” açıklamasında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23