• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'de koronavirüs var mı? Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama

Yeniakit Publisher
2020-02-25 18:27:00 - 2020-02-25 18:53:28

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye'de koronavirüs var mı? Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye gelen uçak ve Türk yolcular hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, "Birkaç yolcuda öksürük olunca uçağı Ankara'ya indirdik" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Etkili önlemler sayesinde ülkemizde Koronavirüs salgınına rastlanmadı" dedi.

2 noktada vatandaşların karantinaya alındığını belirten Koca, "Sadece 4 hastada öksğürük 2 hastada boğaz yanması olduğunu, 4 haftasının ateşinin olmadığını ve son durumlarının iyi olduğunu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

"Yolcuların ilk bulgularında..."

Hastaneyi ziyaret edeceğini belirten Bakan Koca, "Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştı. Ankara'ya yönlendirmemizin sebebi, daha önce deneyimli olan ekibin Ankara'da karantina merkezlerimizde hazır olmasıydı." ifadelerini kullandı.

"Tüm numuneler için çalışmaya başlandı. Sonuçlar birkaç saat içinde belli olmuş olur. Çıktığı anda sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. 140 kişi içinde ateşi olan kimse bulunmamaktadır. Yolcuların ilk bulgularında virüs belirtisi yok"

"Bugüne kadar ülkemize gelenler..."

Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelesini anlatan Koca, "Bugüne kadar ülkemize gelen yolcuların kimisini karantinada, kimisini gözlem evinde kimisini de evinde hemşire gözetiminde takibe aldık" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kum ve Meşhed'den uçuşa izin verilmeyeceğini açıkladı.

İran'daki vatandaşlarına çağrı

İran'daki vatandaşlarımıza seslenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran'daki Türk vatandaşları Türkiye'ye gelmek isterlerse, nasıl getirilmeleri gerektiğiyle ilgili her türlü imkanımızı seferber edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23