• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den dev hamle! Koronavirüsten ağır darbe alan ABD'ye solunum cihazı parçası satacak

Yeniakit Publisher
2020-04-21 13:44:00 -
Türkiye'den dev hamle! Koronavirüsten ağır darbe alan ABD'ye solunum cihazı parçası satacak

Dün ilk parti yerli solunum cihazının teslimi Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'ne gerçekleştirilirken Türkiye, koronavirüsten ağır darbe alan ABD'ye de solunum cihazı parçası satacak.

Dünyada etkili olan koronavirüs salgınında Türkiye, verdiği mücadeleyle Dünya Sağlık Örgütü'nün de takdirini kazandı. Bu süreçte yerli solunum cihazı üretimi de gerçekleştirilirken önemli bir gelişme daha yaşandı.

ABD'ye solunum cihazı parçaları satılacak

Son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar yapan Türkiye, koronavirüs tedavisinde en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden olan solunum cihazının parçalarını Amerika Birleşik Devletleri'ne de satacak.

Türkiye'ye yeterse satışa izin var

Parçanın satışında dikkat edilecek nokta ise ürünün Türkiye'nin ihtiyacını karşılaması. Koronavirüsle mücadele edilen süreçte ülkeler birbirlerinden malzeme kaçırırken solunum cihazı parçası ülkemizde yeterli ihtiyacı karşıladıktan sonra ABD'ye satılabilecek.

Erdoğan ile Trump mutabık kalındı

Öte yandan bu konu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde gündeme geldi. İki lider solunum cihazı parçasının satışı konusunda mutabık kaldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Üsmen

Solunum cihazlaanız güzelmiş beyaa! Sateyim sana?

serdar

daha önce ingiltere ve israile vermeyiz umarım demiştim amerikayı unutmuşum özür dilerim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23