• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalancı azgınlar virüsten farksız

Yeniakit Publisher
2020-03-24 10:46:00 - 2020-03-24 10:57:44
Yalancı azgınlar virüsten farksız

“Hükümet gerçeği gizliyor”, “testler daha az ama saklıyorlar” diyerek Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi sekteye uğratmaya çalışan odaklar, son dönemde korkunç bir yalan furyası başlattı. Devletin hedef alındığı kara propagandada son bir haftada ortaya atılan manipülatif haberlerin tümü yalan çıktı.

AK Parti Hükümeti, sonrasında tüm dünyaya yayılan koronavirüse karşı aldığı önlemleri adım adım ileriye taşırken, CHP zihniyeti toplumu provoke etmekten geri durmuyor. Devletin ve milletin birlik olarak koronavirüse karşı mücadele verdiği kritik süreçte, devletin ve hükümetin hedef alındığı bütün iddialar yalan çıktı.

Vitamin hapına ‘virüs ilacı’ dediler

Vatandaşın virüse yönelik korkusunu ranta çevirmeye çalışan beyaz Türkler, milyonlarca liralık bedeller karşılığında milleti sömürmeye kalktı. Topluma rol model olarak sunulan ünlü isimler, “koronavirüsten koruyor” diyerek sahte bir vitaminin reklamını yaptı. Şeyma Subaşı gibi isimlerin önerisi ile birlikte sahte ürüne talep patlaması yaşandı. Eczanelerde satışı olmayan, ruhsatı bulunmayan ürünün reklamını yapanlara karşı harekete geçen bakanlık, ürün ile ilgili suç duyurusunda bulundu. İnternet üzerinden satılan ürünün de toplatılması istendi.

Sahte hesaba meydan okuyan CHP’li

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca adına açılmış sahte hesaptan atılan mesajı gerçek sandı. 3 saatlik uykuyla canla başla çalışan Koca’yı güç zehirlenmesine kapılmakla suçlayan Özel, “Sayın Bakan insanlar size kredi açtı, bu insanımızın meseleyi siyaset üstü sahiplendiğini gösteriyor. Bakın öksürseniz 20.000 RT alırken bu sert ve had bildiren siyasi mesajınız sadece 300 RT aldı. Çareyi tweeti silmekte buldunuz. Güç zehirlenmesine kapılmayın kapsayıcı olun” açıklamasında bulundu. Hatasını anlayan Özel, ne kadar aciz olduğunu da ispatlamış oldu.

Çöpü atan, Ekrem’in personeliydi

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun ayda 45 bin lira verdiği danışmanı Murat Ongun ise bir belediye çalışanının metro girişine çöp atarak çektiği görüntüleri paylaştı. Çekmeköy Belediyesini tweetine etiketleyen Ongun, “Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz. Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir. Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kulandı. Çekmeköy Belediye Başkanının çöpü atan şahsın İBB çalışanı olduğunu açıklamasının ardından özür dilemek zorunda kalan Ongun, skandal paylaşımını sildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Algıya gerek yok, ziyaret eski

AK Parti Darıca Kadın Kolları’nın haftalarca önce umreden dönen bir vatandaşa yaptığı ziyaret, yeniymiş gibi gösterildi. Ziyaretin eski olduğu defalarca açıklanmasına rağmen azgın azınlık, AK Parti’nin virüsle mücadelesi üzerinden algı oluşturmaya çalıştı. AK Partililer “umre ziyaretleri yaparak yasağa uymuyor” algısı oluşturmaya çalışanlara cevap veren Darıca teşkilatı yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Ziyaret yapılan teşkilat üyelerimiz söz konusu tarihlerde yurt dışından ülkeye girişte sağlık taramasından geçtiğini hatırlatır, Sağlık Bakanlığımızın uyarılarından sonra ziyaretlerin durdurulduğunu belirtmek isteriz.” Yine azgınlar tarafından Ankara Şehir Hastanesinde, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında ameliyatların iptal edildiği iddia edildi. Hastaneden yapılan açıklamada, “Hastanemizde, koronavirüs tedbirleri kapsamında herhangi bir ameliyat iptali söz konusu değildir. İddialar tamamen gerçek dışıdır” denildi.

Yalan, virüsten hızlı yayıldı

Yine sosyal medyada “İstanbul’da Coronavirüs Vakası görüldü” notuyla paylaşılan ‘izolasyonlu sedye’ görüntülerinin de Sakarya’da çekildiği ve asılsız olduğu tespit edildi. Açıklama yapan Sağlık Bakanlığı asılsız söylentilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. WhatsApp gruplarında dolaşıma sokulan bir raporda ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Covid-19 tespit edildiği öne sürüldü. Hasta adı, hasta numarası gibi kişisel bilgilerin de görülebildiği raporun, laboratuvar sonuçlarını gösterdiği iddia ediliyordu. İddialara cevap veren Bakan Koca, “Konulan tanı Yeni Koronavirüs değil, Human Koronavirüs NL63 tanısıdır” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SAFA KUZUGÜDEN

Yalan habere yaptırım yapapazsan.bu devam eder.bunu yazan yazdıktan sonra silen kim ise Özgür özelde dahil haddini bildiremezsen çok havanda su döversiniz

hıdır diker

ben bunlara her zaman vatan haini domuz enikleri diyorum ve hep haklı çıkıyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23