• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üsküdar Belediyesi’nden halkı şoke eden geri adım! Anladık, beceriksizliğin sınırı yok da; yüzsüzlüğün bir sınırı olmalı değil mi?

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Üsküdar Belediyesi’nden halkı şoke eden geri adım! Anladık, beceriksizliğin sınırı yok da; yüzsüzlüğün bir sınırı olmalı değil mi?

Hüseyin Besli, Üsküdar Belediyesi’nin sosyal yardımlarda eski döneme göre ciddi bir gerileme yaşadığını söyledi. Besli, ücretsiz yemek dağıtımı hizmetlerinin paralı hale getirilmesinin büyük tepki topladığını belirtti.

Akşam gazetesi yazarı Hüseyin Besli, CHP'li Üsküdar Belediyesi’nin sosyal yardım politikalarında gerileme olduğunu ifade etti. Besli, AK Parti döneminde ücretsiz olarak sağlanan sıcak yemek hizmetlerinin yeni dönemde paralı hale getirildiğini vurguladı. Belediyenin kamu kaynaklarını kullanma biçiminin eleştirildiğini belirten Besli, yeni yönetimin halkın beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığını kaydetti. Besli, bu değişimlerin sosyal yardımlar açısından ciddi bir gerileme olduğunu söyledi. Besli, şunları dile getirdi:

"1994'ten beri, tam otuz yıl, miktarı yıl yıl artarak devam eden bir gelenek; Üsküdar Belediyesince ihtiyaç sahiplerine sunulan sıcak yemek dağıtımı...
Önceki dönem belediye başkanı Hilmi Türkmen diyor ki; 1994'ten beri devam eden sıcak yemek dağıtım işini pandemi döneminde tam 3000 adede çıkarmıştık. 3000 kişinin ayağına götürüyorduk üstelik, tabii ki bilâbedel/ücretsiz. Pandemiden sonra da kısıtlamaya gitmedik, üç aşevi (Selimiye-Kirazlıtepe-Kısıklı) vasıtasıyla söz konusu hizmeti devam ettirdik.
Şimdi; yeni yönetim, alay-ı vala/görgüsüz gösteriş ile 'kent lokantası' açtığını duyurdu kamuoyuna.
Bu arada mevcut belediye Yavuztürk Mahallesi'nde bir binayı kiralamış. Nasıl, hangi yöntemle kiraladığı belli değil.
Şimdi sıkı durun; bina, bu dönem DEM kontenjanından CHP listesinden Üsküdar Belediye Meclis üyesi seçilen Ahmet Başbaydar'a ait, adı da zaten Başbaydar Han... Yorum sizin.
Yeni dönem CHP'li belediyenin; önceki dönemde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yemek pişiren aşevleri kent lokantası adı altında açılan işyerinin (!) mutfağı haline dönüştürülüyor. Ücretsiz olarak halka ulaştırılan yemekler ücretli hale getirilmiş oluyor.
Böylece bir kez daha ortaya çıkıyor ki; bu kadar yüzsüzlüğü ancak bir CHP zihniyeti yapabilir. Utanmak ve arlanmaktan hiç bahsetmiyoruz bile.
Aslında, utanılması, saklanılması gereken bir durum büyük bir hizmetmiş gibi satılmaya çalışılıyor.
Not: "Henüz, yine bir gelenek haline gelmiş bulunan vapur iskelesinde ve kütüphanede çorba dağıtım işi devam ediyor..." diyor Hilmi Türkmen. Eğer vatandaşlar sahip çıkmaz ise yarın onu da ya tamamen kaldırırlar ya da paralı hale çevirirler."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Neco

Ne güzel uskudarlilarada bu layık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23