• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Viranşehir'de elektrik panolarını parçaladılar

Yeniakit Publisher
2018-04-04 15:36:00 -
Viranşehir'de elektrik panolarını parçaladılar

Kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla bölgeye özel tasarlanan alçak gerilim sayaç otomasyon panoları kaçakçıları durdurmaya yetmedi.

Dağıtım hizmeti verilen iller arasında oransal olarak en fazla kayıp kaçak elektrik kullanımı olan şehirlerden biri yüzde 75 ile Şanlıurfa'ydı. Bu nedenle bölgeye kaçak kullanımı önlemek için özel tasarlanan sayaçlar konulmuştu. Ancak yine durdurulamadılar.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Şanlıurfa Müdürlüğü, Viranşehir ilçesinde kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla bölgeye özel tasarlanan alçak gerilim sayaç otomasyon panolarının tahrip edildiğini bildirdi.

55 SAYAÇ OTOMASYON PANOSU KIRILDI

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Viranşehir ilçesinde son 8 ayda kaçak kullanımı önlemek amacıyla kurulan 55 sayaç otomasyon panosunun kırılarak kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

KAÇAK ELEKTRİĞE KARŞI KORUMALIYDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Panoların Ar-Ge merkezi tarafından bölge şartlarına uygun olarak geliştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alçak gerilim sayaç otomasyon panolarından onlarcası şirketin dağıtım bölgesindeki il ve ilçelere monte edildi. Yer altına alınan enerji şebekesine entegre edilen panoların kurulduğu yerlerde kaçak elektrik tüketiminde düşüş yaşanırken, enerji kalitesi arttı ve kesintiler en aza indi. Tükettiği elektriğin bedelini düzenli ödeyen aboneleri memnun eden bu uygulamadan rahatsız olan ve kaçak elektrik tüketmekte ısrar edenler ise bu kez panoları hedef alarak tahrip etti. Viranşehir ilçesinde 2017 yılının Ağustos ayından bu yana geçen 8 aylık süre içerisinde kurulan 55 alçak gerilim sayaç otomasyon panosu kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırılar sonucunda kırılarak ve yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Bu panolardan enerji alan mahallelerde yaşayan çok sayıda kişiyi mağdur eden saldırıların faillerinin yakalanması için adli mercilere gerekli başvurular yapıldı. Buna rağmen Cizre’de ve Viranşehir’de yüksek bedelli yatırımlarla kurulan yüzü aşkın enerji yatırımını tahrip eden faillerin hiçbiri henüz ortaya çıkarılamadı."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23