• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yasaklı köpek ırklarının kayda alınma sürecinin son gününde hareketlilik

Yeniakit Publisher
2022-01-14 17:38:00 -
Yasaklı köpek ırklarının kayda alınma sürecinin son gününde hareketlilik

Adana'da, yasaklı ırk listesinde olan köpeklerini Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne kaydettirmek isteyen hayvan sahipleri, veterinerlerde yoğunluk oluşturdu.

Adana'da, yasaklı ırk listesinde olan köpeklerini Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) kaydettirmek isteyen hayvan sahipleri, veterinerlerde yoğunluk oluşturdu.

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığının aralık 2021'de yayımladığı genelgeyle American Staffordshire Terrier ve American Bully'nin de "yasaklı ırk" listesine eklenmesiyle yasaklı köpek ırkı sayısı 6'ya yükseldi.

Kayıt işlemlerinde bugünün son olması nedeniyle hayvan sahipleri veterinerlerin ofisleri ve hayvan hastanelerine başvuruda bulundu.

Hayvanseverler, kısırlaştırma ve mikroçip takma işleminin için gittikleri özel veteriner kliniklerinde yoğunluk oluşturdu.

Kliniklerdeki işlemin ardından il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvuran hayvan sahipleri, sisteme kayıt gerçekleştirerek karne aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Veteriner Adem Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasaklı ırk köpeklerin kısırlaştırma ve mikroçip takılmasıyla ilgili belediyelerin de ücretsiz hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

Pitbull cinsi köpeklerin normalde sakin olduğunu belirten Balcı, "Hangi köpek olursa olsun siz onun doğasındaki o vahşeti ortaya çıkartmak isterseniz bunda başarılı olursunuz. Ortaya çıkarmak istemediğinizde de başarılı olursunuz. Burada seçtiğiniz yol çok önemli. Bence bunun önüne geçilmesi lazım. Herkesin hayvan sahiplendirilmemesi lazım. Ya da sahiplendiriliyorsa bile onun peşinden gidilmesi, takibinin yapılması lazım." dedi.

Balcı, yasaklı ırk listesine eklenen köpeklerin son gün kliniklerine getirildiğini belirterek, "Burada kısırlaştırma yapıp, çipimizi takıyoruz. Ondan sonra yeni bir karne düzenliyoruz. Türkiye içindeki bütün kliniklerde geçerli bir karne. Hayvan sahipleri daha sonra bu karneyle birlikte tarım il ve ilçe müdürlüklerine gidip kayıtlarını yaptırıyor." ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ABDULLAH BİRİSİ ama MÜSLÜMAN TÜRK

Üc dakika düşünün, köpegın oldugu yere niçin melek gelmıyor Yalan söyleyenden insandan yaydıgı pis kokudan dolayı melekler bin yıllık mesafe kacıyor Nıye yine yalan söyleyen insanı, kustugunu yiyen köpek gibidir diyor. Ashaplar islâm alimleri YALAN=KÖPEK veya ĶÖPEK =YALAN niye başka hayvanları RABBİM yaratmadımida ki. Sadece köpegin oldugu yerde melek olmuyor. Yalan söylemek büyük günah kul hakkı ve münafıklıga götürüyor. Bir düşünün. İnegi koyunu kuzuyu arslanı kaplanı kurdu kediyi atı eşsegi katıri v.s binlerce hayvan türü varken onlar deyılde KÖPEK in oldugu yere MELEK GELMİYOR. MELEGİN olmadıgı yerde huzur saglik güvenlik mutluluk ve temiz hava oksijen olurmu üc dakika evren oluşumunu iyi bilenler olurmu. Siyonistler islamı bizden iyi biliyorlar. Biz ise müslümanız deyip kulakdan duyma bilgiyi islâm fıkıgı zan zan zan ediyoruz. İslâmda zan da yasak. Kanıtlı olacak. Bu siyonistler İYİ NİYETLİ KARDEŞLERİM HAYVAN SEVGİSİ AYRI HER CANLIYI ALLAH YARATTI. EŞİNİ KISKANMAYAN TEK CANLI DOMUZ. DOMUZU SEVENLER DİYE ÖRNEK NİYE DOMUZ GİBİ YAŞAMIYORLAR BİR DÜŞÜNÜN. ALLAHIN YARATTIGİ HER ŞEYE SAYGILI OLMAK GEREK AMA BAZI GERÇEKLERİ BİLMEK GEREK . MELEK GELMEYEN BIR HAYVANIN SEBEBİNİDE BİLMEK GEREK LÜTFEN SİYONİSTLERİN OYINUNA GELMEYİN DÜNYADA İNCELEYİN SİYONİSTLERİN EVİNDE BESLEDİGI BAKTIGI KÖPEK YOKTUR. MÜSLÜMANIM DİYEN ARAŞTIRSIN 3 DAKİKA DÜŞÜNÜN KÖPEK ve YALAN OLDUGU YERDE MELEK YOK SEBEBİNİ OGRENİN. HZ. ALLAH C.C NE DİYOR 2 YERDE BİLMİYORDUM CEHALET MAZERETİNİ KABUL ETMEM. 1. HAC VE ÜMREDE niye VADI HAKTIR ALLAH SÖZÜNDEN DÖNMEZ HAC VE UMREDE GÜNAHLARINI SILER AF EDERIM fakaaaat ALLAHIMIN EMRETTİGİ ŞEKİLDE YAPARSAN. yaptım oldu tavaf döndüm vs.ile deyil. 2. CİSİ MAHŞERDE BİLMİYORDUM CEHALET MAZERETİ YOK ONUN İÇİN DİYORUM KI """""EMRİBİL MARUF NEYH İ ANİL MÜNKER""" KÖPEGİN OLDUGU YERDE MELEK YOKSA ALLAH NİCİN YOK OLUN DEMİŞ MELEKLERİNE ÖGRENİNNNNNN,!!!!Masonların oyununa GELMEYELİMMMM!!!!! Hürmetlerimle
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23