• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Pazarlarda üreticilere daha fazla yer ayrılmalı

Yeniakit Publisher
2024-04-21 14:18:00 -
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Pazarlarda üreticilere daha fazla yer ayrılmalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, seracılığın dünyada önemli bir sektör haline geldiğini aktardı. Bu sektörün Türkiye’de son yıllarda hızla atılım ve gelişme gösterdiğine işaret eden Bayraktar, Türkiye’nin seracılıkta dünyada dördüncü, Avrupa’da ise İspanya’nın ardından ikinci sırada olduğunu bildirdi.

Bayraktar, Türkiye’de 73 ilde 764 bin 207 dekar alanda örtü altı üretim yapıldığını belirtti. Seralarda geçen yıl 8 milyon 956 bin 951 ton üretim yapıldığına dikkati çeken Bayraktar, bunların yüzde 89’unun sebzelerden oluştuğunu ifade etti. Bayraktar, sebze seracılığının yoğun yapıldığı Antalya ve Mersin illerinde Ramazan Bayramı sonrasında örtü altı sebze ürünlerinde fiyat düşüşleri görüldüğünü ve bu düşüşlerin çiftçilere zarar ettirdiğini bildirdi.
Bayraktar, çabuk bozulabilen ürünlerin arzında artış yaşanan dönemlerde çiftçilerin zarar etmemesi için belediyelerin alım yapması gerektiğini belirten, “Semt pazarlarında üreticilere daha fazla yer ayrılmalı, üretici pazarları her ilçede kurulmalıdır. Belediyelerce belirlenecek günlerde üreticilerimizin ürünlerini halka doğrudan sunabileceği üretici pazarlarının her il ve ilçede kurulması sağlanmalı” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Umuda

Belediyeler Direkt Üretici pazarları kurmalı. Nedense CHP li Belediyelerdeki pazarlarda hep belirli yöreden kardeşlerimiz var iç Anadolu dan bir pazarcı niye yok ve bunlar vatandaşa çok kaba davranıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23