• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye patentte devler liginde

Yeniakit Publisher
2020-10-17 15:21:00 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Türkiye patentte devler liginde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin uluslararası patent başvurularının 2019’da yüzde 47 arttığını belirtti.

Artışta makine ve kimya alanında yapılan buluşların önemli payı bulunduğunu anlatan Varank, “Çok şükür dünyada 13’üncü sıradayız. Hindistan, İsrail, Avustralya ve Finlandiya gibi ülkeleri geride bırakmış durumdayız” dedi.

Avrupa birincisiyiz

Türkiye’nin 18 yılda sınai mülkiyet alanında önemli başarılara imza attığını da hatırlatan Varank, “Marka başvurularında 2011’den beri Avrupa’da birinci sıradayız. Salgın sürecine rağmen bu yılın 8 ayında patent, marka ve tasarım başvuruları geçen senenin üzerinde” şeklinde konuştu.

Bakan Varank, 2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nın ödül töreninde gençlere “İcat çıkarmaktan vazgeçmeyin. Buluşun bir adım ötesine geçip girişimler başlatmaya odaklanın” çağrısı yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23