• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolması tarifi

Son günlerde milyonlarca kişi Osmanlı mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan uskumru dolmasının tarifini araştırmaya başladı. İşte, merak ettiğiniz "Uskumru dolması nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

2019-12-01 22:48:00 -
Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolması tarifi

Son günlerde milyonlarca kişi Osmanlı mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan uskumru dolmasının tarifini araştırmaya başladı. İşte, merak ettiğiniz "Uskumru dolması nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

 

Uskumru dolması tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet uskumru
  • 2 adet soğan
  • 200 gram çam fıstığı
  • 50 gram çam fıstığı
  • 50 gram kuş üzümü
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Tarçın

Öncelikle uskumruları temizleyin. İç organlarını ve orta kemiği çıkarın. Ayrıca uskumrunun solungaçlarını kesin.

Balığın içerisindeki etleri kaşık yardımıyla çıkarın.

Bir tencereye zeytinyağını alın ve çam fıstıklarını kavurun.

Fıstıkların ardından soğanı ve uskumrulardan çıkardığınız etleri tencereye alın.

Ardından tencereye pirinci alın.

Pirincin ardından tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin.

1 bardak sıcak suyu ekleyin ve pilavı 5 dakika kadar pişirin.

Ocağın altını kapattığınızda pilava kıyılmış dereotu ve maydanozları ekleyin.

Harcı balıkların içerisine doldurun.

Uskumruları önce una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın.

Kızdırdığınız zeytinyağında balıkları kızartın.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23