• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ucuza maske alacağız diye hayatınızdan olmayın! ABD’li bilim insanları işe yarar maskeyi açıkladı

Yeniakit Publisher
2021-01-28 11:30:00 -
Ucuza maske alacağız diye hayatınızdan olmayın! ABD’li bilim insanları işe yarar maskeyi açıkladı

ABD'li bilim insanları, cerrahi yüz maskesinin üzerine ekstra bir bez maske katmanı takılmasının koronavirüse karşı yüzde 90'a varan koruma sağladığını açıkladı.

ABD'nin önde gelen kurumlarından Virginia Tech Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, hastalığa yakalanmamak için maskenin nasıl takılması gerektiği ile ilgili kapsamlı bir araştırma hazırladı.

Yüz üç katmanlı bir şekilde kapatılmalı

Bilim insanları üç katmanlı bir şekilde yüzün kapatılması gerektiğini açıklayarak, "Cerrahi yüz maskesinin üzerine ekstra bir bez maske katmanı takılırsa bulaşıcı partiküllere karşı yüzde 90'a varan koruma sağlanabilir" ifadesini kullandı.

Özellikle ABD'nin önde gelen bilim insanlarından Dr. Anthony Fauci maskeyi böyle kullanırken, bu şekilde maske takmanın havadaki damlacıkların bulaşması riskini de ciddi ölçüde azalttığı kaydedildi.

FAUCI katmanlı maske takmanın önemine değinmişti

Pazartesi günü NBC'nin TODAY isimli programına katılan Fauci, katmanlı maske takmanın öneminden bahsetmişti. Fauci, "Eğer fiziksel olarak bir katman daha eklerseniz, bu durum mantıken çok daha etkili bir maske kullandığınız anlamına gelir. Bu sebeple birçok insanın iki maske taktığını görüyor olabilirsiniz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23