• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Unutulan gazi, çöpten kağıt toplayarak evini geçindirmeye çalışıyor!

Yeniakit Publisher
2018-11-17 14:59:00 - 2018-11-17 15:00:22
Unutulan gazi, çöpten kağıt toplayarak evini geçindirmeye çalışıyor!

2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen hendek operasyonlarında ağır yaralanan ve TSK'da görev yapamaz raporu verilen Uzman Çavuş Hakan Akbulut, malulen emekli edildi. 8 ay önce emekli edilmesine rağmen maaş bağlanmayan Akbulut, 4 çocuğuna çöpten topladığı kağıt ve pet şişeleri satarak bakıyor.

Mardin Nusaybin'deki operasyonlarda ağır yaralanan ve TSK'da görev yapamaz raporu verilen Hakan Akbulut, topladığı pet şişeleri satarak geçimini sağlıyor. 2016'da terör örgütü PKK'nın sözde özerklik adı altında hendek ve barikatlarla eylemler düzenlediği Mardin'in Nusaybin ilçesinde görev yaparken yaralanan Uzman Çavuş Hakan Akbulut, yaşam mücadelesi veriyor.

Vücudunun yüzde 23'ü yanmıştı

Yenişafak'ın haberine göre; 4 silah arkadaşının şehit düştüğü bir operasyon sırasında, önce kolundan ve bacağından vurulan ardından da dengesini kaybederek düştüğü merdiven boşluğunda teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi ile vücudunun yüzde 23'ü yanarak ağır yaralanan Akbulut, bir buçuk yıl süren tedavi sürecinin ardından Şırnak'ta tekrar göreve başladı. Kulağında duyma kaybı olan ve vücudunda çeşitli yanık izleri bulunan Akbulut'a Şırnak Devlet Hastanesi tarafından TSK'da görev yapamaz raporu verildi.

Evine haciz geldi

Raporun verilmesinin ardından TSK ile ilişiği kesilen Akbulut'a gazilik unvanı verilmedi. Uzuv kaybı olmadığı gerekçesi ile gazilik unvanı verilmeyen Akbulut malulen emekli edildi. 8 ay önce emekli edilmesine rağmen maaş bağlanmayan Akbulut, defalarca SGK ve Jandarma Genel Komutanlığına gitmesine rağmen bir türlü sonuç alamadı. Mevzuat gereği, olması gereken belgeler SGK müdürlüğüne gönderilmediği için emeklilik maaşı alamadığını ifade eden Akbulut, Konya Seydişehir'de çöplerden topladığı pet şişeleri satarak geçimini sağlıyor. 4 çocuklu Akbulut'un evine borçları nedeniyle haciz geldi. Emekli maaşının bağlanmasını isteyen Akbulut hukuki yollara başvurarak gazilik unvanı almaya hazırlanıyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23