• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'de kullanım onay verilmişti! Sputnik V aşısıyla ilgili flaş açıklama

Yeniakit Publisher
2021-05-06 16:25:00 -
Türkiye'de kullanım onay verilmişti! Sputnik V aşısıyla ilgili flaş açıklama

Türkiye'de de kullanım onay verilen Rus yapımı koronavirüs aşısı Sputnik V'nin etkinlik oranını araştıran Türk Toraks Derneği; yüzde 91.6 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye geleceğini duyurduğu Sputnik V aşısıyla ilgili yeni araştırma yapıldı.Bakan Koca, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, önümüzdeki 6 ay içerisinde 50 milyon doz Sputnik V aşısının Türkiye'ye geleceğini ve ilk sevkiyatın mayıs ayında yapılacağını bildirmişti.

"Yan etki gözlenmedi"

Türkiye'de gözler Sputnik V aşısının geleceği tarihe çevrilirken, Türk Toraks Derneği'nden aşının etkinlik oranına ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Yaklaşık 20 bin gönüllü üzerinde yapılan araştımalar neticesinde aşının etkinliğinin yüzde 91.6 olduğu ve önemli bir yan etkisinin olmadığı gözlenmiştir" denildi.

Kolay saklanması nedeniyle dikkat çekiyor

Türk Toraks Derneği'nden yapılan açıklamada, DSÖ ve EMA tarafından henüz onaylanmayan Sputnik V aşısının 60 kadar ülkede ruhsatlandırıldığı ya da acil kullanım izni aldığı belirtilirken, "Aşı, ucuz ve etkili olması, saklanması ve taşınmasının kolay olması nedeniyle ilgi çekmektedir" detayına yer verildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Bu ne idüğü belirsiz dünya sağlık örgütü neden rus aşisini onaylamaz yani böyle bir günde utanmadan insanlığa ihanet ediyorlar.

Leventbay

Bulan biontec olsun sinovac fasafiso .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23