• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uydurma anketin sonuçlarını açıkladılar! İşte oy oranları...

Yeniakit Publisher
2019-11-06 14:53:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Uydurma anketin sonuçlarını açıkladılar! İşte oy oranları...

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin bin 937 kişi ile yüz yüze görüşülerek yaptığını iddia ettiği anketin oy oranları 'pes artık' dedirtti.

Diyarbakır merkezli Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, aralarında İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Diyarbakır, İzmir, Mersin, Urfa, Van, Trabzon, Erzurum, Mardin ve Bingöl'ün de olduğu 21 kenti kapsayan saha araştırması yaptı.

29 Ekim-1 Kasım 2019 tarihleri arasında bin 937 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü iddia edilen çalışmanın sonuçşarı açıklandı.

MHP tabanını yok saydılar

Araştırmada katılımcılara "2019 Yılında Yapılan Son Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Hangi Partiye Oy Verdiniz?" sorusu da yöneltildi.

Milliyetçi Harekat Partisi tabanının yok sayıldığını gösteren ankette oy dağılımı şu şekilde:

Yüzde 37,6 AK Parti, yüzde 36 CHP, yüzde 6,6 HDP, yüzde 5,4 İYİ Parti, yüzde 3,7 MHP, yüzde 1,1 Saadet Partisi, yüzde 0,4 HÜDA-PAR, yüzde 6'sı Oy kullanmıyor.

Ankete göre; "Barajı sadece 3 parti aşıyor"

"Bu Pazar bir belediye başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusuna verilen cevaplar ise şu şekilde:

Kararsızlarda dağıldıktan sonra katılımcıların yüzde 34,5'i AK Parti, yüzde 34,5'i CHP, yüzde 8,4'ü HDP, yüzde 7,7'si MHP, yüzde 4,5'i İYİ Parti, yüzde 3,4'ü Davutoğlu ve ekibinin kuracağı parti, yüzde 1,7'i Babacan'ın kuracağı parti, yüzde 0,9 Saadet Partisi, yüzde 0,2 HÜDA-PAR, yüzde 3,9 Oy kullanmayacağım yanıtını verdi.

Verilere göre, bu Pazar belediye başkanlığı seçimi olsa AK Parti yüzde 3,1,CHP yüzde 1,5, İYİ Parti yüzde 0,9 oy kaybederken, HDP yüzde 1,8, MHP ise yüzde 4'lük bir oy artışına sahip oluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kuş

Bence doğru anket işsizlik füze fiyatlar uçmuş

Mikiforov

Ne kadar saçma bir anket Halbuki ilk seçimde Tek başına yeniden REFAH PARTİSİ yeniden GERÇEK MİLLİ GÖRÜŞ iktidarı ile adil düzene terfi edecek milletimiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23