• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolma tarifi

Uskumru balığı çeşitleri 20 cm’den 200 cm’ye kadar farklı fiziksel özelliklere sahiptir, ancak benzer lezzet ve nispeten uyumlu bir besin profili sunarlar.Yemek tercihinde en çok balık lezzetlerini sevenler, balığın her çeşidini en güzel şekilde değerlendirmek istiyor. Daha önce denemediğiniz bir lezzeti denemek isterseniz uskumru dolması tarifine göz atabilirsiniz. Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte uskumru dolma tarifi

2019-11-29 22:55:00 - 2019-11-29 22:55:50
Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolma tarifi

Uskumru balığı çeşitleri 20 cm’den 200 cm’ye kadar farklı fiziksel özelliklere sahiptir, ancak benzer lezzet ve nispeten uyumlu bir besin profili sunarlar.Yemek tercihinde en çok balık lezzetlerini sevenler, balığın her çeşidini en güzel şekilde değerlendirmek istiyor. Daha önce denemediğiniz bir lezzeti denemek isterseniz uskumru dolması tarifine göz atabilirsiniz. Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte uskumru dolma tarifi

Uskumru dolması nasıl yapılır?

Uskumru dolması malzemeleri

4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

Yapılışı

Özel günlerimize uygun balık tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin. Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın. Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın. Kemiği üstten tutup çıkarın. Üzerinde kalan etleri temizleyin. Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ilave edin. İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin.

Harcı uskumruların içine doldurun. Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

Uskumru balığının sağlığa faydaları nelerdir?

Uskumru balıklarının sağlık yararları arasında, diğerlerinin yanı sıra, saç sağlığının iyileştirilmesi, cildin korunması , bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kolesterol düzeylerinin düşürülmesi , kronik hastalığın önlenmesi ve kemik sağlığının artırılması yer alır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23