• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uygur Türklerine işkence uygulayan Çin'in gizli belgeleri deşifre oldu! "Merhamet etmeyin"

Yeniakit Publisher
2019-11-18 08:27:00 -
Uygur Türklerine işkence uygulayan Çin'in gizli belgeleri deşifre oldu! "Merhamet etmeyin"

Uygur Türklerine karşı işkence ve asimilasyon uygulayan Komünist Çin'in gizli belgeleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan belgelerde Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki güvenlik birimlerine, nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair verdiği detaylı talimatlar dikkati çekti.

Uygur Türklerine karşı asimilasyon çalışmaları yürüten Çin hükümetinin gizli belgeleri deşifre oldu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine ve diğer azınlıklara uyguladığı baskı politikalarına ve bölgedeki toplama kamplarına yönelik resmi belgeler ortaya çıktı. Çin yönetimine ait 403 sayfalık resmi belge basına sızdırıldı. New York Times tarafından yayımlanan belgelerde, Çin yönetiminin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki güvenlik birimlerine, nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair verdiği detaylı talimatlar dikkati çekti. Gazete belgelerin, adını gizlemek isteyen Çin siyasi yönetimi içindeki bir isim tarafından sızdırıldığı belirtilmekte. Belgenin en az 200 sayfasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve diğer Çinli yetkililerin, bölgedeki Uygur nüfusunun kontrolü ve aralıksız denetim yapılmasına ilişkin talimatları yer alırken, İslam'ın yayılmasını önlemek adına önlem alınması uyarısında bulunuluyor. Belgelerde, Pekin'in 11 Eylül 2001 sonrası Washington'ın tedavüle sürdüğü "terörle savaş" politikasını kopyaladığını da görülmekte.

"Asla merhamet göstermeyin"

Sızdırılan belgelerde, Şi Cinping, 11 Eylül saldırısı sonrası ABD'nin "terörle savaş" politikasını örnek alarak, bölgede yaşananları "terörizmle mücadele" olarak tanımlarken, güvenlik birimlerine "asla merhamet gösterilmemesi" talimatı veriyor. Belgede diğer yetkililerin de toplama kamplarını ve keyfi tutuklamaları meşrulaştıran yorumları yer alıyor.

"İcaplarına bakılacak"

Belgede, yurt dışında eğitim alıp dönen Uygur gençlerinin yakından takip edilmesi ve ailelerinin nerede olduğuna ilişkin sorularına, "Çin devleti tarafından açılan eğitim okullarına götürüldükleri" cevabının verilmesi isteniyor. Gençlere, "Ailelerinin suçlu olmadığı fakat radikallik virüsüne karşı tedavi edildikleri ve eğitim aldıklarının" söylenmesi talimatının yer aldığı belgede, aynı aileler için "icaplarına bakılacak ve cezalandırılacak" ifadesi yer alıyor.

"Çin hükümetine teşekkür etmeleri gerek"

Belgede, ailesinin nerede olduğunu sormaya devam eden gençlere, Suriye'nin durumu ve DEAŞ'in verdiği zararlardan bahsedilmesi, aile üyelerinin durumlarının iyi olduğunun ve bu konuda Çin hükümetine teşekkür etmeleri gerektiğinin söylenmesi talimatı veriliyor. Bu gençlere, ailelerinin tutuldukları eğitim kamplarında puanlama sistemi olduğunun ve davranışlarının ailelerinin puanını düşürerek kamplarda daha fazla kalmaları ihtimalini artırdığının ifade edilmesi isteniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cemil

Eyy kâfir çin ne kadar sürecek bu işkencelerin Allah CC. Hesabı var ibret almamız lazım rabbim korusun kardeslerimizi

ihsan

kafir çin allah kahretsin seni
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23